-FAQ-
MSC SPLENDIDA
EGYPTE, SAOEDI-ARABIË & RODE ZEE CRUISES WINTER 2022/2023

ALGEMENE INFORMATIE

Onze gloednieuwe Saoedi-Arabië en Rode Zee seizoensgebonden route is de beste manier om dit fascinerende deel van het Midden-Oosten te ontdekken. Gasten zullen MSC Cruises' entertainment van wereldklasse, verfijnde internationale diners, bekroonde familieprogramma's en een rijk aanbod aan excursies vinden om de authentieke schoonheden van deze regio te ontdekken. Het zal ook worden uitgebreid met extra functies om lokale gasten te verwelkomen en te ontvangen met respect voor de lokale cultuur en waarden.

INFORMATIE VOOR CRUISE

Wat zijn de reisvereisten om Saudi-Arabië, Jeddah, de inschepingshaven, te bereiken?
Passagiers die vanuit Jeddah met de MSC Splendida reizen, moeten in het bezit zijn van een geldig visum (zie volgende vraag) en voldoen aan bepaalde Covid-19 vereisten. Klik hier om alle gezondheids- en veiligheidsvoorschriften te zien. De gezondheids- en veiligheidsmaatregelen van MSC Cruises zijn onderhevig aan verandering en zullen worden aangepast naargelang de evolutie van de pandemie.

 

Hoe krijgen gasten van MSC Splendida een visum voor Saoedi-Arabië?

Alle informatie over visa en reisvereisten voor Saoedi-Arabië vindt u hier. Het is uitsluitend de verantwoordelijkheid van de gast om alle vereiste reisdocumenten voor de gehele cruisevakantie te bepalen en te verkrijgen en deze indien nodig beschikbaar te hebben.

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR GASTEN DIE SOKHNA (EGYPTE) BEZOEKEN

De haven van Sokhna dient als toegangspoort tot Caïro. Als commerciële haven verbiedt de plaatselijke regelgeving cruisegasten om zelfstandig te wandelen op het haventerrein. Aangezien er geen taxi's beschikbaar zijn in het havengebied, kunt u alleen ontschepen als u een excursie boekt. MSC Cruises biedt een breed scala aan excursies vanuit Sokhna die u naar Caïro en andere spannende bestemmingen in de omgeving brengen. U kunt uw excursies boeken op onze website om een plekje voor uw favoriete tour te bemachtigen terwijl u tot 20% bespaart. Indien u ervoor kiest om een excursie te boeken bij een derde partij, vragen wij u vriendelijk om ervoor te zorgen dat zij van de lokale autoriteiten de nodige vergunning hebben gekregen om de haven te betreden. Zonder deze vergunning kunnen zij het haventerrein niet betreden.

ERVARING AAN BOORD

- Eten aan boord

Wat voor eten wordt er geserveerd?
Van elegante hoofdrestaurants met elke dag nieuwe internationale en lokale menu's tot een informeel buffetrestaurant, MSC Splendida biedt ook 's werelds beste keuken met onze specialiteitenrestaurants: van authentieke teppanyaki en Japanse delicatessen, tot sappige steaks in Amerikaanse stijl en nog veel meer.

- Dranken

De MSC Splendida zal drie havens in Saoedi-Arabië aandoen. Zal er alcohol geschonken worden aan boord?
Ja, alcohol zal beschikbaar zijn voor onze gasten aan boord van MSC Splendida tijdens haar winterseizoen in de Rode Zee, zoals het ook is op onze cruiseschepen die in het verleden in de Golf hebben gevaren en dit ook zullen doen in de winter 2022/23. Met respect voor de Saoedische wet, zullen er geen alcoholische dranken geserveerd worden tijdens de verblijven in Saoedi-Arabische havens. Onze lange lijst van niet-alcoholische dranken zal worden uitgebreid om nog meer keuze aan te bieden wanneer het schip in Saoedi-Arabische havens verblijft.


- Talen aan boord

Welke talen worden er aan boord van de MSC Splendida gesproken op haar Rode Zee routes?
Zoals aan boord van al onze schepen zullen openbare aankondigingen en gedrukt materiaal aan boord van MSC Splendida beschikbaar zijn in onze gebruikelijke zes internationale talen (Engels, Italiaans, Duits, Frans, Spaans en Portugees). Daarnaast en om ook onze lokale gasten de beste service en ervaring te bieden, zal ook Arabisch worden gebruikt voor publieke aankondigingen en zullen we een aantal Arabisch sprekende personeelsleden aan boord hebben op alle afvaarten van MSC Splendida tijdens het seizoen.

- Dress code

Is er een specifieke dresscode voor gasten aan boord van het schip of wanneer ze ontspannen bij het zwembad?
We hebben een dresscode voor al onze cruises - niet alleen die voor de Rode Zee - en al onze gasten wordt gevraagd zich te kleden zoals ze dat in hun normale dagelijkse leven ook zouden doen.

EXCURSIES AAN WAL

Wat is de lijst van excursies aan wal voor deze Rode Zee cruises?
Een spectaculair excursieprogramma voor zowel Saoedi-Arabië als Jordanië is reeds beschikbaar en te boeken via onze kanalen. Onafhankelijke excursies zijn toegestaan, volgens de lokale havenvereisten.

Is er een specifieke dresscode voor excursies aan wal in Saoedi-Arabië?
Al onze gasten - mannen en vrouwen - worden vriendelijk verzocht de lokale gewoonten en tradities in Saoedi-Arabië te respecteren. Lokale gewoonten in Saoedi-Arabië vereisen dat mannen en vrouwen zich bescheiden kleden, met bedekte schouders en knieën in openbare ruimtes. Zij moeten het dragen van nauwsluitende kleding of kleding met godslasterlijke taal of afbeeldingen vermijden. Ook wordt geadviseerd om in het openbaar geen blijk te geven van affectie.

Zijn er beperkingen tijdens de excursies naar bestemmingen in Saoedi-Arabië?
Gasten zullen Saoedi-Arabië en de Rode Zee ontdekken dankzij de georganiseerde MSC excursies, die worden uitgevoerd met de hoogste normen van gezondheid en veiligheid. De bescheiden dresscode is van toepassing terwijl u aan wal bent in Saoedi-Arabië, maar het is vooral belangrijk in en rond religieuze gebouwen en monumenten, waar vrouwen ook zal worden gevraagd om hun haar te bedekken. Het is verboden Saoedische ingezetenen te fotograferen zonder hun toestemming. Ook wordt geadviseerd om in het openbaar geen vertoon van affectie te tonen.