REISVEREISTEN VOOR dubai, abu dhabi & qatar cruises

Het is de verantwoordelijkheid van elke gast om de reisvereisten te controleren vóór het vertrek van de cruise. MSC Cruises heeft samengewerkt met de autoriteiten in alle regio's en landen waarin de schepen opereren om ervoor te zorgen dat het protocol voldoet aan de vereiste gezondheids- en veiligheidsmaatregelen en deze overtreft. Onderstaande gegevens zijn onder voorbehoud.  

 

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR VOETBALFANS IN DOHA, QATAR:

Gasten die een accommodatie hebben geboekt voor het MSC Opera Cruiseschip Hotel (schip aangemeerd) zijn niet onderworpen aan de onderstaande maatregelen. Het is de verantwoordelijkheid van de gasten om voorafgaand aan hun reis de gezondheids- en reisvoorschriften voor toegang tot Qatar te raadplegen en na te leven. Raadpleeg hier de meest recente informatie.

 

Laatst bijgewerkt: 18 november 2022

INSCHEPINGSVEREISTEN

De onderstaande vereisten zijn geldig voor cruises vanaf 1 oktober 2022.

Vaccinatievereisten 

Alle gasten die inschepen worden sterk aangeraden, maar zijn niet verplicht, om volledig gevaccineerd te zijn tegen COVID-19.

Wanneer wordt een gast als "volledig gevaccineerd" beschouwd?

- Gasten die ten minste twee doses vaccin hebben gekregen - behalve in het geval van een enkele dosis Johnson & Johnson - met inbegrip van degenen die volgens de EMA-normen niet als up-to-date worden beschouwd.
- Gasten die hersteld zijn van Covid-19 met één vaccinatieprik worden als volledig gevaccineerd beschouwd (zij moeten een QR-code of een andere geldige documentatie overleggen).


Testvereisten

Voor gevaccineerde gastheren is een negatieve test niet vereist, maar wel sterk aanbevolen.

 

RT-PCR of Antigeentest binnen 48 uur voor vertrek van het schip, is verplicht voor de volgende gasten (5 jaar en ouder):

  • Ongevaccineerde gasten.
  • Gasten zonder geldig bewijs van vaccinatie.
  • Gasten die alleen hersteld zijn van COVID-19.
  • Gasten die vrijstelling van vaccinatie hebben vanwege een medische aandoening.

Gasten jonger dan 5 jaar hoeven voor inscheping niet getest te worden.

 

De tests moeten door een laboratorium zijn gecertificeerd. Een snelle antigeenzelftest is niet geldig voor reisdoeleinden.

Alle gasten wordt aanbevolen te reizen met hun COVID-19 vaccinatiestatus en testresultaten. Hoewel de vaccinatie niet vereist is om aan boord te gaan, kan er in verschillende havens en bij plaatselijke attracties naar worden gevraagd.  

Het originele testresultatencertificaat en vaccinatiecertificaat moet in de terminal getoond worden (op papier of elektronisch formaat) om aan boord te gaan. Het certificaat moet in het Engels, Italiaans, Duits, Frans or Spaans zijn en moet de volgende gegevens bevatten: persoonlijke gegevens van de gast (verifieerbaar met de andere reisdocumenten), testdatum, identificatie/contactgegevens van de instelling die de analyse heeft uitgevoerd, gebruikte techniek en het negatief testresultaat. 

Alle bemanningsleden moeten volledig gevaccineerd zijn en worden regelmatig wekelijks getest volgens het MSC Cruises Health & Safety protocol.

Voor meer informatie bezoek onze FAQ-sectie.

 

Klik hier om de vereisten voor MSC Grand Voyages cruises te controleren.

ANDERE REISVEREISTEN

Vanwege de Covid-19 pandemie kunnen er internationale reisbeperkingen gelden, afhankelijk van uw cruisebestemming en uw land van verblijf. Momenteel mogen passagiers die in Iran en China wonen (met uitzondering van Hongkong en Taiwan) geen cruise maken t/m 31 december 2022.

Het dragen van mondkapjes wordt ten zeerste aanbevolen. In bepaalde situaties kan deze aanbeveling het gevolg zijn van een verplichte vereiste in overeenstemming met de toepasselijke gezondheidsvoorschriften van een bezocht land of haven. Wanneer u aan land bent, moet u zich ook houden aan alle plaatselijke voorschriften betreffende het gebruik van mondkapjes. Deze protocollen zijn onderhevig aan verandering.

Het paspoort van de gasten moet op het moment van de reis nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

 

Klik hier om alle vereiste documenten, paspoorten en visa voor uw cruise te controleren.

Aangezien u tijdens een cruise kunt worden blootgesteld aan specifieke COVID-19 risico's die gewoonlijk niet door bestaande verzekeringspolissen worden gedekt, wordt - om uw gemoedsrust te garanderen - voor alle nieuwe reserveringen vanaf 1 juli 2022 ten zeerste aanbevolen dat alle gasten een verzekeringspolis hebben die hen specifiek dekt tegen COVID-19 gerelateerde risico's, zoals annulering, onderbreking, repatriëring, quarantaine, medische hulp en gerelateerde kosten, evenals ziekenhuisopname. Indien u geen verzekering hebt, gelieve er dan rekening mee te houden dat u blootgesteld kunt worden aan bijkomende kosten die niet door de Rederij kunnen worden gedekt.

De verzekering moet u en uw gezin dekken, vanaf het moment dat de boeking wordt bevestigd tot het einde van de cruise of uw “Fly & Cruise” pakket.

Om u volledig tegen bovenstaande risico's te beschermen, biedt MSC een COVID Protection Plan - een verzekering die speciaal voor deze COVID-19 risico's is ontworpen - dat tijdens het boeken aan de cruise kan worden toegevoegd. Het Covid Protection Plan is van toepassing op alle afvaarten die in de verkoop zijn. Voordat u de reservering definitief maakt, is het mogelijk om het MSC COVID-19 Protection Plan aan de cruise toe te voegen voor de prijs van €29 per persoon.

U kunt ook reizen met een andere verzekering die de bovengenoemde risico's dekt. 

AAN WAL GAAN & TERUG NAAR HUIS REIZEN

Gasten kunnen zelfstandig aan land gaan volgens de plaatselijke voorschriften, die voortdurend worden gecontroleerd en aan verandering onderhevig zijn. Gasten die reizen met niet-gevaccineerde kinderen kunnen ook zelfstandig aan land gaan.

 

Voor de beste ervaring aan land raden we alle gasten aan om bestemmingen te verkennen met het comfort, gemak en de veiligheid van een MSC Cruises Excursie aan land, te boeken vóór de cruise en aan boord. 

Een COVID-19 test of Passenger Locator Form (PLF) kan nog steeds nodig zijn voor nationale of internationale mobiliteitsvereisten: het is de verantwoordelijkheid van elke gast om deze vereiste te verifiëren voor vertrek. Voor meer informatie wordt aanbevolen de officiële kanalen van de bevoegde autoriteiten van uw land te raadplegen.  Het is de verantwoordelijkheid van elke gast om ervoor te zorgen dat zij voldoen aan alle lokale voorschriften met betrekking tot COVID-19 testen wanneer zij terugkeren naar hun uiteindelijke eindbestemming.