Sendai cruises

Aobayama-kōen

Baai van Matsushima 

Zuigan-ji

Vind MSC Grand Voyages Cruises

Sendai

Een vroegere feodale stad

Sendai, de grootste stad in de streek van Tōhoku, is een uitgestrekte maar heel fijne plek met brede lanen afgeboord met bomen en een levendige binnenstad. De ruïnes van het stadskasteel, het bijhorende historische museum en het sierlijke mausoleum van de gerespecteerde stichter, de daimyō Date Masamune, zijn beslist een kort bezoek waard.


Hoewel het centrum van Sendai heropgebouwd moest worden na WOII, blijven de straten het originele plan volgen dat in de zeventiende eeuw werd uitgestippeld door Masamune. Het belangrijkste deel van de binnenstad - hoogbouw met kantoren, banken en winkelcentra - ligt aan de oostelijke oever van de Hirose-gawa. De belangrijkste verkeersader, Aoba-dōri, loopt in het westen vanuit het treinstation naar de andere rivieroever waar de belangrijkste historische monumenten te vinden zijn.

Deze weg kruist zowat halfweg de zinderende Ichiban-chō, die samen met de overdekte Chūō-dōri het hart vormt van een bruisend nachtleven en een levendige winkelbuurt.


Het bosrijke park Aobayama-kōen op de heuvel was de originele locatie van het prachtige kasteel van Sendai, dat beter gekend is als Aoba-jō. Slechts enkele stukken muur en een gereconstrueerde toegangspoort blijven over, maar de omgeving zelf is imposant, met een rivier naar het oosten en een diep ravijn in het zuiden. De Baai van Matsushima, een prachtig waterlabyrint van beboste eilandjes met tempels erop, doorkliefd door mysterieuze kanalen en bezaaid met geheime kreekjes, werd officieel uitgeroepen tot een van de drie meest schilderachtige plekken in Japan. De geschiedenis van Matsushima begint in 828, toen Jikaku Daishi Enrin, een Zenpriester, Zuigan-ji oprichtte.


Deze tempel, samen met de bijhorende schrijnen die overal in de omliggende bossen en op de vlot toegankelijke eilandjes net voor de kust verborgen liggen, is perfect voor een bijzonder geslaagde wandeling van een halve dag. Een stuk verder van de baai kan u de tempel bereiken via een indrukwekkend bos van 400 jaar oude cederbomen. Wanneer u de centrale laan afloopt, vergeet dan zeker niet een omwegje naar het noorden te maken om de vele in de rotsen uitgehouwen schrijnen te bewonderen.


Dit is slechts een van de fantastische bestemmingen van onze cruise rond de wereld: MSC World Cruise 2020.

MUST SEES IN Sendai

ONTDEK ONZE EXCURSIES in Sendai

  Japan

  Een andere planeet
  Een andere planeet

  Er gaat niets boven een cruise naar Japan. Het is de kwintessens van de Oosterse cultuur en heeft eeuwenlang tot de verbeelding van het Westen gesproken, met vele van haar geneugten onuitwisbaar gebleken in de gedachten van mensen die oceanen verwijderd zijn.


  Sushi en sake, anime en manga, samurai, ninja en de hoge snelheidstrein: iedereen weet wel iets over de cultuur van deze eilandennatie, maar er is veel meer te ontdekken dan deze erg leuke stereotypes. Bereid u voor om aangenaam gedesoriënteerd te raken. 

  Een van de geneugten van het bezoeken van Japan is om te zien hoe op alledaagse manieren de Japanse esthetiek tot uiting komt. De presentatie van gerechten, een etalage of de simpelste bloemstukken kunnen, meer dan een museum of kunstgalerie, de essentie van Japanse kunst uitdrukken. 


  Een cruise naar Japan zal de grote aantrekkingskracht van dit “Land der tegenstellingen” laten zien; het klinkt misschien als een veelgebruikt reiscliché, maar degenen die een bezoek brengen aan Japan zullen constant versteld staan van het gemakkelijke samengaan van het heden en de toekomst van de natie. 

  Ontdek Japan en zijn onverwachte prachtige landschappen, zijn erg hoffelijke mensen en zijn voelbare eerbied aan geschiedenis en gekoesterde tradities. Weinigen zullen niet geraakt worden door zijn mysterieuze maar toch prikkelende cultuur.