SAUDI ARABIË & RODE ZEE CRUISES - WINTER 2021/2022

FAQ

ALGEMENE INFORMATIE

Onze gloednieuwe Saoedi-Arabië en Rode Zee seizoensgebonden route is de beste manier om dit fascinerende deel van het Midden-Oosten te ontdekken. Gasten zullen MSC Cruises' entertainment van wereldklasse, verfijnde internationale diners, bekroonde familieprogramma's en een rijk aanbod aan excursies vinden om de authentieke schoonheden van deze regio te ontdekken. Het zal ook worden uitgebreid met extra functies om lokale gasten te verwelkomen en te ontvangen met respect voor de lokale cultuur en waarden.

INFORMATIE VOOR CRUISE

Hoe reis je naar Saoedi-Arabië, Jeddah, de inschepingshaven?
Gasten die met MSC Bellissima vanuit Jeddah vertrekken, dienen in het bezit te zijn van een geldig visum (zie volgende vraag) en te voldoen aan bepaalde covid gerelateerde vereisten, zoals verplichte vaccinatie voor alle gasten boven de 12 jaar. Gedetailleerde informatie voor de wintercruises in Saoedi-Arabië en de Rode Zee is binnenkort beschikbaar op de website van MSC Cruises.

Hoe verkrijgen gasten van MSC Bellissima een visum voor Saoedi-Arabië, Egypte en Jordanië?
Gasten die ons fly & cruise pakket kopen, krijgen een visum voor Saoedi-Arabië ter waarde van €30 per persoon inbegrepen in de totale kosten. Gasten die kiezen voor een cruise only pakket zijn zelfverantwoordelijk voor het verkrijgen van hun visum. Alle gasten uit landen binnen de Samenwerkingsraad van de Golf hebben geen visum nodig. Een visum voor een bezoek aan Jordanië en Egypte tijdens een van onze excursies aan land is inbegrepen in het reispakket van de gast, of het nu een fly & cruise of cruise alleen betreft. Paspoorten van gasten moeten nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment van reizen.

Zijn er extra reis- en covid gerelateerde vereisten tijdens de cruise?
MSC Cruises biedt een veilige en stressvrije vakantie dankzij het strenge MSC Cruises Health & Safety Protocol. Specifieke maatregelen voor de wintercruises in Saoedi-Arabië en de Rode Zee zijn van toepassing en zullen binnenkort beschikbaar zijn op de website van MSC Cruises. MSC Cruises evalueert voortdurend de ontwikkelingen naar aanleiding van de COVID-19 en zal de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen aanpassen. De gedetailleerde reisvoorschriften zullen bovendien tijdig op de website en via directe communicatie aan de gasten beschikbaar worden gesteld.

ERVARING AAN BOORD

- Eten aan boord

Wat voor eten wordt er geserveerd?
Van elegante hoofdrestaurants met elke dag nieuwe internationale en lokale menu's tot een informeel buffetrestaurant, MSC Bellissima biedt ook 's werelds beste keuken met onze specialiteitenrestaurants: van authentieke teppanyaki en Japanse delicatessen, tot sappige steaks in Amerikaanse stijl en nog veel meer. Aangezien de gasten voor de afvaarten van MSC Bellissima voor ongeveer 50 procent uit internationale en 50 procent gasten uit Saoedi-Arabië zal bestaan, zal MSC Cruises een grote variëteit aan gerechten aanbieden, waaronder veel lokale smaken, en zal er eveneens halal voedsel geserveerd worden in alle eetgelegenheden.

- Dranken

De MSC Bellissima zal drie havens in Saoedi-Arabië aandoen. Zal er alcohol geschonken worden aan boord?
Ja, alcohol zal beschikbaar zijn voor onze gasten aan boord van MSC Bellissima tijdens haar winterseizoen in de Rode Zee, zoals het ook is op onze cruiseschepen die in het verleden in de Golf hebben gevaren en dit ook zullen doen in de winter 2021/22. Met respect voor de Saoedische wet, zullen er geen alcoholische dranken geserveerd worden tijdens de verblijven in Saoedi-Arabische havens. Onze lange lijst van niet-alcoholische dranken zal worden uitgebreid om nog meer keuze aan te bieden wanneer het schip in Saoedi-Arabische havens verblijft.

- Talen aan boord

Welke talen worden er aan boord van de MSC Bellissima gesproken op haar Rode Zee route?
De gasten voor de afvaarten van MSC Bellissima zullen uit ongeveer 50 procent internationale en 50 procent gasten uit Saoedi-Arabië bestaan. Zoals aan boord van al onze schepen zullen openbare aankondigingen en gedrukt materiaal aan boord van MSC Bellissima beschikbaar zijn in onze gebruikelijke zes internationale talen (Engels, Italiaans, Duits, Frans, Spaans en Portugees). Daarnaast en om ook onze lokale gasten de beste service en ervaring te bieden, zal ook Arabisch worden gebruikt voor publieke aankondigingen en zullen we een aantal Arabisch sprekende personeelsleden aan boord hebben op alle afvaarten van MSC Bellissima tijdens het seizoen.

- Dress Code

Is er een specifieke dresscode voor gasten aan boord van het schip of wanneer ze ontspannen bij het zwembad?
We hebben een dresscode voor al onze cruises - niet alleen die voor de Rode Zee - en al onze gasten wordt gevraagd zich te kleden zoals ze dat in hun normale dagelijkse leven ook zouden doen. Hetzelfde geldt wanneer gasten ontspannen bij het zwembad.

- Gemengde zalen en zalen waar alleen vrouwen komen

Gaat u sommige locaties exclusief voor vrouwen beschikbaar stellen?
In de openbare ruimtes van het schip, zoals de MSC AUREA SPA, zullen zowel gemengde als vrouwvriendelijke ruimtes beschikbaar zijn om onze internationale en lokale gasten tegemoet te komen met respect voor hun cultuur en gebruiken.

EXCURSIES AAN WAL

Wat is de lijst van excursies aan wal voor deze Rode Zee cruises?
Een spectaculair excursieprogramma is al beschikbaar en te boeken via onze kanalen. Er worden voortdurend nieuwe en boeiende updates toegevoegd, dus kom in de loop van september zeker nog eens terug.

Is er een specifieke dresscode voor excursies aan wal in Saoedi-Arabië?
Al onze gasten - mannen en vrouwen - worden vriendelijk verzocht de lokale gewoonten en tradities in Saoedi-Arabië te respecteren. Lokale gewoonten in Saoedi-Arabië vereisen dat mannen en vrouwen zich bescheiden kleden, met bedekte schouders en knieën in openbare ruimtes. Zij moeten het dragen van nauwsluitende kleding of kleding met godslasterlijke taal of afbeeldingen vermijden. Ook wordt geadviseerd om in het openbaar geen blijk te geven van affectie.

Zijn er beperkingen tijdens de excursies naar bestemmingen in Saoedi-Arabië?
Gasten zullen Saoedi-Arabië en de Rode Zee ontdekken dankzij de georganiseerde MSC excursies, die worden uitgevoerd met de hoogste normen van gezondheid en veiligheid. De bescheiden dresscode is van toepassing terwijl u aan wal bent in Saoedi-Arabië, maar het is vooral belangrijk in en rond religieuze gebouwen en monumenten, waar vrouwen ook zal worden gevraagd om hun haar te bedekken. Het is verboden Saoedische ingezetenen te fotograferen zonder hun toestemming. Ook wordt geadviseerd om in het openbaar geen vertoon van affectie te tonen.