reisvereisten voor middellandse zee cruises

wat u moet weten
voor uw cruise

COVID-19: INSCHEPINGSMAATREGELEN

Voordat u uw cruise boekt, controleert u HIER  of u mag inschepen volgens het land waar u woont. Als gevolg van de Covid-19 pandemie kunnen er internationale reisbeperkingen zijn, afhankelijk van uw cruisebestemming en het land waar u woont.  

De onderstaande vereisten zijn geldig voor de huidige en volgende afvaarten (gezondheids- en veiligheidsmaatregelen zijn onderhevig aan verandering en zullen worden aangepast naargelang de pandemie evolueert).

Moeten alle gasten ouder dan 12 jaar aan een van de volgende voorwaarden voldoen om aan boord te mogen:
 • Volledig gevaccineerd zijn EN een certificaat kunnen overleggen van een negatieve RT-PCR of antigeentest die binnen 48 uur voor inscheping. Gasten moeten het geldige negatieve testcertificaat meenemen naar de terminal. Als u op een zaterdag om 15.00 uur aan boord van uw cruise gaat, moet u uw COVID-19-test op donderdag vanaf 15.00 uur afleggen. 
 • U moet in de afgelopen 6 maanden hersteld zijn van COVID-19 en een verificatiecertificaat of QR-code hebben die dat bevestigt EN een certificaat kunnen overleggen van een negatieve RT-PCR- of antigeentest die binnen 48 uur voor inscheping. Gasten moeten een digitaal Covid-certificaat van de EU of gelijkwaardige geldige documentatie kunnen tonen. Als u op zaterdag om 15.00 uur aan boord van uw cruise gaat, moet u uw COVID-19-test op donderdag vanaf 15.00 uur afleggen. 

Opmerking:
MSC Opera: Gasten ouder dan 18 jaar die aan boord zijn gegaan van MSC Opera met een COVID-19 herstelcertificaat en negatieve test, moeten gratis een Covid-test herhalen in de terminal van La Goulette voordat ze aan land gaan in Tunesië.

 

Gasten van 2-11 jaar moeten een RT-PCR of antigeentest laten zien binnen de 48 uur voor inscheping. Gasten moeten het geldige negatieve testcertificaat meenemen naar de terminal. Er zijn geen test- of vaccinatievereisten voor gasten jonger dan 2 jaar.

Gasten worden als volledig gevaccineerd beschouwd indien ze:
Binnen de laatste 9 maanden en 14 of meer dagen voor vertrek twee set vaccins hebben ontvangen volgens de lokale regelgeving waaronder Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson en Novavax (voor MSC Lirica worden ook de vaccins Sinovac, Sinopharm, Sputnik V geaccepteerd). Een "mix-and-match" combinatie van de bovenstaande lijst van vaccins wordt ook geaccepteerd. Als er meer dan 9 maanden (270 dagen) zijn verstreken sinds de ontvangst van de twee sets vaccininjecties, zal een boostervaccin nodig zijn om in te schepen, met uitzondering van gasten tussen de 12-17 jaar oud.

 

Vanaf 14 mei is een booster niet verplicht voor gasten tussen de 12 en 17 jaar oud. Gasten van 12-17 jaar worden als volledig gevaccineerd beschouwd als ze de basisvaccinatiecyclus hebben voltooid - 2 DOSES VACCIN (in overeenstemming met de lokale regelgeving).

 

Gasten die de volledige set vaccins hebben ontvangen en ofwel een booster prik hebben gekregen of hersteld zijn van Covid-19 worden beschouwd als volledig gevaccineerd en hun certificaat wordt beschouwd als geldig zonder vervaldatum.

 

Vaccinatiebewijzen moeten geldig zijn voor de duur van de gehele cruise. Gasten die hersteld zijn van Covid-19 en slechts één vaccinatie hebben gekregen, worden beschouwd als volledig gevaccineerd, zolang ze hun vaccin hebben gekregen of ze zijn hersteld van Covid-19 binnen de afgelopen 6 maanden en een verificatiecertificaat of QR-code hebben die dat bevestigt.

 

Let op: 2 doses van een niet door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) goedgekeurd vaccin plus een door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) goedgekeurde booster (waaronder Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson en Novavax) worden alleen geaccepteerd voor inscheping als de booster binnen 6 maanden na ontvangst van de tweede vaccinprik is gegeven en ten minste 28 dagen na ontvangst van de tweede vaccinprik is toegediend.

 

Een zelf-antigeentest wordt niet geaccepteerd voor inscheping.

 

Aanvullende reisvoorwaarden voor Israël
Belangrijke informatie voor gasten die inschepen in Haifa (Israël)
• Een inreisverklaring moet door alle gasten worden ingevuld binnen 48 uur vóór het vertrek van het schip. De verklaring moet voor vertrek worden ingevuld als een uitreisverklaring https://corona.health.gov.il/en/flights/.

Informatie voor gasten op doorreis in Israël
• Alle gasten moeten voor vertrek uit Kusadasi een inreisverklaring invullen. https://corona.health.gov.il/en/flights/

 

Het originele certificaat van de testresultaten of het vaccinatie moet aan de terminal worden voorgelegd (op papier of elektronisch) en moet in een van de volgende talen zijn opgesteld: Engels, Italiaans, Duits, Frans of Spaans. Het COVID-19 testcertificaat moet bevatten: de persoonlijke gegevens van de gast (controleerbaar met de andere reisdocumenten), datum van de test, identificatie / contactgegevens van het centrum dat de analyse heeft uitgevoerd, de gebruikte techniek en het negatieve testresultaat.

ANDERE REISVEREISTEN

Voordat u uw cruise boekt, controleert u HIER of u mag inschepen volgens het land waar u woont. Als gevolg van de Covid-19 pandemie kunnen er internationale reisbeperkingen zijn, afhankelijk van uw cruisebestemming en het land waar u woont.


Een COVID-19-test of Passenger Locator Form (PLF) kan nog steeds nodig zijn voor nationale of internationale mobiliteitsvereisten: het is de verantwoordelijkheid van elke gast om deze vereiste voor vertrek te verifiëren. Voor meer informatie wordt aanbevolen om de officiële kanalen van de bevoegde autoriteiten van uw land te raadplegen.  

 

Het dragen van mondkapjes wordt ten zeerste aanbevolen. In bepaalde situaties kan deze aanbeveling het gevolg zijn van een verplichte vereiste in overeenstemming met de toepasselijke gezondheidsvoorschriften van een bezocht land of haven. Wanneer u aan land bent, moet u zich ook houden aan alle plaatselijke voorschriften betreffende het gebruik van mondkapjes. Deze protocollen zijn onderhevig aan verandering.


Volgens de laatste voorschriften van de Italiaanse autoriteiten moeten alle gasten een FFP2 masker dragen bij het instappen op een transferbus op het Italiaanse grondgebied. Gasten die niet aan deze eis voldoen zullen niet aan boord worden toegelaten. 

 

Aanvullende reisvoorwaarden voor Israël
Belangrijke informatie voor gasten die inschepen in Haifa (Israël)
• Een inreisverklaring moet door alle gasten worden ingevuld binnen 48 uur vóór het vertrek van het schip. De verklaring moet voor vertrek worden ingevuld als een uitreisverklaring https://corona.health.gov.il/en/flights/.

Informatie voor gasten op doorreis in Israël
• Alle gasten moeten voor vertrek uit Kusadasi een inreisverklaring invullen. https://corona.health.gov.il/en/flights/

 

Om gemoedsrust te garanderen, vereist MSC Cruises dat alle gasten een specifieke en verplichte Covid-19-verzekeringspolis afgesloten te hebben om aan boord te mogen gaan, die dekking biedt tegen COVID-19-gerelateerde risico's, zoals annulering, onderbreking, repatriëring, quarantaine, medische hulp en gerelateerde kosten, evenals ziekenhuisopname. Dit moet aanwezig vanaf het moment dat de boeking wordt bevestigd tot het einde van de cruise of hun Fly & Cruise pakket. Alvorens u uw boeking definitief maakt, kan u het MSC Covid-19 beschermingsplan toevoegen aan de cruise voor alle afvaarten vanaf het winterseizoen 2021-2022. Het bewijs van de verzekeringspolis (bijv. een certificaat, overzicht, of de polis die in het Engels, Italiaans, Duits, Frans of Spaans moet zijn) - waarin duidelijk de COVID-19-dekking staat vermeld- moet bij inscheping worden getoond. Gasten die deze documentatie niet kunnen overleggen worden geweigerd tijdens inscheping.
 

wat u moet weten
over inscheping

GEZONDHEIDSSCREENINGS & CHECKLIST VOOR INSCHEPEN

Volgens onze strenge MSC gezondheids- en veiligheidsprotocol, moeten alle gasten, zowel gevaccineerd als niet-gevaccineerd, een aantal gezondheids- en COVID 19 screenings ondergaan, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, een gezondheidsvragenlijst en een contactloze temperatuurcontrole, in de terminal voordat ze aan boord gaan.
 

Voor een naadloos inschepingsproces dient u onze gezondheids- en veiligheidsmaatregelen in onze terminals door te nemen en het volgende mee te nemen :

 • Een geprint exemplaar van het inschepingsformulier (beschikbaar in uw cruiseticket)
 • Een geprint exemplaar van de verplichte gezondheidsvragenlijst, naar behoren ingevuld en ondertekend binnen 6 uur voorafgaand aan de inscheping (beschikbaar in uw cruiseticket)
 • De originele testresultaten en het vaccinatie- of herhalingscertificaat (op papier of elektronisch) moeten aangeven dat de volledige vaccinatie binnen de afgelopen 9 maanden. Passagiers die het booster vaccin hebben ontvangen zijn vrijgesteld van de 9 maanden restrictie.
 • Het bewijs van de verzekeringspolis (bijv. een certificaat, overzicht, of de polis die in het Engels, Italiaans, Duits, Frans of Spaans moet zijn) - waarin duidelijk de COVID-19-dekking staat vermeld
 • Een geldig identiteitsbewijs

Inscheping wordt geweigerd in het geval van:

 • Als een gast ziektesymptomen vertoont, zoals een temperatuur hoger dan 37,5 ° C / 99,5 ° F, hoesten, kortademigheid, koude rillingen, spier- / lichaamspijnen, vermoeidheid, hoofdpijn, keelpijn en verlies van smaak / geur in de laatste 14 dagen
 • Mogelijke blootstelling aan een vermoedelijk of bevestigd geval van COVID-19 in de 14 dagen voorafgaand inscheping
 • Tijdelijke reisbeperkingen op basis van lokale omstandigheden. Bepaalde landen kunnen bijvoorbeeld visa weigeren of de toegang verbieden op basis van reisgeschiedenis of nationaliteit.
 • Het niet overleggen van het bewijs van de verplichte COVID-19-verzekeringspolis (die in het Engels, Italiaans, Duits, Frans of Spaans moet zijn)

WAT U MOET WETEN OVER AAN WAL GAAN
& UW TERUGREIS NAAR HUIS

AAN WAL GAAN & TERUG NAAR HUIS REIZEN

Een COVID-19-test of Passenger Locator Form (PLF) kan nog steeds nodig zijn voor nationale of internationale mobiliteitsvereisten: het is de verantwoordelijkheid van elke gast om deze vereiste voor vertrek te verifiëren. Voor meer informatie wordt aanbevolen om de officiële kanalen van de bevoegde autoriteiten van uw land te raadplegen.

 

Vanaf 1 april 2022 zullen gasten geheel zelfstandig aan wal kunnen gaan volgens de lokale vereisten die voortdurend worden gecontroleerd en onderhevig zijn aan verandering. Gasten die reizen met ongevaccineerde kinderen kunnen ook zonder begeleiding aan wal gaan. Voor de beste ervaring aan wal raden we alle gasten aan om de bestemmingen te verkennen met het comfort, gemak en de veiligheid van een MSC Cruises excursie, te boeken vóór de cruise of aan boord.

Aanvullende reisvoorwaarden voor Israël
Informatie voor gasten op doorreis in Israël
• Alle gasten moeten voor vertrek uit Kusadasi een inreisverklaring invullen. https://corona.health.gov.il/en/flights/

 

Het is de verantwoordelijkheid van elke gast om ervoor te zorgen dat ze in overeenstemming zijn met alle lokale regelgeving met betrekking tot COVID-19-testen bij terugkeer naar hun eindbestemming na de cruise.

 

Gasten die per cruiseschip reizen, moeten het PLF één keer indienen en het land van uiteindelijke ontscheping als hun bestemming kiezen. Zij zullen in het elektronische systeem de namen moeten invoeren van de havens die het schip tijdens de cruise aandoet. (https://app.euplf.eu/#/)