Kanazawa cruises

De pracht van de feodale gebouwen
De kleuren van Nagamachi
De gassho-zukuri van Shirakawa-go

Vind Azië Cruises

Kanazawa

Een oude feodale stad

Op ontdekking van het feodale Japan! Het fascinerende Kanazawa is een waar juweeltje dankzij zijn elegante huizen, de historische plezierbuurten, het trotse witte kasteel en de Kenrokuen-tuin.

Op een MSC cruise kunt u kennismaken met deze stad: een bestemming die ook zeer gewaardeerd wordt voor zijn artisanale producten: de zijden kimono's van Kaga-Yuzen, het Wajima-lakwerk en het Kutani- en Ohi-keramiek zijn stuk voor stuk van voortreffelijke kwaliteit. Aan de voet van het kasteel ligt het district Nagamachi, dat u tijdens een excursie kunt bezoeken: het gebied ademt nog steeds een historische sfeer dankzij de samoeraiwoningen met hun lemen muren, de private houten toegangspoortjes, de smalle straatjes en kanalen. Kenrokuen, de groene zone rond het kasteel, is een heuse ontdekking: het wordt als een van de drie mooiste landschapstuinen in Japan beschouwd, naast Kairakuen in Mito en Korakuen in Okayama. De kleuren van de tuin veranderen naargelang het seizoen. De theaters Teambuoco Shima en Kaikaro zijn de twee chaya-districten die geopend zijn voor het publiek: in deze zones bevonden zich vroeger restaurants waarvan de gasten door geisha's werden vermaakt.


Shirakawa-Go is in 1995 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed en staat bekend om zijn traditionele gassho-zukuri, waarvan er sommige meer dan 250 jaar oud zijn. Deze houten huisjes hebben steile rieten daken, waarvan de vorm doet denken aan de handpalmen van een in gebed verzonken Boeddhistische monnik. De vorm van de daken diende in feite om de zware sneeuwval tijdens de winter te weerstaan.

MUST SEES IN Kanazawa

ONTDEK ONZE EXCURSIES in Kanazawa

  Japan

  Een andere planeet
  Een andere planeet

  Er gaat niets boven een cruise naar Japan. Het is de kwintessens van de Oosterse cultuur en heeft eeuwenlang tot de verbeelding van het Westen gesproken, met vele van haar geneugten onuitwisbaar gebleken in de gedachten van mensen die oceanen verwijderd zijn.


  Sushi en sake, anime en manga, samurai, ninja en de hoge snelheidstrein: iedereen weet wel iets over de cultuur van deze eilandennatie, maar er is veel meer te ontdekken dan deze erg leuke stereotypes. Bereid u voor om aangenaam gedesoriënteerd te raken. 

  Een van de geneugten van het bezoeken van Japan is om te zien hoe op alledaagse manieren de Japanse esthetiek tot uiting komt. De presentatie van gerechten, een etalage of de simpelste bloemstukken kunnen, meer dan een museum of kunstgalerie, de essentie van Japanse kunst uitdrukken. 


  Een cruise naar Japan zal de grote aantrekkingskracht van dit “Land der tegenstellingen” laten zien; het klinkt misschien als een veelgebruikt reiscliché, maar degenen die een bezoek brengen aan Japan zullen constant versteld staan van het gemakkelijke samengaan van het heden en de toekomst van de natie. 

  Ontdek Japan en zijn onverwachte prachtige landschappen, zijn erg hoffelijke mensen en zijn voelbare eerbied aan geschiedenis en gekoesterde tradities. Weinigen zullen niet geraakt worden door zijn mysterieuze maar toch prikkelende cultuur.