Venetië

Over Venetië schreef de Amerikaanse schrijver Henry James: ‘Je wil de stad omhelzen, strelen, bezitten, tot er plots een zacht gevoel van bezit ontluikt en je bezoek een blijvende liefdesaffaire wordt’.

Word verliefd op de kanalen, bruggen, paleizen, kerken en kleurrijke, smalle straatjes

Over Venetië schreef de Amerikaanse schrijver Henry James: ‘Je wil de stad omhelzen, strelen, bezitten, tot er plots een zacht gevoel van bezit ontluikt en je bezoek een blijvende liefdesaffaire wordt’.

Veel mensen worden verliefd op Venetië. Is dit uw eerste bezoek? Kom dan heel snel van uw luxueuze MSC cruiseschip om met volle teugen van de Venetiaanse geneugten te genieten! U verlaat uw cruiseschip in de hypermoderne haven van Venetië om dan aan boord van een andere boot naar het eiland Murano (met zijn bekende glasblazers) te gaan of ons te vergezellen op een excursie naar Venetië zelf. Met fantastische voordelen voor bezienswaardigheden vergasten we u op het beste dat deze stad te bieden heeft.

Dankzij een rondleiding zult u begrijpen hoe deze betoverende stad overleeft, ondanks het feit dat ze werd gebouwd op een reeks houten palen, en ondanks het water van de Adriatische Zee dat onder de stad stroomt.

Venetië, dat wereldbekend is om haar kanalen en bruggen, is werkelijk verbluffend mooi met haar wanordelijke palet van paleizen, kerken en kleurrijke, smalle straatjes De voornaamste trekpleisters, het San Marcoplein en het Dogepaleis, zijn terecht wereldberoemd en mogen dus niet op het programma ontbreken.

Een mooie manier om de dag door te brengen, is een combinatie van een gondeltochtje en een wandeling. Een tochtje in een gondel is een must. Tijdens dit boottochtje onthult uw wijze gids trouwens de geheimen en geschiedenis van de Venetiaanse ‘calli’ (straten). U zult in Venetië talloze mooie souvenirs vinden. Maar het meest kostbare en blijvende souvenir is toch wel uw indruk van de stad zelf!

Cruise naar Venetië - Italië - Middellandse Zee - MSC Cruises

Bereik de haven


Uw schip meert aan aan de Marittima terminal. Het is ongeveer 15 minuten wandelen of 5 minuten met de taxi of shuttlebus van de Piazzale Roma, het eindstation voor bussen en taxi's om Venetië binnen te gaan.

De parkeerplaats van de haven van Venetië ligt aan VTP (Venezia Terminal Passeggeri) , binnen de haven en dichtbij de cruiseterminal.
Tel. +39 041 2403033 - 2403040
Fax +39 041 2403090
Mob. + 39 3455086271 - +39 3483850240
E-mail: operativo@vtp.it
Website: www.vtp.it  (online reservatiedienst)
Prijs: € 90,00 per week (kleine/grote auto)

Nuttige informatie :
- Reservatie nodig
- Verzekering inbegrepen

Gemiddelde temperatuur haven

De temperatuur is gebaseerd op de gemiddelde maandelijkse weersomstandigheden voor de geselecteerde haven. De weergegevens zijn niet realtime en soms zijn er geen gegevens voor een specifieke datum, maand of haven in het algemeen.

VENETIË Maand
Jan Feb Maar Apr Mei Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde max temp °C 6 8 12 16 21 24 27 27 23 17 11 7
Gemiddelde min temp °C - - 4 7 12 16 18 17 15 10 3 -
 VCE03 - TRANSFER NAAR SAN MARCOPLEIN (5 UUR) - 2014
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk - Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een ongelijke ondergond, periodes van rechtstaand wachten en een beperkte hoeveelheid trappen voorkomen.  Excursie zonder gids  Bij ontscheping laten we onze bagage achter in de haven bij een bagageopslag en stappen aan boord voor een boottocht langs de waterwegen naar het beroemde San Marcoplein. U heeft vrije tijd om de prachtige Piazza, het basiliek van San Marco, een prachtig voorbeeld van Byzantijnse architectuur, en de aangrenzende Dogenpaleis te verkennen. Of maak een wandeling door de straten van Venetië ofwel "calli" zoals ze bekend om staan. Keer terug naar de haven om uw bagage op te halen en de excursie eindigt met een transfer naar Venetië Marco Polo vliegveld.pmerking: Deze excursie kan alleen worden geboekt worden door passagiers die in Venetië ontschepen en met een vlucht na 17:30 uur.

Prijzen per persoon vanaf € 35,- Volwassenen € 35,- Kinderen

   


Toevoegen VCE05D - GONDELEN EN WANDELEN IN VENETIE MET TRANSFER NAAR MARCO POLO AIRPORT (4,5 UUR) - 2014
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld - Tijdens de excursie kunnen hellingen, trappen, ongelijke ondergrond en langdurige periodes van rechtstaan voorkomen.  Excursie met panoramisch uitzicht  Een bezoek aan de romantische stad Venetië wordt als compleet beschouwd met zeilen op een typisch Venetiaanse gondel. Na het ontscheping laten we onze bagage achter de haven en gaan we naar het bekende St. Marcoplein per boot. Vanaf hier een korte wandeling naar onze gondel. Van kanaal naar kanaal kunt u genieten van de bruggen, de adellijke paleizen en de typische Venetiaanse straten wel bekend als "calli". De excursie is inclusief vrije tijd in het San Marcoplein voor een informatieve en uitgebreide wandeling rond het "calli" met een lokale gids. Terug naar de haven om uw bagage op te halen en de excursie eindigt met een transfer naar Marco Polo luchthaven. Opmerking: Geen gids aanwezig tijdens de 30-minuten durende gondelvaart. Deze excursie is beschikbaar voor passagiers die ontschepen in Venetië en een vlucht hebben na 17:30 uur.

Prijzen per persoon vanaf € 92,- Volwassenen € 64,- Kinderen

   


Toevoegen VCE05T - GONDELEN EN WANDELEN IN VENETIE (4 UUR) - 2014
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld - Tijdens de excursie kunnen hellingen, trappen, ongelijke ondergrond en langdurige periodes van rechtstaan voorkomen.  Excursie met panoramisch uitzicht  Een bezoek aan de romantische stad Venetië wordt als compleet beschouwd met zeilen op een typisch Venetiaanse gondel. Van kanaal naar kanaal kunt u genieten van de bruggen, de adellijke paleizen en de typische Venetiaanse straten wel bekend als "calli". De excursie is inclusief vrije tijd in het San Marcoplein voor een informatieve en uitgebreide wandeling rond het "calli" met een lokale gids.Opmerking: Geen gids aanwezig tijdens de 30-minuten durende gondelvaart. Deze excursie is alleen beschikbaar voor de passagiers op doorreis.

Prijzen per persoon vanaf € 77,- Volwassenen € 54,- Kinderen

   


Toevoegen VCE08D - ROMANTIEK & CULTUUR: GONDOL ERVARING, WANDELING MET GIDS & TOP MUSEA (4,5 UUR) - 2014
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld - Tijdens de excursie kunnen hellingen, trappen, ongelijke ondergrond en langdurige periodes van rechtstaan voorkomen.  Excursie met panoramisch uitzicht  Cultuur  Een gondel is een geweldige manier om de romantische stad Venetië te verkennen. U gaat van kanaal naar kanaal met een adembenemend uitzicht op bruggen, paleizen en smalle straatjes (beter bekend als calli). Tijdens de exursies is er wat vrije tijd op het San Marcoplein. De lokale gids zal u meenemen op een informatieve wandeling door de calli. Een speciaal museumticket zal dan snel volgen naar een museum van uw voorkeur. Kies uit het Dogenpaleis, de Correr Museum, het archeologisch museum of de Biblioteca Marciana om er maar een paar te noemen. De excursie eindigt het ophalen van uw baggage en een transfer naar Marco Polo luchthaven.Opmerking: Geen gids tijdens de 30 minuten durende gondelvaart. Deze excursie is alleen beschikbaar voor de passagiers die ontschepen in Venetië en een vlucht hebben na 17:30 uur.

Prijzen per persoon vanaf € 94,- Volwassenen € 66,- Kinderen

   


Toevoegen VCE08T - ROMANTIEK & CULTUUR: GONDOL ERVARING, WANDELING MET GIDS & TOP MUSEA (4,5 UUR) - 2014
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld - Tijdens de excursie kunnen hellingen, trappen, ongelijke ondergrond en langdurige periodes van rechtstaan voorkomen.  Excursie met panoramisch uitzicht  Cultuur  Een gondel is een geweldige manier om de romantische stad Venetië te verkennen. U gaat van kanaal naar kanaal met een adembenemend uitzicht op bruggen, paleizen en smalle straatjes (beter bekend als calli). Tijdens de exursies is er wat vrije tijd op het San Marcoplein. De lokale gids zal u meenemen op een informatieve wandeling door de calli. Een speciaal museumticket zal dan snel volgen naar een museum van uw voorkeur. Kies uit het Dogenpaleis, de Correr Museum, het archeologisch museum of de Biblioteca Marciana om er maar een paar te noemen. De excursie eindigt met de terugkeer naar de haven.Opmerking: Geen gids tijdens de 30 minuten durende gondelvaart. Deze excursie is alleen beschikbaar voor de passagiers op doorreis.

Prijzen per persoon vanaf € 79,- Volwassenen € 55,- Kinderen

   


Toevoegen VCE09D - GONDELTRIP & SAN MARCOPLEIN (4 UUR) - 2014
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld - Tijdens de excursie kunnen hellingen, trappen, ongelijke ondergrond en langdurige periodes van rechtstaan voorkomen.  Excursie met panoramisch uitzicht  Excursie zonder gids  Wat is er meer Venetiaans dan een Venetiaanse gondeltrip door de beroemde waterwegen, geroeid door een traditionele gondelier? Deze excursie geeft u de gelegenheid om de charme en schoonheid van de vele bruggen van de stad, sierlijke paleizen en smalle straatjes, bekend als calli, vanuit een uniek perspectief te ontdekken. De excursie is inclusief wat vrije tijd op het San Marcoplein, een ideale plek om koffie te drinken, wat rond te kijken of misschien een bezoek te nemen in de schitterende kathedraal van San Marco (niet inbegrepen) en het Dogenpaleis (niet inbegrepen). De excursie eindigt het ophalen van uw baggage en een transfer naar Marco Polo luchthaven.Opmerking: Geen gids tijdens de 30 minuten durende gondelvaart. Deze excursie is alleen beschikbaar voor de passagiers die ontschepen in Venetië en een vlucht hebben na 17:30 uur.

Prijzen per persoon vanaf € 64,- Volwassenen € 45,- Kinderen

   


Toevoegen VCE09T - GONDELTRIP & SAN MARCOPLEIN (4 UUR) - 2014
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld - Tijdens de excursie kunnen hellingen, trappen, ongelijke ondergrond en langdurige periodes van rechtstaan voorkomen.  Excursie met panoramisch uitzicht  Excursie zonder gids  Wat is er meer Venetiaans dan een Venetiaanse gondeltrip door de beroemde waterwegen, geroeid door een traditionele gondelier? Deze excursie geeft u de gelegenheid om de charme en schoonheid van de vele bruggen van de stad, sierlijke paleizen en smalle straatjes, bekend als calli, vanuit een uniek perspectief te ontdekken. De excursie is inclusief wat vrije tijd op het San Marcoplein, een ideale plek om koffie te drinken, wat rond te kijken of misschien een bezoek te nemen in de schitterende kathedraal van San Marco (niet inbegrepen) en het Dogenpaleis (niet inbegrepen). De excursie eindigt met de terugkeer naar de haven.Opmerking: Geen gids tijdens de 30 minuten durende gondelvaart. Deze excursie is alleen beschikbaar voor de passagiers op doorreis.

Prijzen per persoon vanaf € 49,- Volwassenen € 34,- Kinderen

   


Toevoegen VCE10D - CHARMANTE VENETIË: GONDELTRIP, SAN MARCOPLEIN & TOP MUSEA (4 UUR) - 2014
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld - Tijdens de excursie kunnen hellingen, trappen, ongelijke ondergrond en langdurige periodes van rechtstaan voorkomen.  Excursie met panoramisch uitzicht  Excursie zonder gids  Cultuur  Trakteer uzelf om Venetië op de meest luxueuze manier om te zien: een gondeltocht door de beroemde waterwegen met een traditionele gondelier. Het is een feest voor uw ogen! Bekijk de vele mooie bruggen, prachtige paleizen en zo kenmerkende smalle straatjes van de stad, de zogenaamde calli, zoals u van kanaal naar kanaal gaat. Met een speciale "queue-jumper" ticket heeft u recht op een entree naar de museum van uw keuze. Maak uw keuze uit het Dogenpaleis, de Correr Museum, het Archeologisch Museum en de Biblioteca Marciana om maar een paar voorbeelden op te noemen. De excursie eindigt het ophalen van uw baggage en een transfer naar Marco Polo luchthaven.Opmerking: Geen gids tijdens de 30 minuten durende gondelvaart. Deze excursie is alleen beschikbaar voor de passagiers die ontschepen in Venetië en een vlucht hebben na 17:30 uur.

Prijzen per persoon vanaf € 85,- Volwassenen € 60,- Kinderen

   


Toevoegen VCE10T - CHARMANTE VENETIË: GONDELTRIP, SAN MARCOPLEIN & TOP MUSEA (4 UUR) - 2014
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld - Tijdens de excursie kunnen hellingen, trappen, ongelijke ondergrond en langdurige periodes van rechtstaan voorkomen.  Excursie met panoramisch uitzicht  Excursie zonder gids  Cultuur  Trakteer uzelf om Venetië op de meest luxueuze manier om te zien: een gondeltocht door de beroemde waterwegen met een traditionele gondelier. Het is een feest voor uw ogen! Bekijk de vele mooie bruggen, prachtige paleizen en zo kenmerkende smalle straatjes van de stad, de zogenaamde calli, zoals u van kanaal naar kanaal gaat. Met een speciale "queue-jumper" ticket heeft u recht op een entree naar de museum van uw keuze. Maak uw keuze uit het Dogenpaleis, de Correr Museum, het Archeologisch Museum en de Biblioteca Marciana om maar een paar voorbeelden op te noemen. De excursie eindigt met wat vrije tijd op het San Marcoplein.Opmerking: Geen gids tijdens de 30 minuten durende gondelvaart. Deze excursie is alleen beschikbaar voor de passagiers op doorreis.

Prijzen per persoon vanaf € 70,- Volwassenen € 49,- Kinderen

   


Toevoegen VCE11D - PANORAMISCHE BOOTTOCHT, MURANO, SAN MARCOPLEIN (4 UUR) - 2014
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld - Tijdens de excursie kunnen hellingen, trappen, ongelijke ondergrond en langdurige periodes van rechtstaan voorkomen.  Excursie met panoramisch uitzicht  Nadat u aan boord stapt van een pleziervaartuig bij Venetië terminal begint de excursie met een ontspannende boottocht op weg naar het San Marcoplein. Op weg naar het eiland Murano gaan we vervolgens langs de historisch beroemde Venetiaanse Arsenal en prachtige eilanden zoals San Giorgio Maggiore, San Servolo en La Certosa. Uw gids vertelt u alles over deze eilanden als de boot dichtbij de kustlijn vaart. Murano is bekend om een glasblazerij traditie die teruggaat tot de 12e eeuw. Hier krijgt u de kans om de werkplaats van een beroemde glasbewerker te bezoeken of maak een wandeling en geniet van de prachtige St. Donato basiliek voordat we terugkeren naar de haven om uw bagage op te halen. De excursie eindigt met een transfer naar Marco Polo luchthaven.Opmerking: Deze excursie is alleen beschikbaar voor de passagiers die ontschepen in Venetië en een vlucht hebben na 17:30 uur.

Prijzen per persoon vanaf € 54,- Volwassenen € 38,- Kinderen

   


Toevoegen VCE11T - PANORAMISCHE BOOTTOCHT, MURANO, SAN MARCOPLEIN (4 UUR) - 2014
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld - Tijdens de excursie kunnen hellingen, trappen, ongelijke ondergrond en langdurige periodes van rechtstaan voorkomen.  Excursie met panoramisch uitzicht  Nadat u aan boord stapt van een pleziervaartuig bij Venetië terminal begint de excursie met een ontspannende boottocht op weg naar het San Marcoplein. Op weg naar het eiland Murano gaan we vervolgens langs de historisch beroemde Venetiaanse Arsenal en prachtige eilanden zoals San Giorgio Maggiore, San Servolo en La Certosa. Uw gids vertelt u alles over deze eilanden als de boot dichtbij de kustlijn vaart. Murano is bekend om een glasblazerij traditie die teruggaat tot de 12e eeuw. Hier krijgt u de kans om de werkplaats van een beroemde glasbewerker te bezoeken of maak een wandeling en geniet van de prachtige St. Donato basiliek. De excursie wordt afgesloten met wat vrije tijd om op het San Marcoplein voordat we terugkeren naar het schip.Opmerking: Deze excursie is alleen beschikbaar voor de passagiers op doorreis.

Prijzen per persoon vanaf € 39,- Volwassenen € 27,- Kinderen

   


Toevoegen VCE12D - FASCINEREND VENETIË: PANORAMISCHE BOOTTOCHT, MURANO, SAN MARCOPLEIN & GONDEL ERVARING (4,5 UUR) - 2014
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld - Tijdens de excursie kunnen hellingen, trappen, ongelijke ondergrond en langdurige periodes van rechtstaan voorkomen.  Excursie met panoramisch uitzicht  Ruil uw schip in voor een boottocht vanaf Venetië terminal. De excursie start met een boottocht naar Murano. Onderweg ziet u het San Marcoplein, de Venetiaanse Arsenal en de eilanden van San Giorgio Maggiore, San Servolo en La Certosa en krijgt u meer informatie van uw gids. Eenmaal op het beroemde glasblazerij eiland Murano kunt u het glasblazerij proces in actie te zien in het atelier van een glasbewerker of bezoek St. Donato Basiliek. Bij zijn terugkeer bij het San Marcoplein, zult u uw boot ruilen voor een gondel en beginnen met de laatste etappe van uw reis: een reis rond pittoreske grachten van Venetië en vele bruggen, geflankeerd door spectaculaire paleizen en de smalle straatjes bekend staat als calli. De excursie komt tot een einde met wat vrije tijd om het San Marcoplein voordat we terugkeren naar de haven om uw bagage op te halen. De excursie eindigt met een transfer naar Marco Polo luchthaven.Opmerking: Geen gids tijdens de 30 minuten durende gondelvaart. Deze excursie is alleen beschikbaar voor de passagiers die ontschepen in Venetië en een vlucht hebben na 17:30 uur.

Prijzen per persoon vanaf € 80,- Volwassenen € 56,- Kinderen

   


Toevoegen VCE12T - FASCINEREND VENETIË: PANORAMISCHE BOOTTOCHT, MURANO, SAN MARCOPLEIN & GONDEL ERVARING (4,5 UUR) - 2014
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld - Tijdens de excursie kunnen hellingen, trappen, ongelijke ondergrond en langdurige periodes van rechtstaan voorkomen.  Excursie met panoramisch uitzicht  Ruil uw schip in voor een boottocht vanaf Venetië terminal. De excursie start met een boottocht naar Murano. Onderweg ziet u het San Marcoplein, de Venetiaanse Arsenal en de eilanden van San Giorgio Maggiore, San Servolo en La Certosa en krijgt u meer informatie van uw gids. Eenmaal op het beroemde glasblazerij eiland Murano kunt u het glasblazerij proces in actie te zien in het atelier van een glasbewerker of bezoek St. Donato Basiliek. Bij zijn terugkeer bij het San Marcoplein, zult u uw boot ruilen voor een gondel en beginnen met de laatste etappe van uw reis: een reis rond pittoreske grachten van Venetië en vele bruggen, geflankeerd door spectaculaire paleizen en de smalle straatjes bekend staat als calli. De excursie komt tot een einde met wat vrije tijd om het San Marcoplein.Opmerking: Geen gids tijdens de 30 minuten durende gondelvaart. Deze excursie is alleen beschikbaar voor de passagiers op doorreis.

Prijzen per persoon vanaf € 75,- Volwassenen € 53,- Kinderen

   


Toevoegen VCE14D - PANORAMISCHE BOOTTOCHT, MURANO, SAN MARCOPLEIN & MUSEA (4,5 UUR) - 2014
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld - Tijdens de excursie kunnen hellingen, trappen, ongelijke ondergrond en langdurige periodes van rechtstaan voorkomen.  Excursie met panoramisch uitzicht  Cultuur  Stap aan boord van een boot bij Venetië terminal voor een ontspannende trip naar Maruno. Onderweg ziet u het San Marcoplein, de Venetiaanse Arsenal en de eilanden van San Giorgio Maggiore, San Servolo en La Certosa en krijgt u meer informatie van uw gids. Eenmaal op het beroemde glasblazerij eiland Murano kunt u het glasblazerij proces in actie te zien in het atelier van een glasbewerker of bezoek St. Donato Basiliek. Met een speciaal ticket heeft u recht op een entree naar de museum van uw keuze. Maak uw keuze uit het Dogenpaleis, de Correr Museum, het Archeologisch Museum en de Biblioteca Marciana om maar een paar voorbeelden op te noemen. De excursie is inclusief wat vrije tijd op het San Marcoplein voordat we terugkeren naar de haven om uw bagage op te halen. De excursie eindigt met een transfer naar Marco Polo luchthaven.Opmerking: Deze excursie is alleen beschikbaar voor de passagiers die ontschepen in Venetië en een vlucht hebben na 17:30 uur.

Prijzen per persoon vanaf € 74,- Volwassenen € 52,- Kinderen

   


Toevoegen VCE14T - PANORAMISCHE BOOTTOCHT, MURANO, SAN MARCOPLEIN & MUSEA (4,5 UUR) - 2014
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld - Tijdens de excursie kunnen hellingen, trappen, ongelijke ondergrond en langdurige periodes van rechtstaan voorkomen.  Excursie met panoramisch uitzicht  Cultuur  Stap aan boord van een boot bij Venetië terminal voor een ontspannende trip naar Maruno. Onderweg ziet u het San Marcoplein, de Venetiaanse Arsenal en de eilanden van San Giorgio Maggiore, San Servolo en La Certosa en krijgt u meer informatie van uw gids. Eenmaal op het beroemde glasblazerij eiland Murano kunt u het glasblazerij proces in actie te zien in het atelier van een glasbewerker of bezoek St. Donato Basiliek. Met een speciaal ticket heeft u recht op een entree naar de museum van uw keuze. Maak uw keuze uit het Dogenpaleis, de Correr Museum, het Archeologisch Museum en de Biblioteca Marciana om maar een paar voorbeelden op te noemen. De excursie is inclusief wat vrije tijd op het San Marcoplein voordat we terugkeren naar de haven.Opmerking: Deze excursie is alleen beschikbaar voor de passagiers op doorreis.

Prijzen per persoon vanaf € 69,- Volwassenen € 48,- Kinderen

   


ToevoegenProgramma's en routes voor landexcursies kunnen variëren afhankelijk van de plaatselijke (weers)omstandigheden en/of onvoorziene evenementen die overeenkomen met de tijdstip van de excursie op die bepaalde dag. Sommige uitstappen zijn zeer populair en dus de beschikbaarheid ervan kan niet altijd gegarandeerd worden. We raden u aan om op voorhand te boeken om niet teleurgesteld te zijn.