Nansha Guangzhou Cruise

Art and nature in Baomo and Qinghui Gardens

The 19 buildings of the Chen Clan Ancestral Hall

Touching the sky on the tall Canton Tower 

Find MSC Grand Voyages Cruises

Nansha/Guangzhou

Between modern and ancient

Een MSC Cruise zal u begeleiden om de verborgen schatten van China te ontdekken. Guangzhou ligt in het zuiden van het land. Deze stad staat ook wel bekend als Canton en ligt aan de delta van de Parelrivier. Hoewel de stad van meer dan 2000 jaar geleden dateert wordt het tegenwoordig beschouwd  als een van de modernste Chinese grote steden.

Een MSC Cruise zal u begeleiden om de verborgen schatten van China te ontdekken. Guangzhou ligt in het zuiden van het land. Deze stad staat ook wel bekend als Canton en ligt aan de delta van de Parelrivier. Hoewel de stad van meer dan 2000 jaar geleden dateert wordt het tegenwoordig beschouwd  als een van de modernste Chinese grote steden. Maak een wandeling langs de chaotische voetgangersstraat, waar je, beschermd door glas, overblijfselen kunt zien van de oude Songdynastie (960-1279 na Christus). Met een excursie kunt u de Baomo en Qinghui Gardens bezoeken. Baomo Garden ligt in het dorp Zini: gebouwd tijdens de Qing dynastie (1644-1911), het complex bestaat uit ongeveer 100.000 vierkante meter met een rijke aardbodem, beekjes en tientallen stenen bruggen, keramische stenen en houten sculpturen.

Qinghui Garden ligt aan de andere kant in het Shunde district van Foshan. Het is één van de vier meest belangrijke tuinen van de Qing dynastie. Het is gestructureerd in de typische Lingnan stijl, en het was het huis van Huang Jun tijdens de Ming-dynastie. Aanvankelijk bedekte het een oppervlakte van 7.000 vierkante meter, maar vanaf 1966 werd het oppervlak verhoogd tot 22.000 vierkante meter om de grote hoeveelheid toeristen te herbergen. De tuin is rijk aan bossen en beekjes, doorkruist door kleine bruggen. De Chen Clan Anchestral Hall, of Guangdong Folk Art museum, bevind zich in het oudste deel van de stad Guangzhou en kan worden bereikt met een excursie. In opdracht van de 72 clans van de Chen-familie, heeft het 20 jaar geduurd om het te bouwen. Het werd ingewijd in 1895 en is een academische tempel die bestaat uit 19 gebouwen met meesterlijk versierde daken. De Canton Tower, of Guangzhou TV & Sightseeing Tower, is iets minder dan 600 meter hoog. Het op één na hoogste gebouw in China na de Shanghai Tower en kan bezocht worden met een excursie. Het werd gebouwd als een observatietoren en werd gebruikt tijdens de Aziatische Spelen van 2010.  

Discover excursions in Nansha/Guangzhou

  China

  Een natie in opmars
  Een natie in opmars

  Een cruise naar China biedt een fenomenale kans om China te ontdekken, een waanzinnig divers land op het gebied van cultuur, etniciteit, gastronomie en sociale structuur.


  Het land ondergaat momenteel een ongekende en ongeëvenaarde snelle ontwikkeling en de al grote steden krijgen er dagelijks alleen maar meer voorsteden en hypermoderne architectuur bij, terwijl de steeds groter wordende spoorwegnetwerken het land bij elkaar houden. Desondanks is deze schijnbare moderniteit gebaseerd op een beschaving die grotendeels intact is gebleven en voortdurend is vernieuwd, al meer dan 4000 jaar. 


  Het zijn juist die spanning en die contrasten tussen verandering en continuïteit die het hedendaagse China zo fascinerend maken. Shanghai, dat China's oostelijke kust aan de mond van de Yangzi domineert, is de meest verwesterde stad van het vasteland. Het is een bruisende havenstad waar de art-decomonumenten van de oud Europese Bund – het zakendistrict aan de rivier – zij aan zij staan met een hypermoderne metropool, bekroond met twee van de hoogste wolkenkrabbers ter wereld


  Het is interessant om Shanghai's stadslandschap te vergelijken met dat van de zuidkust van rivaliserend zakencentrum Hongkong. Met zijn koloniale erfgoed en verfrissende kosmopolitische instelling is er bijna niets dat Hongkong niet kan aanbieden aan een MSC Grand Voyages reiziger wat betreft toeristische faciliteiten, van mooie stranden tot aan een geweldige gastronomie.