Maizuru cruises

Kimchi, het nationale gerecht
De grote Gukje-markt
De spiritualiteit van de Beomeosa-tempel

Vind Azië Cruises

Maizuru

Verder naar Kyoto

De tocht naar Maizuru op een MSC cruise is het startpunt om de prachtige stad Kyoto te ontdekken. Tijdens een excursie kunt u een bezoek brengen aan het Kasamatsu-park, de tempel van Kiyomizu en het Arashiyama-district.

Het Kasamatsu-park kan op een excursie worden bezocht. U kunt er uw ogen uitkijken op de Amanohashidate, een dunne strook land bedekt met dennenbomen en gekenmerkt door de prachtige zandstranden van de Miyazu-baai. Het is een wonder van de natuur, waarvan de naam Japans is voor "een brug naar de hemel", want als je er ondersteboven naar kijkt, lijkt het op een brug die tot in de lucht reikt. Op het meest zuidelijke punt van Amanohashidate verrijst de Boeddhistische tempel van Chionji. Het is de bewaarplaats van een van de "Drie belangrijke standbeelden van Monju Bosatsu", de god van intelligentie en wijsheid.


In de wijk rond de Higashiyama-tempel, in het oostelijke gedeelte van Kyoto, liggen andere wonderen verborgen. Zo vindt u er de oude Boeddhistische tempel van Sanjūsangen-dō, waar 1001 standbeelden van Kannon, de godin van genade, worden bewaard. De standbeelden zijn uit hout gekerfd en bedekt met bladgoud om orde en continuïteit te waarborgen. De tempel werd opgericht in 1164 en kort daarna verwoest door een brand. Honderd jaar later werd hij identiek heropgebouwd. Nog ouder is de Kiyomizu-tempel. De tempel werd in 780 opgericht in de buurt van de Otowa-waterval op de beboste helling ten oosten van Kyoto en is in 1994 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.


Op de westelijke grens van Kyoto mag ook een wandeling door Arashiyama, een aangename buurt met restaurants en winkels, niet ontbreken. De buurt is ook bekend om zijn bamboewoud en de Togesukyo-brug, die in de 1930 is gebouwd naar het evenbeeld van de vroegere houten brug uit de Middeleeuwen. U kunt er boten huren aan de oevers van de rivier. 

MUST SEES IN Maizuru

ONTDEK ONZE EXCURSIES IN MAIZURU

  Japan

  Een andere planeet
  Een andere planeet

  Er gaat niets boven een cruise naar Japan. Het is de kwintessens van de Oosterse cultuur en heeft eeuwenlang tot de verbeelding van het Westen gesproken, met vele van haar geneugten onuitwisbaar gebleken in de gedachten van mensen die oceanen verwijderd zijn.


  Sushi en sake, anime en manga, samurai, ninja en de hoge snelheidstrein: iedereen weet wel iets over de cultuur van deze eilandennatie, maar er is veel meer te ontdekken dan deze erg leuke stereotypes. Bereid u voor om aangenaam gedesoriënteerd te raken. 

  Een van de geneugten van het bezoeken van Japan is om te zien hoe op alledaagse manieren de Japanse esthetiek tot uiting komt. De presentatie van gerechten, een etalage of de simpelste bloemstukken kunnen, meer dan een museum of kunstgalerie, de essentie van Japanse kunst uitdrukken. 


  Een cruise naar Japan zal de grote aantrekkingskracht van dit “Land der tegenstellingen” laten zien; het klinkt misschien als een veelgebruikt reiscliché, maar degenen die een bezoek brengen aan Japan zullen constant versteld staan van het gemakkelijke samengaan van het heden en de toekomst van de natie. 

  Ontdek Japan en zijn onverwachte prachtige landschappen, zijn erg hoffelijke mensen en zijn voelbare eerbied aan geschiedenis en gekoesterde tradities. Weinigen zullen niet geraakt worden door zijn mysterieuze maar toch prikkelende cultuur.