Reisvereisten voor Zuid-Afrika cruises

travel requirements south africa

Het is de verantwoordelijkheid van elke gast om de reisvereisten te controleren vóór het vertrek van de cruise. MSC Cruises heeft samengewerkt met de autoriteiten in alle regio's en landen waarin de schepen opereren om ervoor te zorgen dat het protocol voldoet aan de vereiste gezondheids- en veiligheidsmaatregelen en deze overtreft. Onderstaande gegevens zijn onder voorbehoud.

 

Laatst bijgewerkt: 15 februari 2023


INSCHEPINGSVEREISTEN

VOOR ROUTES DIE MOZAMBIQUE AANDOEN:
Alle volledig gevaccineerde gasten met een geldig vaccinatiebewijs worden aanbevolen, maar zijn niet verplicht zich te laten testen voordat ze inschepen.
Ongevaccineerde gasten van 5 jaar en ouder moeten een RT-PCR of antigeen test laten zien die niet meer dan 2 dagen voor inscheping van het schip is afgenomen.
(Antigeen zelftest is NIET TOEGESTAAN voor inscheping) 

VOOR ROUTES DIE MOZAMBIQUE NIET AANDOEN:
Alle gasten hoeven niet langer een vaccinatiebewijs of een negatief testuitslag voor inscheping voor te leggen. 

VOOR ALLE ROUTES:
Alle gasten die aankomen of op doorreis zijn vanuit China (inclusief Macau en Hong Kong) worden verzocht een negatieve testuitslag (Antigeen/PCR) voor te leggen, uitgevoerd binnen 48 uur voor vertrek, in overeenstemming met de regelgeving van het land van aankomst.

Alle bemanningsleden moeten volledig gevaccineerd zijn en worden wekelijks gescreend volgens het gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises.

Voor meer informatie bezoek onze FAQ-sectie.

 

Klik hier om de vereisten voor MSC Grand Voyages cruises te controleren.

ANDERE REISVEREISTEN

Vanwege de Covid-19 pandemie kunnen er internationale reisbeperkingen gelden, afhankelijk van uw cruisebestemming en uw land van verblijf.

 

Het dragen van mondkapjes wordt ten zeerste aanbevolen. In bepaalde situaties kan deze aanbeveling het gevolg zijn van een verplichte vereiste in overeenstemming met de toepasselijke gezondheidsvoorschriften van een bezocht land of haven. Wanneer u aan land bent, moet u zich ook houden aan alle plaatselijke voorschriften betreffende het gebruik van mondkapjes. Deze protocollen zijn onderhevig aan verandering.

Andere vereisten zoals een COVID-19 test een Passenger locator form (PLF) kan nog steeds nodig zijn voor nationale of internationale mobiliteitsvereisten: het is de verantwoordelijkheid van elke gast om deze vereisten voor vertrek te verifiëren. Voor meer informatie wordt aanbevolen de officiële kanalen van de bevoegde autoriteiten van uw land te raadplegen.

 

Klik hier om alle vereiste documenten, paspoorten en visa voor uw cruise te controleren.

Aangezien u tijdens een cruise kunt worden blootgesteld aan specifieke COVID-19 risico's die gewoonlijk niet door bestaande verzekeringspolissen worden gedekt, wordt - om uw gemoedsrust te garanderen - voor alle nieuwe reserveringen vanaf 1 juli 2022 ten zeerste aanbevolen dat alle gasten een verzekeringspolis hebben die hen specifiek dekt tegen COVID-19 gerelateerde risico's, zoals annulering, onderbreking, repatriëring, quarantaine, medische hulp en gerelateerde kosten, evenals ziekenhuisopname. Indien u geen verzekering hebt, gelieve er dan rekening mee te houden dat u blootgesteld kunt worden aan bijkomende kosten die niet door de Rederij kunnen worden gedekt.

De verzekering moet u en uw gezin dekken, vanaf het moment dat de boeking wordt bevestigd tot het einde van de cruise of  uw “Fly & Cruise” pakket.

 

Om u volledig tegen bovenstaande risico's te beschermen, biedt MSC een COVID Protection Plan - een verzekering die speciaal voor deze COVID-19 risico's is ontworpen - dat tijdens het boeken aan de cruise kan worden toegevoegd. Het Covid Protection Plan is van toepassing op alle afvaarten die in de verkoop zijn. Voordat u de reservering definitief maakt, is het mogelijk om het MSC COVID-19 Protection Plan aan de cruise toe te voegen voor de prijs van €29 per persoon.
 
U kunt ook reizen met een andere verzekering die de bovengenoemde risico's dekt. 

AAN WAL GAAN & TERUG NAAR HUIS REIZEN

Gasten kunnen zelfstandig aan wal gaan volgens de lokale vereisten die voortdurend worden gecontroleerd en aan verandering onderhevig zijn. Gasten die met niet-gevaccineerde kinderen reizen, kunnen ook zelfstandig aan wal gaan.

 

Voor de beste ervaring aan wal raden we alle gasten aan om bestemmingen te verkennen met het comfort, gemak en veiligheid van een MSC Cruises Shore Excursion, die voorafgaand aan de cruise en aan boord te boeken is.

Een COVID-19-test of Passenger Locator Form (PLF) kan nog steeds nodig zijn voor nationale of internationale mobiliteitsvereisten: het is de verantwoordelijkheid van elke gast om deze vereiste voor vertrek te verifiëren. Voor meer informatie wordt aanbevolen om de officiële kanalen van de bevoegde autoriteiten van uw land te raadplegen. Het is de verantwoordelijkheid van elke gast om ervoor te zorgen dat zij voldoen aan alle plaatselijke voorschriften met betrekking tot COVID-19 testen wanneer zij terugkeren naar hun eindbestemming na de cruise.