REISVEREISTEN VOOR CARIBBEAN CRUISES

Het is de verantwoordelijkheid van elke gast om de reisvereisten te controleren vóór het vertrek van de cruise. MSC Cruises heeft samengewerkt met de autoriteiten in alle regio's en landen waarin de schepen opereren om ervoor te zorgen dat het protocol voldoet aan de vereiste gezondheids- en veiligheidsmaatregelen en deze overtreft. Onderstaande gegevens zijn onder voorbehoud.

Laatst bijgewerkt: 18 november 2022

INSCHEPINGSVEREISTEN

De onderstaande vereisten zijn geldig voor cruises vanaf 1 oktober 2022.


Vaccinatievereisten

- Alle gasten worden sterk aangemoedigd, maar zijn niet verplicht, om volledig gevaccineerd te zijn tegen COVID-19.
MSC Cruises zal niet langer vaccinatie of testen vóór de cruise vereisen voor de meeste cruises vanuit Amerikaanse havens, met uitzondering van de cruises met aanloophavens in Colombia.

 

BELANGRIJKGasten die van internationale bestemmingen naar de VS komen, dienen de reisvoorwaarden voor toegang tot de VS te controleren; momenteel moet iedereen van 18 jaar en ouder volledig gevaccineerd zijn.

Testvereisten

Belangrijk: Voor alle gasten die varen vanuit een Amerikaanse haven en Colombia aandoen:
- Vaccinatie wordt aanbevolen maar is niet verplicht.
- Gevaccineerde gasten moeten een bewijs van vaccinatie laten zien bij inscheping en worden aanbevolen maar niet verplicht om te testen op COVID-19 voor hun vakantie.
- Ongevaccineerde gasten van 5 jaar en ouder moeten een negatieve RT-PCR of antigeentest laten zien die niet meer dan 3 dagen voor het inschepen is afgenomen.

 

Wanneer wordt een gast als "volledig gevaccineerd" beschouwd?

- Gasten die ten minste twee doses vaccin hebben gekregen van Pfizer, Moderna, Oxford/AstraZeneca; Covishield; Sinopharm, SInovac, Coronavac, Novavax/Covax of in het geval van Johnson & Johnson, een enkele dosis.
- Gasten moeten bij het inchecken bij de pier hun originele vaccinatiekaart of certificaat met twee vereiste doses laten zien.

 

De tests moeten door een laboratorium zijn gecertificeerd. Een snelle antigeenzelftest is niet geldig voor reisdoeleinden.

 

Alle gasten wordt aanbevolen te reizen met hun COVID-19 vaccinatiestatus en testresultaten. Hoewel de vaccinatie niet vereist is om aan boord te gaan, kan er in verschillende havens en bij plaatselijke attracties naar worden gevraagd.  

Het originele testresultatencertificaat en vaccinatiecertificaat moet in de terminal getoond worden (op papier of elektronisch formaat) om aan boord te gaan. Het certificaat moet in het Engels, Italiaans, Duits, Frans or Spaans zijn en moet de volgende gegevens bevatten: persoonlijke gegevens van de gast (verifieerbaar met de andere reisdocumenten), testdatum, identificatie/contactgegevens van de instelling die de analyse heeft uitgevoerd, gebruikte techniek en het negatief testresultaat. 

 

Alle bemanningsleden moeten volledig gevaccineerd zijn en worden wekelijks gescreend volgens het gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises.

Voor meer informatie bezoek onze FAQ-sectie

 

Klik hier om de vereisten voor MSC Grand Voyages cruises te controleren.

ANDERE REISVEREISTEN

Vanwege de Covid-19 pandemie kunnen er internationale reisbeperkingen gelden, afhankelijk van uw cruisebestemming en uw land van verblijf.  

 

Het dragen van mondkapjes wordt ten zeerste aanbevolen. In bepaalde situaties kan deze aanbeveling het gevolg zijn van een verplichte vereiste in overeenstemming met de toepasselijke gezondheidsvoorschriften van een bezocht land of haven. Wanneer u aan land bent, moet u zich ook houden aan alle plaatselijke voorschriften betreffende het gebruik van mondkapjes. Deze protocollen zijn onderhevig aan verandering.

 

BELANGRIJK: Gasten die van internationale bestemmingen naar de VS komen, dienen de reisvoorwaarden voor toegang tot de VS te controleren; momenteel moet iedereen van 18 jaar en ouder volledig gevaccineerd zijn.

 

BELANGRIJK: Voor alle gasten die varen vanuit een Amerikaanse haven en Colombia aandoen:

- Vaccinatie wordt aanbevolen maar is niet verplicht.

- Gevaccineerde gasten moeten een bewijs van vaccinatie laten zien bij inscheping en worden aanbevolen maar niet verplicht om te testen op COVID-19 voor hun vakantie.

- Ongevaccineerde gasten van 5 jaar en ouder moeten een negatieve RT-PCR of antigeentest laten zien die niet meer dan 3 dagen voor inscheping aan boord is afgenomen (antigeen zelftest niet toegestaan voor inscheping).

 


Andere vereisten zoals een COVID-19 test een Passenger locator form (PLF) kan nog steeds nodig zijn voor nationale of internationale mobiliteitsvereisten: het is de verantwoordelijkheid van elke gast om deze vereisten voor vertrek te verifiëren. Voor meer informatie wordt aanbevolen de officiële kanalen van de bevoegde autoriteiten van uw land te raadplegen.

 

Klik hier om alle vereiste documenten, paspoorten en visa voor uw cruise te controleren.

 

Aangezien u tijdens een cruise kunt worden blootgesteld aan specifieke COVID-19 risico's die gewoonlijk niet door bestaande verzekeringspolissen worden gedekt, wordt - om uw gemoedsrust te garanderen - voor alle nieuwe reserveringen vanaf 1 juli 2022 ten zeerste aanbevolen dat alle gasten een verzekeringspolis hebben die hen specifiek dekt tegen COVID-19 gerelateerde risico's, zoals annulering, onderbreking, repatriëring, quarantaine, medische hulp en gerelateerde kosten, evenals ziekenhuisopname. Indien u geen verzekering hebt, gelieve er dan rekening mee te houden dat u blootgesteld kunt worden aan bijkomende kosten die niet door de Rederij kunnen worden gedekt.

 

De verzekering moet u en uw gezin dekken, vanaf het moment dat de boeking wordt bevestigd tot het einde van de cruise, uw “Fly & Cruise” pakket of uw "Stay & Cruise" pakket.

 

Om u volledig te beschermen tegen bovenstaande risico's, biedt MSC Cruises een standaard reisverzekering en ook een apart COVID Protection Plan aan.
Het Covid Protection Plan is van toepassing op alle afvaarten die in de verkoop zijn. Voordat u de reservering definitief maakt, is het mogelijk om het MSC COVID-19 Protection Plan aan de cruise toe te voegen voor de prijs van €29 per persoon.

U kunt ook reizen met een andere verzekering die de bovengenoemde risico's dekt.

AAN WAL GAAN & TERUG NAAR HUIS REIZEN

Gasten kunnen zelfstandig aan wal gaan volgens de lokale vereisten die voortdurend worden gecontroleerd en aan verandering onderhevig zijn. Gasten die met niet-gevaccineerde kinderen reizen, kunnen ook zelfstandig aan wal gaan.

 

Voor de beste ervaring aan wal raden we alle gasten aan om bestemmingen te verkennen met het comfort, gemak en veiligheid van een MSC Cruises Shore Excursion, die voorafgaand aan de cruise en aan boord te boeken is.

Een COVID-19-test of Passenger Locator Form (PLF) kan nog steeds nodig zijn voor nationale of internationale mobiliteitsvereisten: het is de verantwoordelijkheid van elke gast om deze vereiste voor vertrek te verifiëren. Voor meer informatie wordt aanbevolen om de officiële kanalen van de bevoegde autoriteiten van uw land te raadplegen.