Fushiki-Toyama cruise

Een metropool die klaarstaat om ontdekt te worden!
De toppen van het Hidagebergte
De typische huisjes van Shirakawa-go en Gokayama

Vind Azië Cruises

Fukuoka/Hakata

Genereuze natuurpracht

Van de haven van Fushiki gaat u naar Toyama. Op uw MSC cruise kunt u een bezoek brengen aan deze stad, hoofdstad van de gelijknamige prefectuur, op het eiland Honsū.

Toyama ligt vlak aan de Japanse zee en telt meer dan een miljoen inwoners. Ze is langs drie zijden omgeven door steile bergen en betovert bezoekers met haar rijke natuurpracht.


U kunt een uitstap maken langs de Tateyama Kurobe, een uiterst spectaculaire route door de Noordelijke Japanse Alpen in het nationale park Chubu-Sangaku, waar u van heerlijke landschappen kunt genieten. 's Winters zijn de bergen bedekt met sneeuw en in het voorjaar vormt zich tussen de gemeenten Midagahara en Murodo een indrukwekkende en spectaculaire 'sneeuwcorridor', met muren die tot wel 20 meter hoog kunnen reiken. Het is voer voor een adembenemende wandeling, die niet voor niets een nationale toeristische attractie geworden is.


Verder naar het zuiden liggen de historische dorpjes Shirakawa-go en Gokayama, die in 1995 tot UNESCO-werelderfgoed zijn uitgeroepen. Met hun ligging te midden de bergen lokken ze toeristen uit de hele wereld, die er een bezoek komen brengen aan de huisjes in traditionele gassho-zukuri-stijl. Door hun steile rieten daken lijken ze op de biddende handen van een Boeddhistische monnik. De steile daken zijn speciaal zo ontworpen om de zware sneeuwval tijdens de winter te weerstaan. De huizen zijn ongeveer 18 meter lang en 10 meter hoog en tellen vier verdiepingen, waar verschillende generaties van dezelfde familie wonen. Op de bovenste verdieping van de huizen worden zijdewormen gekweekt.

MUST SEES IN Fushiki-Toyama

ONTDEK ONZE EXCURSIES in Fushiki-Toyama

  Japan

  Een andere planeet
  Een andere planeet

  Er gaat niets boven een cruise naar Japan. Het is de kwintessens van de Oosterse cultuur en heeft eeuwenlang tot de verbeelding van het Westen gesproken, met vele van haar geneugten onuitwisbaar gebleken in de gedachten van mensen die oceanen verwijderd zijn.


  Sushi en sake, anime en manga, samurai, ninja en de hoge snelheidstrein: iedereen weet wel iets over de cultuur van deze eilandennatie, maar er is veel meer te ontdekken dan deze erg leuke stereotypes. Bereid u voor om aangenaam gedesoriënteerd te raken. 

  Een van de geneugten van het bezoeken van Japan is om te zien hoe op alledaagse manieren de Japanse esthetiek tot uiting komt. De presentatie van gerechten, een etalage of de simpelste bloemstukken kunnen, meer dan een museum of kunstgalerie, de essentie van Japanse kunst uitdrukken. 


  Een cruise naar Japan zal de grote aantrekkingskracht van dit “Land der tegenstellingen” laten zien; het klinkt misschien als een veelgebruikt reiscliché, maar degenen die een bezoek brengen aan Japan zullen constant versteld staan van het gemakkelijke samengaan van het heden en de toekomst van de natie. 

  Ontdek Japan en zijn onverwachte prachtige landschappen, zijn erg hoffelijke mensen en zijn voelbare eerbied aan geschiedenis en gekoesterde tradities. Weinigen zullen niet geraakt worden door zijn mysterieuze maar toch prikkelende cultuur.