reisvereisten rode zee en saoedi-arabië cruises

WAT U MOET WETEN
VOOR UW CRUISE

Het is de verantwoordelijkheid van elke gast om de reisvereisten te controleren vóór het vertrek van de cruise. MSC Cruises heeft samengewerkt met de autoriteiten in alle regio's en landen waarin de schepen opereren om ervoor te zorgen dat het protocol voldoet aan de vereiste gezondheids- en veiligheidsmaatregelen en deze overtreft. Onderstaande gegevens zijn onder voorbehoud.

COVID 19: INSCHEPINGSVEREISTEN

Voor alle afvaarten in de komende maanden moeten alle gasten tot en met 31 maart 2022 voor vertrek van het schip aan al deze vereisten voldoen:

 

 • Alle gasten (vanaf 2 jaar en ouder) moeten de negatieve testresultaten van een RT-PCR test kunnen tonen die binnen 72 uur voor het vertrek van het schip is afgenomen. Als u op zaterdag om 15.00 uur aan boord gaat van uw cruise, moet u uw COVID-19 test laten afnemen vanaf woensdag 15.00 uur.
 • Alle gasten (vanaf 12 jaar en ouder) moeten volledig gevaccineerd zijn

Gasten worden als volledig gevaccineerd beschouwd als ze meer dan 14 dagen voor het begin van de cruise de volledige set vaccinaties hebben gekregen met een goedgekeurd Covid-19-vaccin, waaronder Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson; Sinopharm, Sputnik V, Covishield , Sinovac. Een "mix-and-match" combinatie van de bovenstaande lijst van vaccins wordt geaccepteerd. Gasten die hersteld zijn van Covid-19 en slechts één vaccinatie hebben ontvangen, worden niet als volledig gevaccineerd beschouwd.

Het originele testresultatencertificaat, vaccinatiecertificaat of herstelcertificaat moet in de terminal getoond worden (op papier of elektronisch formaat) om aan boord te gaan. Het certificaat moet in het Engels zijn en moet de volgende gegevens bevatten: persoonlijke gegevens van de gast (verifieerbaar met de andere reisdocumenten), testdatum, identificatie/contactgegevens van de instelling die de analyse heeft uitgevoerd, gebruikte techniek en het negatief testresultaat. 

ANDERE REISVEREISTEN

Voordat u uw cruise boekt, controleert u HIER of u mag inschepen volgens het land waar u woont. Als gevolg van de Covid-19 pandemie kunnen er internationale reisbeperkingen zijn, afhankelijk van uw cruisebestemming en het land waar u woont.

Andere vereisten zoals een COVID-19 test en/of een Passenger locator form (PLF) kan nog steeds nodig zijn voor nationale of internationale mobiliteit. Het is de verantwoordelijkheid van elke gast om dit te controleren voor vertrek. Voor meer informatie raden wij u aan de officiële kanalen van de bevoegde autoriteiten van uw land te raadplegen. 

Visum is vereist voor cruises naar Saoedi-Arabië en de Rode Zee. In detail:

 • Gasten die ons fly & cruise-pakket kopen, krijgen een visum voor Saoedi-Arabië ter waarde van € 30 per persoon inbegrepen in de totale kosten.  
  Belangrijke update: het e-visum kan momenteel niet per post worden verzonden (door technische problemen onafhankelijk van MSC Cruises). Als gevolg hiervan moet elke gast zijn eigen VISA aanvragen. Het extra VISA-bedrag (USD 130) zal volledig worden terugbetaald met een terugbetaalbaar krediet aan boord tijdens de cruise op de MSC Bellissima. Voor eventuele hulp bij de online VISA-aanvraag kunnen gasten contact opnemen met het MSC Cruises CallCenter (https://www.msccruises.be/forms/contact / 02 401 89 30 van Ma-Vrij 10u - 18u).
 • Gasten die ervoor kiezen om alleen een cruise te kopen, zijn zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van hun visum en dienen contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij voor meer informatie.. Alle gasten uit de landen van de Samenwerkingsraad van de Golf zijn vrijgesteld van deze vereiste. Visum om Jordan te bezoeken tijdens een van onze excursies aan wal is inbegrepen in het vakantiepakket van de gast, of het nu gaat om fly & cruise of cruise only.
 • Het paspoort van gasten moet op het moment van reizen minimaal 6 maanden geldig zijn.
  Alle gasten over 12 jaar moeten hun vaccinatie gegevens ten laatste 72 uur voor aankomst in Saoedi-Arabië online registreren.
Alle gasten ouder dan 12 jaar moeten de Tawakkalna App (COVID-19 KSA), de officiële Saoedische Contract Tracing app, downloaden en zich registreren. Geolokalisatie (met gegevens) moet altijd geactiveerd blijven wanneer men aan wal is in Saudi-Arabië.


Om gemoedsrust te garanderen, vereist MSC Cruises dat alle gasten een specifieke en verplichte Covid-19-verzekeringspolis afgesloten te hebben om aan boord te mogen gaan, die dekking biedt tegen COVID-19-gerelateerde risico's, zoals annulering, onderbreking, repatriëring, quarantaine, medische hulp en gerelateerde kosten, evenals ziekenhuisopname. Dit moet aanwezig vanaf het moment dat de boeking wordt bevestigd tot het einde van de cruise of hun Fly & Cruise pakket. MSC biedt een COVID Protection Plan aan voor alle Winter 21/22 cruises - een verzekeringspolis specifiek voor deze COVID-19 risico’s en kan tijdens het maken van een boeking aan uw cruise toegevoegd worden. Het bewijs van de verzekeringspolis (bijv. een certificaat, overzicht, of de polis die in het Engels, Italiaans, Duits, Frans of Spaans moet zijn) - waarin duidelijk de COVID-19-dekking staat vermeld- moet bij inscheping worden getoond. Gasten die deze documentatie niet kunnen overleggen worden geweigerd tijdens inscheping.

 
 

WAT U MOET WETEN OVER INSCHEPING

GEZONDHEIDSSCREENINGS & CHECKLIST VOOR INSCHEPEN

Volgens onze strikte gezondheids- en veiligheidsmaatregelen moeten alle gasten, zowel gevaccineerd als niet-gevaccineerd, een aantal gezondheids- en COVID 19-screenings ondergaan, inclusief een gezondheidsvragenlijst en een contactloze temperatuurcontrole, voordat ze aan boord gaan.

 

Voor een naadloos inschepingsproces dient u onze gezondheids- en veiligheidsmaatregelen in onze terminals door te nemen en het volgende mee te nemen:

 

 • Een geprint exemplaar van het inschepingsformulier (beschikbaar in uw cruiseticket)
 • Een geprint exemplaar van de verplichte gezondheidsvragenlijst, naar behoren ingevuld en ondertekend binnen 6 uur voorafgaand aan de inscheping (beschikbaar in uw cruiseticket)
 • Het originele COVID-19 testresultatencertificaat of vaccinatiecertificaat (op papier of digitaal formaat)
 • Het bewijs van de COVID-19 verzekeringspolis (bijv. een certificaat, overzicht, of de polis die in het Engels, Italiaans, Duits, Frans of Spaans moet zijn) - waarin duidelijk de COVID-19-dekking staat vermeld
 • Een geldig identiteitsbewijs

Inscheping wordt geweigerd in het geval van:

 • Als een gast ziektesymptomen vertoont, zoals een temperatuur hoger dan 37,5 ° C / 99,5 ° F, hoesten, kortademigheid, koude rillingen, spier- / lichaamspijnen, vermoeidheid, hoofdpijn, keelpijn en verlies van smaak / geur in de laatste 14 dagen
 • Mogelijke blootstelling aan een vermoedelijk of bevestigd geval van COVID-19 in de 14 dagen voorafgaand inscheping
 • Tijdelijke reisbeperkingen op basis van lokale omstandigheden. Bepaalde landen kunnen bijvoorbeeld visa weigeren of de toegang verbieden op basis van reisgeschiedenis of nationaliteit.
 • Het niet overleggen van het bewijs van de verplichte COVID-19-verzekeringspolis (die in het Engels, Italiaans, Duits, Frans of Spaans moet zijn)

WAT U MOET WETEN OVER AAN WAL GAAN
& UW TERUGREIS NAAR HUIS

AAN WAL GAAN & TERUG NAAR HUIS REIZEN

Een COVID-19-test of Passenger Locator Form (PLF) kan nog steeds nodig zijn voor nationale of internationale mobiliteitsvereisten: het is de verantwoordelijkheid van elke gast om deze vereiste voor vertrek te verifiëren. Voor meer informatie wordt aanbevolen om de officiële kanalen van de bevoegde autoriteiten van uw land te raadplegen.  

 

Tijdens een veilige excursie de bestemming ontdekken: Als u tijdens uw cruise aan wal wilt gaan, raden wij u aan dit alleen te doen door deel te nemen aan een van onze MSC Shore Excursions om dezelfde hoge gezondheids- en veiligheidsnormen aan de wal te garanderen als aan boord. Gasten die volledig gevaccineerd zijn, zullen zelfstandig kunnen ontschepen en zullen de vereisten moeten volgen van de landen die ze bezoeken. Niet alle bestemmingen staan het zelfstandig ontschepen toe en het kan afhankelijk zijn van de vaccinatiestatus van de gast. Gasten die niet volledig gevaccineerd zijn of die ongevaccineerde kinderen in hun reisgezelschap hebben, zullen, indien ze een excusrie willen doen, met een MSC Excursie aan wal moeten gaan. Ga naar "Veel gestelde vragen" voor meer informatie.

 

Alle gasten ouder dan 12 jaar moeten de Tawakkalna App (COVID-19 KSA), de officiële Saoedische Contract Tracing app, downloaden en zich registreren. Geolokalisatie (met gegevens) moet altijd geactiveerd blijven wanneer men aan wal is in Saudi-Arabië.

Om onze gasten een veilige terugkeer naar huis mogelijk te maken in overeenstemming met de internationale regelgeving, heeft MSC Cruises de mogelijkheid voor haar gasten georganiseerd om een RT-PCR test of een antigeen test te kopen en uit te voeren tijdens hun cruise. Ga naar "Veel gestelde vragen" voor meer informatie.