REISVEREISTEN VOOR CARIBBEAN & ANTILLEN CRUISES

WAT U MOET WETEN

VOOR UW CRUISE

Het is de verantwoordelijkheid van elke gast om de reisvereisten te controleren vóór het vertrek van de cruise. MSC Cruises heeft samengewerkt met de autoriteiten in alle regio's en landen waarin de schepen opereren om ervoor te zorgen dat het protocol voldoet aan de vereiste gezondheids- en veiligheidsmaatregelen en deze overtreft. Onderstaande gegevens zijn onder voorbehoud.

CARIBBEAN CRUISES - COVID-19: INSCHEPINGSVEREISTEN VOOR VS INWONERS

Raadpleeg de MSC USA Website voor reisvereisten voor inwoners van de VS.

CARIBBEAN CRUISES - COVID-19: INSCHEPINGSVEREISTEN VOOR NON-VS INWONERS

Voordat u uw cruise boekt, controleert u HIER of u mag inschepen volgens het land waar u woont. Als gevolg van de Covid-19 pandemie kunnen er internationale reisbeperkingen zijn, afhankelijk van uw cruisebestemming en het land waar u woont.  

De onderstaande vereisten zijn geldig voor de huidige en volgende afvaarten (gezondheids- en veiligheidsmaatregelen zijn onderhevig aan verandering en zullen worden aangepast naargelang de pandemie evolueert).

 

Alvorens aan boord toegelaten te worden moeten alle gasten aan volgende eisen voldoen

 

Afvaarten met vertrek vanuit Amerikaanse :

- Alle gasten van 12 jaar en ouder volledig ingeënt zijn tegen COVID-19 aan boord van schepen die vertrekken uit Amerikaanse havens. De vaccinatieplicht geldt ook voor gasten die in de afgelopen 90 dagen zijn hersteld van COVID-19. Er is geen booster nodig. Alle volledig gevaccineerde gasten moeten een bewijs kunnen tonen van een negatieve RT-PCR of antigeentest die niet meer dan 2 dagen voor het inschepen is afgenomen. Gasten moeten het geldige negatieve testcertificaat meenemen naar de terminal.

- Alle gasten (2-11 jaar) moeten bewijs voorleggen van een negatieve RT-PCR test die niet meer dan 3 dagen voor inscheping is afgenomen. Een extra COVID-19 test zal worden uitgevoerd in de terminal (gratis) voor het instappen. Gasten moeten het geldige negatieve testcertificaat meenemen naar de terminal.

- Gasten jonger dan 2 jaar hoeven niet te worden getest voor of tijdens het inschepen.
- Gasten worden als volledig gevaccineerd beschouwd als ze meer dan 14 dagen voor het begin van de cruise de volledige set vaccinaties hebben gekregen met een goedgekeurd WHO Covid-19 vaccin, waaronder Johnson & Johnson, Pfizer, Moderna, Oxford/Astrazeneca, Covishield, Sinopharm, Sinovac, Coronavac, Novavax/Covovax  of een "mix-and-match" combinatie van geaccepteerde COVID-19-vaccins.
Het vaccinatiecertificaat moet geldig zijn tijdens de gehele duur van de cruise.


Let op:

Gasten die hersteld zijn van Covid-19 en slechts één dosis van de vaccinatie hebben ontvangen worden niet als volledig gevaccineerd beschouwd en een antigeen zelftest wordt niet geaccepteerd voor inscheping, in beide gevallen zal inscheping worden geweigerd.  

 

Het originele testresultatencertificaat en vaccinatiecertificaat moet in de terminal getoond worden (op papier of elektronisch formaat) om aan boord te gaan. Het certificaat moet in het Engels zijn en moet de volgende gegevens bevatten: persoonlijke gegevens van de gast (verifieerbaar met de andere reisdocumenten), testdatum, identificatie/contactgegevens van de instelling die de analyse heeft uitgevoerd, gebruikte techniek en het negatief testresultaat. Het COVID-19 vaccinatie certificaat moet volgende bevatten: persoonlijke identificatie (ten minste, volledige naam en geboortedatum) dat overeenkomen met de persoonlijke identificatie op het paspoort, naam van de officiële bron van afgifte, vaccin producent en datum(s) van vaccinatie.

ANTILLEN CRUISES - COVID-19: INSCHEPINGSVEREISTEN

Voordat u uw cruise boekt, controleert u HIER of u mag inschepen volgens het land waar u woont. Als gevolg van de Covid-19 pandemie kunnen er internationale reisbeperkingen zijn, afhankelijk van uw cruisebestemming en het land waar u woont.  

 

De onderstaande vereisten zijn geldig voor de huidige en volgende afvaarten (gezondheids- en veiligheidsmaatregelen zijn onderhevig aan verandering en zullen worden aangepast naargelang de pandemie evolueert).

 

Alvorens aan boord toegelaten te worden moeten alle gasten aan volgende eisen voldoen:

 • Alle gasten (vanaf 2 jaar en ouder) moeten de resultaten van een RT-PCR test kunnen tonen die binnen 72 uur voor het vertrek van het schip is afgenomen. Gasten moeten het geldige negatieve testcertificaat meenemen naar de terminal. Als u op zaterdag om 15.00 uur aan boord gaat van uw cruise, moet u uw COVID-19 test laten afnemen vanaf woensdag 15.00 uur.
 • Alle gasten (vanaf 12 jaar en ouder) moeten volledig gevaccineerd zijn (d.w.z. minimaal 14 dagen voor vertrek van het schip volledig gevaccineerd zijn, geaccepteerde vaccins: Pfizer, Moderna, AstraZenica, Johnson & Johnson). 

Opmerking: Gasten die hersteld zijn van Covid-19 en slechts één vaccinatie hebben ontvangen, worden niet als volledig gevaccineerd beschouwd."Mix-and-match" combinatie wordt aanvaard indien: 2 weken na de tweede dosis in een 2-doseserie combinatie van een enkele dosis Pfizer of Moderna met een enkele dosis Astra Zeneca. Het vaccinatiebewijs moet geldig zijn voor de duur van de hele cruise. Uit het vaccinatiecertificaat moet blijken dat de volledige vaccinatie / booster in de afgelopen 9 maanden heeft plaatsgevonden.

 

Voor inscheping in St. Maarten moeten de gasten een RT-PCR-test tonen die binnen de 48 uur voor inscheping. Indien dit niet mogelijk is, kunnen zij een RT-PCR-test tonen die binnen de 72 uur voor de afvaart van het schip werd uitgevoerd en een antigeentest die binnen de 24 uur werd uitgevoerd. Gasten moeten het geldige negatieve testcertificaat meenemen naar de terminal.

 

Inscheping in Bridgetown - Barbados: Alle reizigers, ongeacht hun vaccinatiestatus, ook die op doorreis zijn, moeten een geldige negatieve Rapid Covid-19 PCR testuitslag hebben die binnen 1 dag voor aankomst is afgenomen of een negatieve RT-PCR Covid-19 test die binnen 3 dagen voor aankomst is afgenomen. Gasten moeten het geldige negatieve testcertificaat meenemen naar de terminal. De test moet worden uitgevoerd in een erkend laboratorium en moet afkomstig zijn van een nasofaryngeaal monster. Snelle antigeen/antilichaam-testen, zelftests en thuistestkits worden niet aanvaard voor reizen naar Barbados. Gasten moeten hun resultaten uploaden via de BIMSafe App of online op https://www.travelform.gov.bb/home  en reizen met een kopie van hun testresultaten waarop duidelijk de datum staat waarop de test is afgenomen. Ga voor meer informatie naar https://www.visitbarbados.org/covid-19-travel-guidelines-2020.

 

Het originele testresultatencertificaat en vaccinatiecertificaat moet in de terminal getoond worden (op papier of elektronisch formaat) om aan boord te gaan. Het certificaat moet in het Engels zijn en moet de volgende gegevens bevatten: persoonlijke gegevens van de gast (verifieerbaar met de andere reisdocumenten), testdatum, identificatie/contactgegevens van de instelling die de analyse heeft uitgevoerd, gebruikte techniek en het negatief testresultaat. 

ANDERE REISVEREISTEN

Voordat u uw cruise boekt, controleert u HIER of u mag inschepen volgens het land waar u woont. Als gevolg van de Covid-19 pandemie kunnen er internationale reisbeperkingen zijn, afhankelijk van uw cruisebestemming en het land waar u woont.

Een COVID-19-test of Passenger Locator Form (PLF) kan nog steeds nodig zijn voor nationale of internationale mobiliteitsvereisten: het is de verantwoordelijkheid van elke gast om deze vereiste voor vertrek te verifiëren. Voor meer informatie wordt aanbevolen om de officiële kanalen van de bevoegde autoriteiten van uw land te raadplegen.

 

Het dragen van mondkapjes wordt ten zeerste aanbevolen. In bepaalde situaties kan deze aanbeveling het gevolg zijn van een verplichte vereiste in overeenstemming met de toepasselijke gezondheidsvoorschriften van een bezocht land of haven. Wanneer u aan land bent, moet u zich ook houden aan alle plaatselijke voorschriften betreffende het gebruik van mondkapjes. Deze protocollen zijn onderhevig aan verandering.


Sint Maarten heeft een verplichte aanvraag voor preautorisatie van de gezondheid ingesteld via een elektronisch gezondheidautorisatiesysteem (EHAS) voor elke bezoeker die per vliegtuig aankomt, inclusief doorreizigers, bezoekers en inwoners van Sint Maarten. Zonder de pre-autorisatie is instappen niet mogelijk. Houd er rekening mee dat de verwerkingstijd tot 12 uur kan oplopen.

 • Alle passagiers moeten de aanvraagprocedure via EHAS afronden voor vertrek naar Sint Maarten.
 • Binnen 48 uur, voor ontscheping weer in St Maarten aan het einde van de cruise, moeten alle passagiers van 5 jaar en ouder een antigeentest laten uitvoeren door de cruisemaatschappij.
 • Aanmelding via EHAS is niet nodig bij terugkeer in St Maarten aan het einde van de cruise.
 • De aankoop van een COVID-19 verzekering (14 USD) is alleen verplicht bij een verblijf van meer dan één (1) dag in St Maarten, hetzij voor of na de cruise. De verzekering is alleen geldig tijdens de dagen van verblijf in St Maarten tussen de aankomstdatum en de datum van terugkeer naar het land van herkomst.


Aangezien u tijdens een cruise kunt worden blootgesteld aan specifieke COVID-19 risico's die gewoonlijk niet door bestaande verzekeringspolissen worden gedekt, wordt - om uw gemoedsrust te garanderen - voor alle nieuwe reserveringen vanaf 1 juli 2022 ten zeerste aanbevolen dat alle gasten een verzekeringspolis hebben die hen specifiek dekt tegen COVID-19 gerelateerde risico's, zoals annulering, onderbreking, repatriëring, quarantaine, medische hulp en gerelateerde kosten, evenals ziekenhuisopname. Indien u geen verzekering hebt, gelieve er dan rekening mee te houden dat u blootgesteld kunt worden aan bijkomende kosten die niet door de Rederij kunnen worden gedekt.

De verzekering moet u en uw gezin dekken, vanaf het moment dat de boeking wordt bevestigd tot het einde van de cruise, uw Fly & Cruise pakket of uw Stay & Cruise pakket.

Om u volledig tegen bovenstaande risico's te beschermen, biedt MSC een COVID Protection Plan - een verzekering die speciaal voor deze COVID-19 risico's is ontworpen - dat tijdens het boeken aan de cruise kan worden toegevoegd. Het Covid Protection Plan is van toepassing op alle afvaarten die in de verkoop zijn. Voordat u de reservering definitief maakt, is het mogelijk om het MSC COVID-19 Protection Plan aan de cruise toe te voegen voor de prijs van €29 per persoon.

U kunt ook reizen met een andere verzekering die de bovengenoemde risico's dekt.

WAT U MOET WETEN OVER INSCHEPING

GEZONDHEIDSSCREENINGS & CHECKLIST VOOR INSCHEPEN

Conform ons strenge MSC Health & Safety protocol moeten alle gevaccineerde en niet-gevaccineerde gasten een aantal gezondheids- en COVID-19 screenings ondergaan, waaronder een COVID-19 test (meer informatie in het hoofdstuk "maatregelen om aan boord te gaan"), een gezondheidsvragenlijst en een contactloze temperatuurcontrole in de terminal voordat ze aan boord gaan.

 

Voor een naadloos inschepingsproces dient u onze gezondheids- en veiligheidsmaatregelen in onze terminals door te nemen en het volgende mee te nemen:

 • Een geprint exemplaar van het inschepingsformulier (beschikbaar in uw cruiseticket)
 • Een geprint exemplaar van de verplichte gezondheidsvragenlijst, naar behoren ingevuld en ondertekend binnen 6 uur voorafgaand aan de inscheping (beschikbaar in uw cruiseticket)
 • Het originele COVID-19 testresultatencertificaat of vaccinatiecertificaat (op papier of digitaal formaat)
 • Een geldig identiteitsbewijs

Inscheping wordt geweigerd in het geval van:

 • Als een gast ziektesymptomen vertoont, zoals een temperatuur hoger dan 37,5 ° C / 99,5 ° F, hoesten, kortademigheid, koude rillingen, spier- / lichaamspijnen, vermoeidheid, hoofdpijn, keelpijn en verlies van smaak / geur in de laatste 14 dagen
 • Mogelijke blootstelling aan een vermoedelijk of bevestigd geval van COVID-19 in de 14 dagen voorafgaand inscheping
 • Tijdelijke reisbeperkingen op basis van lokale omstandigheden. Bepaalde landen kunnen bijvoorbeeld visa weigeren of de toegang verbieden op basis van reisgeschiedenis of nationaliteit.

WAT U MOET WETEN OVER AAN WAL GAAN
& TERUG UW TERUGREIS NAAR HUIS

AAN WAL GAAN & TERUG NAAR HUIS REIZEN

Een COVID-19-test of Passenger Locator Form (PLF) kan nog steeds nodig zijn voor nationale of internationale mobiliteitsvereisten: het is de verantwoordelijkheid van elke gast om deze vereiste voor vertrek te verifiëren. Voor meer informatie wordt aanbevolen om de officiële kanalen van de bevoegde autoriteiten van uw land te raadplegen.

Gasten geheel zelfstandig aan wal kunnen gaan volgens de lokale vereisten die voortdurend worden gecontroleerd en onderhevig zijn aan verandering. Gasten die reizen met ongevaccineerde kinderen kunnen ook zonder begeleiding aan wal gaan. Voor de beste ervaring aan wal raden we alle gasten aan om de bestemmingen te verkennen met het comfort, gemak en de veiligheid van een MSC Cruises excursie, te boeken vóór de cruise of aan boord. 

Sint Maarten heeft een verplichte aanvraag voor preautorisatie van de gezondheid ingesteld via een elektronisch gezondheidautorisatiesysteem (EHAS) voor elke bezoeker die per vliegtuig aankomt, inclusief doorreizigers, bezoekers en inwoners van Sint Maarten. Zonder de pre-autorisatie is instappen niet mogelijk. Houd er rekening mee dat de verwerkingstijd tot 12 uur kan oplopen.

 

Let op: Op sommige bestemmingen kunnen gasten die reizen met ongevaccineerde kinderen vóór 1 april 2022 alleen aan land gaan met een beschermde MSC excursie.

 

 • Alle passagiers moeten de aanvraagprocedure via EHAS afronden voor vertrek naar Sint Maarten.
 • Binnen 48 uur, voor ontscheping weer in St Maarten aan het einde van de cruise, moeten alle passagiers van 5 jaar en ouder een antigeentest laten uitvoeren door de cruisemaatschappij.
 • Aanmelding via EHAS is niet nodig bij terugkeer in St Maarten aan het einde van de cruise.
 • De aankoop van een COVID-19 verzekering (14 USD) is alleen verplicht bij een verblijf van meer dan één (1) dag in St Maarten, hetzij voor of na de cruise. De verzekering is alleen geldig tijdens de dagen van verblijf in St Maarten tussen de aankomstdatum en de datum van terugkeer naar het land van herkomst.

 

Franse ingezetenen die terugkeren uit landen op de groene lijst hoeven geen negatieve RT-PCR- of antigeentest te laten zien die binnen 48 uur voor aankomst is uitgevoerd. Als de luchtvaartmaatschappij een test voorschrijft, kan die aan boord worden uitgevoerd. Franse ingezetenen die terugkeren uit landen die op de oranje lijst staan, moeten binnen 48 uur een negatief testresultaat laten zien.

 

Het is de verantwoordelijkheid van elke gast om ervoor te zorgen dat ze in overeenstemming zijn met alle lokale regelgeving met betrekking tot COVID-19-testen bij terugkeer naar hun eindbestemming na de cruise.