Cruise with Confidence | MSC Cruises Play

BOEK EN CRUISE MET VERTROUWEN

Het toonaangevende protocol van MSC stelt de veiligheid van gasten en bemanning voorop


MSC Cruises gezondheids- en veiligheidsmaatregelen zijn onderhevig aan verandering en zullen worden aangepast naarmate de pandemie evolueert.

MSC Cruises biedt een veilige en stressvrije vakantie voor u en uw dierbaren. Dankzij onze gezondheids- en veiligheidsmaatregelen.

Aan boord van onze schepen kunt u in alle rust genieten van eindeloze entertainmentopties en kunt u ontspannen aan onze zwembaden en in onze restaurants. Ook aan land staan we klaar om u mee te nemen naar enkele van de beste bestemmingen over de hele wereld, hetzij met een van onze georganiseerde excursies met gekwalificeerde lokale gidsen, of op eigen houtje.

Reisvoorwaarden per land van verblijf en cruisebestemming

Selecteer hieronder uw bestemming
Het gezondheids- en veiligheidsprotocol en de reisvoorschriften zijn aan verandering onderhevig en zullen worden aangepast aan de ontwikkeling van de pandemie en plaatselijke veranderingen. De informatie zal regelmatig worden bijgewerkt wanneer deze beschikbaar is.

BLUE RIBBON COVID EXPERT GROUP

Het gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises is ontwikkeld in samenwerking met de Blue Ribbon Covid Expert Group,
bestaande uit hooggekwalificeerde en internationaal gerespecteerde experts op het gebied van gezondheid en veiligheid

VEELGESTELDE VRAGEN

We hebben een lijst met veelgestelde vragen (FAQ) opgesteld om snel antwoord te krijgen op de meest voorkomende vragen

REISVEREISTEN / RESTRICTIES

- Zijn er reisbeperkingen of reisvereisten voor het huidige cruiseprogramma?

Vanwege de Covid-19 pandemie kunnen er internationale reisbeperkingen gelden, afhankelijk van uw cruisebestemming en uw land van verblijf.

 

De reisvereisten kunnen verschillen afhankelijk van uw cruisebestemming. Selecteer hieronder uw bestemming:  

 

- Wat is het MSC Covid-19 Protection Plan?

Aangezien u tijdens een cruise kunt worden blootgesteld aan specifieke COVID-19 risico's die gewoonlijk niet door bestaande verzekeringspolissen worden gedekt, wordt - om uw gemoedsrust te garanderen - voor alle nieuwe reserveringen vanaf 1 juli 2022 ten zeerste aanbevolen dat alle gasten een verzekeringspolis hebben die hen specifiek dekt tegen COVID-19 gerelateerde risico's, zoals annulering, onderbreking, repatriëring, quarantaine, medische hulp en gerelateerde kosten, evenals ziekenhuisopname. Indien u geen verzekering hebt, gelieve er dan rekening mee te houden dat u blootgesteld kunt worden aan bijkomende kosten die niet door de Rederij kunnen worden gedekt.

De verzekering moet u en uw gezin dekken, vanaf het moment dat de boeking wordt bevestigd tot het einde van de cruise, uw “Fly & Cruise” pakket of uw "Stay & Cruise" pakket.

Om u volledig te beschermen tegen bovenstaande risico's, biedt MSC Cruises een standaard reisverzekering en ook een apart COVID Protection Plan aan.

Het Covid Protection Plan is van toepassing op alle afvaarten die in de verkoop zijn. Voordat u de reservering definitief maakt, is het mogelijk om het MSC COVID-19 Protection Plan aan de cruise toe te voegen voor de prijs van €25 per persoon voor korte afstandsbestemmingen (Middellandse Zee en Noord-Europa cruises), €29 voor lange afstandsbestemmingen (Caribbean & Antillen, Dubai, Abu Dhabi en Qatar, Saoedi-Arabië en de Rode Zee, Zuid-Amerika en Grand Voyages) en €45 voor de World Cruise.

U kunt ook reizen met een andere verzekering die de bovengenoemde risico's dekt.

 

Voor cruises in Zuid-Amerika moeten alle gasten een verzekering hebben die hen specifiek dekt tegen COVID-19-gerelateerde risico's.

- Wat moet ik doen als ik niet voldoe aan de eisen van het MSC-protocol voor gezondheid en veiligheid?

Geboekte gasten die niet voldoen aan een van de eisen van het MSC Health and Safety Protocol (bijvoorbeeld ontbrekende vaccinatie) en daarom niet aan boord kunnen, worden verzocht om uiterlijk 15 dagen voor het geplande vertrek van hun cruise MSC Cruises schriftelijk hun voucher.

Gasten die rechtstreeks bij MSC hebben geboekt kunnen gebruik maken van ons formulier. Gasten die via een reisbureau hebben geboekt worden vriendelijk verzocht zich tot hun reisagent te wenden. 

IN/ONTSCHEPING

- Wat gebeurt er als inscheping om gezondheidsredenen aan een gast wordt geweigerd? 

Als een gast ziektesymptomen vertoont, zoals een temperatuur hoger dan 37,5 ° C / 99,5 ° F of als er bezorgdheid is n.a.v. de gezondheidsvragenlijst, zullen we een secundaire screening uitvoeren, inclusief een diepte-interview, een tweede temperatuurmeting, een medisch onderzoek en , indien nodig, een laboratoriumonderzoek.

Wanneer een gast dan niet geschikt wordt geacht om te reizen, worden ze geassisteerd in hun volgende stappen voor terugkeer naar huis of worden ze mogelijk behandeld in een lokale medische faciliteit om maximale ondersteuning en zorg te garanderen. Alle gasten die een COVID-19 verzekering hebben afgesloten, worden volledig beschermd.

- Hoe vindt het inchecken plaats?

Voorafgaand aan de cruise is het verzamelen van contactgegevens voor elke gast verplicht in geval van belangrijke updates. Door het web check-in te voltooien kunnen gasten cruisetickets, reisdocumentatie en verplichte gezondheidsvragenlijsten ontvangen. Op de inschepingsdag dienen de gasten op het cruiseticket aangegeven tijdstip aan te komen om een verantwoorde sociale afstand met de vereiste documentatie. Een nieuw ontworpen proces voor inscheping is geïmplementeerd om de gastenstroom te beheren, om wachtrijen en contacten te beperken. Voorafgaand aan de cruise nodigt MSC Cruises alle gasten uit om gratis de MSC for Me-app te downloaden om te beginnen met het boeken van extra services, om een plek te reserveren en om een naadloze ervaring aan boord te garanderen.

MEDISCHE DIENSTEN AAN BOORD

- Wat gebeurt er als er een vermoedelijk geval van COVID-19 aan boord is?

De preventieve gezondheids- en veiligheidsstappen in het protocol zijn ontworpen om het risico op overdracht van COVID-19 aan boord te verminderen. In het geval dat iemand ziek wordt, hebben we een volledig uitgerust 24/7 medisch centrum aan boord met hooggekwalificeerd medisch personeel dat volledig is opgeleid voor COVID-19-behandeling en dat wordt ondersteund door een 24/7 medisch team aan wal.

In het geval van griepachtige symptomen, dienen gasten onmiddellijk het medisch centrum op de hoogte te stellen en er wordt een gratis behandeling verstrekt. Als het medische team aan boord een vermoedelijke COVID-19-zaak vaststelt, wordt in nauwe samenwerking met de gezondheidsautoriteiten een uitgebreide isolatieprocedure en een reactieplan geactiveerd.
 

Als onderdeel van ons uitgebreide en verbeterde gezondheids- en veiligheidsprotocol hebben wij een noodplan opgesteld met alle relevante autoriteiten in de havens waar de schepen zullen aanmeren.

AAN BOORD VEREISTE MAATREGELEN

- Welke maatregelen zijn aan boord vereist?

Gasten worden tijdens de boeking en tijdens hun cruise herinnerd aan de richtlijnen voor Social Distancing door middel van wegbewijzering, openbare aankondigingen, tv in de kajuit en betrokkenheid van het personeel.

 

Het dragen van mondkapjes wordt ten zeerste aanbevolen. In bepaalde situaties kan deze aanbeveling het gevolg zijn van een verplichte vereiste in overeenstemming met de toepasselijke gezondheidsvoorschriften van een bezocht land of haven. Wanneer u aan land bent, moet u zich ook houden aan alle plaatselijke voorschriften betreffende het gebruik van mondkapjes. Deze protocollen zijn onderhevig aan verandering.

ERVARINGEN AAN BOORD

- Zijn alle gebieden en diensten zoals gewoonlijk beschikbaar?
 

Ja, alle cruisefaciliteiten en -diensten (buffet, restaurants, bars, zwembaden, entertainment, kinderclubs, Spa*, casino...) zijn beschikbaar en volledig operationeel. Aan boord van onze schepen geniet u in alle rust van een unieke vakantie-ervaring.

Diensten aan boord zijn onderhevig aan wijzigingen op basis van plaatselijke voorschriften of andere beperkingen. Het dragen van mondkapjes wordt sterk aanbevolen. In bepaalde omstandigheden kan deze aanbeveling het gevolg zijn van een verplichte eis volgens de geldende gezondheidsvoorschriften van een bezocht land of haven.

*Thermal Area ervaringen alleen op afspraak.

EXCURSIES

- Zijn er beperkingen om sommige havens te bezoeken?

Gasten geheel zelfstandig aan wal kunnen gaan volgens de lokale vereisten die voortdurend worden gecontroleerd en onderhevig zijn aan verandering. Gasten die reizen met ongevaccineerde kinderen kunnen ook zonder begeleiding aan wal gaan. Voor de beste ervaring aan wal raden we alle gasten aan om de bestemmingen te verkennen met het comfort, gemak en de veiligheid van een MSC Cruises excursie, te boeken vóór de cruise of aan boord. 


MSC Cruises biedt een veilige en stressvrije vakantie voor u en uw dierbaren. Dankzij onze gezondheids- en veiligheidsmaatregelen.

Aan boord van onze schepen kunt u in alle rust genieten van eindeloze entertainmentopties en kunt u ontspannen aan onze zwembaden en in onze restaurants. Ook aan land staan we klaar om u mee te nemen naar enkele van de beste bestemmingen over de hele wereld, hetzij met een van onze georganiseerde excursies met gekwalificeerde lokale gidsen, of op eigen houtje.