Nagasaki cruise

Glover Garden

Museum of Traditional Performing Arts

Kabelbaan naar Inasa-yama

Vind Asia Cruises

Nagasaki

Een kosmopolitische Japanse stad

Op Kyushu – het op twee-na-grootste eiland van Japan – ontdek je met een MSC-cruise de stad Nagasaki.


Nagasaki ligt weggestopt in de plooien en kloven van steile heuvels die omhoogsteken vanuit een lang en smal havengebied en spreidt zijn tentakels uit langs diverse riviervalleien. Het is een van de meer pittoreske steden van Japan en een van de meest populaire onder internationale bezoekers.

Deze aantrekkingskracht wordt nog verder vergroot doordat er een ontspannen mentaliteit en ongewoon kosmopolitische cultuur heerst. Die is het resultaat van ruim twee eeuwen lang contact met buitenlanders terwijl de rest van Japan nog bijna geheel was afgesloten voor de wereld.


Tijdens een excursie kun je een bezoek brengen aan Glover Garden, een park dat enkele van de mooiste uitzichten in Nagasaki biedt en waar je zeven laat negentiende-eeuwse gebouwen in Europese stijl aantreft. Elk daarvan heeft een typisch koloniaal uiterlijk met brede veranda's, louvreluiken en hoge, ruime kamers. De huizen herbergen ook diverse soorten meubels en tot de verbeelding sprekende foto's van de pioniers die hier ooit woonden.


Je kunt het beste via de “Sky Road” naar de boveningang van de tuin gaan en van daaraf je weg terug naar beneden zoeken. Het huis van Glover, het oudste gebouw in Westerse stijl in Japan, is de moeite van het bekijken waard. Hetzelfde geldt voor de woningen die vroeger toebehoorden aan Frederick Ringer, die de krant de Nagasaki Press stichtte, en theehandelaar William Alt. De uitgang van Glover Garden voert je door het Museum of Traditional Performing Arts. Hier vind je de prachtig vormgegeven praalwagens en andere attributen die tijdens de Kunchi-festiviteiten worden gebruikt.


Nagasaki heeft geen gebrek aan goede uitkijkpunten, maar geen enkele daarvan kan tippen aan het spectaculaire panorama vanaf Inasa-yama, een 333 meter hoge heuvel ten westen van de stad. Een kabelbaan brengt je ernaar toe in slechts vijf minuten. Op de top word je getrakteerd op adembenemende vergezichten over de grillige lokale kustlijn en de wirwar aan kleine en grotere eilanden in de omgeving.

Must sees in Nagasaki

Ontdek onze excursies in Nagasaki

  Japan

  Een andere planeet
  Een andere planeet

  Er gaat niets boven een cruise naar Japan. Het is de kwintessens van de Oosterse cultuur en heeft eeuwenlang tot de verbeelding van het Westen gesproken, met vele van haar geneugten onuitwisbaar gebleken in de gedachten van mensen die oceanen verwijderd zijn.


  Sushi en sake, anime en manga, samurai, ninja en de hoge snelheidstrein: iedereen weet wel iets over de cultuur van deze eilandennatie, maar er is veel meer te ontdekken dan deze erg leuke stereotypes. Bereid u voor om aangenaam gedesoriënteerd te raken. 

  Een van de geneugten van het bezoeken van Japan is om te zien hoe op alledaagse manieren de Japanse esthetiek tot uiting komt. De presentatie van gerechten, een etalage of de simpelste bloemstukken kunnen, meer dan een museum of kunstgalerie, de essentie van Japanse kunst uitdrukken. 


  Een cruise naar Japan zal de grote aantrekkingskracht van dit “Land der tegenstellingen” laten zien; het klinkt misschien als een veelgebruikt reiscliché, maar degenen die een bezoek brengen aan Japan zullen constant versteld staan van het gemakkelijke samengaan van het heden en de toekomst van de natie. 

  Ontdek Japan en zijn onverwachte prachtige landschappen, zijn erg hoffelijke mensen en zijn voelbare eerbied aan geschiedenis en gekoesterde tradities. Weinigen zullen niet geraakt worden door zijn mysterieuze maar toch prikkelende cultuur.