Cuba: benodigde reisdocumenten

Cuba: benodigde reisdocumenten

Cuba: benodigde reisdocumenten
Cuba: benodigde reisdocumenten

In- en ontschepende passagiers Cuba :  
 
Vereiste documenten: 
 
- Paspoort dat 3 maanden extra geldig is; 
- Toeristenvisum (hieronder vindt u de specificaties voor bepaalde landen); 
- Ziektekostenverzekering.
De volgende landen kunnen een gratis visum voor Cuba verkrijgen: 
Rusland, Belarus, Vietnam, Montenegro, Servië, Bosnië-Herzegovina, Macedonië, Maleisië, Mongolië, Benin, Namibië, Grenada, Saint Vincent en de Grenadines, Antigua en Barbuda, Saint Kitts en Nevis, Saint Lucia, Barbados, Dominica.
Passagiers ontvangen een gratis toeristenvisum (dat in het Spaans ""Tarjeta de Turism” heet) bij hun aankomst in om het even welke Cubaanse luchthaven of haven.
China dient momenteel een visumvergoeding te betalen; bovendien moeten Chinezen al in het bezit zijn van de Tarjeta voor ze hun reis aanvatten.
 
De volgende landen dienen daarentegen een vooraf uitgegeven visum te hebben (in plaats van de Tarjeta), te verkrijgen bij een Cubaanse ambassade/consulaat.
Afghanistan, Bangladesh, Kameroen, Eritrea, Ethiopië, Ghana, Guinee, India, Iran, Irak, Kenia, Nepal, Nigeria, Pakistan, Filipijnen, Sierra Leone, Somalië, Sri Lanka, Syrië, Vietnam.  Als er gasten zijn met deze nationaliteiten die over een diplomatiek paspoort beschikken: neem dan vooraf contact op met OCC voor verduidelijking. 
 
Het is paspoorthouders toegestaan om Cuba binnen te komen met een Tarjeta die 30 dagen geldig is vanaf de dag dat ze binnenkomen voor slechts één inreis/één uitreis. 
Alle passagiers (volwassenen, kinderen en baby’s) die reizen met “Cruise Only” dienen dit zelf op eigen kosten te kopen; terwijl het voor passagiers die reizen met MSC ""Fly & Cruise"" inbegrepen is in het Pakket.  
 
Ongeacht de leeftijd of het type Pakket, is een Tarjeta (of visum) vereist op het moment dat het schip terugkeert naar Havana: gelieve te noteren dat dit document beschikbaar is aan boord voor de kostprijs van € 15,00 per passagier.  
 
Voor alle duidelijkheid: de Tarjeta is geen sticker die in het paspoort wordt gekleefd maar een apart papier dat moet getoond worden op de luchthaven of de immigratiehaven, samen met de reiskostenverzekering. De passagiers moeten de Tarjeta tonen in de luchthaven van hun vertrek; als dit niet mogelijk is, kan de inscheping op de gekozen vlucht geweigerd worden.        
 
Alle passagiers dienen over een ziektekostenverzekering te beschikken die geldig is in alle havens van de reisroute en die de kosten voor de repatriëring naar het land van oorsprong dekt bij verwonding, dood en elk andere type risico.  
Als passagiers een ziektekostenverzekering afsluiten die is aangeboden door het sociale zekerheidssysteem van een land of door een privé-onderneming, dient een gepaste schriftelijke certificatie bijgevoegd te worden ter ondersteuning van deze verzekeringsdekking, bij voorkeur in het Spaans of anders in het Engels. 
 
 
Het gebruik van bankautomaten is uiterst beperkt in Cuba en ook kredietkaarten worden op weinig plekken aanvaard.  
 
Voor de transit in de havens van Jamaica/Kaaimaneilanden/Mexico/Honduras/Belize is geen lokaal visum vereist, voor geen enkele nationaliteit, op voorwaarde dat de duur van de transit maximaal 24 uur bedraagt met aankomst/vertrek op hetzelfde schip.
 
Passagiers die inschepen in Jamaica:    
 
Uw paspoort dient nog 3 maanden geldig te zijn op de dag van terugkomst. Passagiers die inschepen vanuit Jamaica dienen een Cubaans toeristenvisum te hebben dat 30 dagen geldig is vanaf de dag waarop ze op Cubaans grondgebied binnenkomen voor slechts één inreis/één uitreis. Als alternatief kan de Cubaanse toeristenvisum aan boord worden gekocht van het schip tegen dezelfde prijs en voorwaarden als hierboven vermeld voor € 15 per passagiers (volwassenen, kinderen en baby’s).
 
Alle passagiers moeten in bezit zijn van een dekkende geldige ziektekostenverzekering. Dit geldt voor de gehele reis. De verzekering moet in ieder geval de kosten van repatriëring naar het land van herkomst dekken in geval van letsel, overlijden en elke andere vorm van risico. Wanneer passagiers een medische verzekering via een Social Security System of een particuliere onderneming dient een bewijs te worden getoond van de verzekering, bij voorkeur in het Spaans of als alternatief in het Engels.
 
Wanneer u op doorreis bent in de havens van Jamaica/Kaaiman Eilanden/Mexico/Honduras/Belize is er geen lokaal visum nodig, ongeacht de nationaliteit van de passagiers op voorwaarde dat men maximaal 24 uur verblijft en aankomst en vertrek op hetzelfde schip is.
 
Cubaans of Amerikaans paspoort
 
Houd er rekening mee dat passagiers met Cubaanse oorsprong of geboren zijn in Cuba niet worden toegestaan aan boord van het cruiseschip. Dit geldt alsmede voor passagiers met een Cubaanse paspoort en/of in het bezit zijn van een officiële verblijfsvergunning vrijgegeven door elk land. Overtreding kan leiden tot ernstige problemen met de lokale autoriteiten en immigratiedienst.
Passagiers afkomstig uit U.S.A. mogen niet naar Cuba reizen, tenzij de Amerikaanse passagier een vergunning heeft van OFAC (Office of Foreign Assets Control) om te kunnen reizen naar Cuba voor inscheping.
 
Passagiers worden sterk aangeraden om advies in te winnen met de lokale Ambassade voor meer specifieke en actuele informatie met betrekking tot de hierboven vermelde indicaties.
 
Voor de transit in de havens van Cuba: zie hierboven
 
Belangrijke informatie
 
In verband met eventuele late avondkomst van een aantal inkomende vluchten en de tijd benodigd om de douaneprocedures te voltooien, kan er een vertraging ontstaan in de bagageaflevering in de hut. Om een comfortabele start van uw cruise te garanderen vragen wij u om benodigde alle items voor de eerste nacht aan boord (nachtkleding, toiletartikelen, medicijnen, etc.) in uw handbagage mee te nemen. Let op: douchegel en shampoo zijn aanwezig in alle hutten.
 
Vergeet niet om de bagagelabels geleverd bij de reisbescheiden/e-tickets te bevestigen aan uw bagage vóór aankomst op de luchthaven.

CUBA BELANGRIJKE INFORMATIE

 CUBA BELANGRIJKE INFORMATIE
CUBA BELANGRIJKE INFORMATIE

In verband met eventuele late avondkomst van een aantal inkomende vluchten en de tijd benodigd om de douaneprocedures te voltooien, kan er een vertraging ontstaan in de bagageaflevering in de hut.

Om een comfortabele start van uw cruise te garanderen vragen wij u om benodigde alle items voor de eerste nacht aan boord (nachtkleding, toiletartikelen, medicijnen, etc.) in uw handbagage mee te nemen. Let op: douchegel en shampoo zijn aanwezig in alle hutten. 


Vergeet niet om de bagagelabels geleverd bij de reisbescheiden/e-tickets te bevestigen aan uw bagage vóór aankomst op de luchthaven.

PEOPLE-TO-PEOPLE PROGRAMMA

CRUISES NAAR CUBA VANUIT DE VS
CRUISES NAAR CUBA VANUIT DE VS

Cruises naar Cuba vanuit de VS moeten voldoen aan de lokale voorschriften, met name het People-to-People-programma. Dit programma vereist dat u activiteiten ontplooit die zijn ontworpen om onderwijs en interacties met de lokale bevolking te bevorderen. Het beste deel van een reis is het ontdekken van de lokale cultuur en geweldige ervaringen beleven. People-to-People activiteiten zijn niet alleen een wettelijk verplichting, ze zijn eveneens een spannende manier om je reis te verrijken en onvergetelijke herinneringen aan uw cruise op te bouwen.


VOOR NIET-VS GASTEN

MSC Cruises biedt u graag in het kader van uw deelname aan het People-to-People-programma 2 aanvullende excursies in Havana aan.


VOOR GASTEN UIT DE VS.

Om je reis te verrijken en prachtige herinneringen aan je cruise op te bouwen kan je bij MSC Cruises kiezen uit verschillende People-to-People-excursies die u best kunt selecteren voordat u aan boord gaat of anders aan boord.