09/04/2024

MSC Cruises presenteert "CLIFFHANGER" – een unieke slingerattractie op zee, exclusief voor MSC World America

- Ultramoderne attractie torent 50 meter boven de oceaan uit
- Debuut op MSC World America, het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises, dat in april 2025 in de vaart komt.

Genève, Zwitserland - 9 april 2024 – MSC Cruises onthulde vandaag Cliffhanger, een unieke slingerattractie op zee, die exclusief aan boord van MSC World America zal beschikbaar zijn, wanneer het schip in april 2025 in de vaart komt. De attractie torent uit boven het topdek van het nieuwe Amerikaanse vlaggenschip, gelegen in het centrale gedeelte van het Family Aventura-district van het schip en lokt sensatiezoekers die op zoek zijn naar opwinding.

De vier zitplaatsen van Cliffhanger zullen vlakbij het dek gelanceerd worden voordat ze door aangedreven armen in de startpositie worden getild, omhoog en over de rand van het schip. Van daaruit worden de inzittenden heen en weer geslingerd, hoog boven de waterlijn en 50 meter boven de oceaan bungelend. Tijdens deze unieke adrenalinerit voelen gasten de wind in hun haren terwijl hun uitzicht schommelt tussen het water beneden en de hemel boven.

MSC World America wordt het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises in de VS en krijgt haar naam in PortMiami op 9 april 2025. Gasten zullen een nieuwe wereld van cruisen ervaren als ze zeven verschillende zones op het schip verkennen, elk met zijn eigen sfeer, faciliteiten en ervaringen die wachten om ontdekt te worden. In MSC World America’s verschillende zones kunnen gasten van alle leeftijden hun eigen vakantieavontuur kiezen en het meeste uit hun tijd aan boord halen.

Tijdens het eerste seizoen van het schip vaart MSC World America vanuit Miami met routes van 7 nachten naar enkele van de meest gewilde bestemmingen in het oostelijke en westelijke deel van de Caraïben, allen met stops in Ocean Cay MSC Marine Reserve - MSC Cruises' unieke privé-eiland paradijs in de Bahama's.

MSC World America is zorgvuldig ontworpen om de impact op het milieu te verminderen. Het schip vaart op LNG, een brandstof met een lagere uitstoot, en is klaar voor hernieuwbare energiebronnen. Walstroomaansluiting, waar beschikbaar, vermindert de uitstoot doordat de motoren van het schip kunnen worden uitgeschakeld in de havens. Overal op het schip wordt slimme technologie gebruikt om ervoor te zorgen dat gasten comfortabel kunnen reizen terwijl het energie- en waterverbruik laag blijft. Een solide recyclingprogramma aan boord beperkt afval tot een minimum en zelfs de propellers zijn zo ontworpen dat ze minder geluid maken en op die manier het leven in zee niet verstoren.