Tokio Cruise

 

De oude wijk Asakusa
Verbazingwekkend moderne architectuur
Niet te missen musea

Vind uw MSC World Cruise

Tokio

Waar het verleden en de toekomst elkaar ontmoeten

Uw MSC-cruise neemt u mee naar Tokio, het symbool van zowel de Japanse vooruitgang als de tradities. Deze metropool op het eiland Honshū telt bijna 14 miljoen inwoners en is de hoofdstad van Japan.

Het is een veelzijdige stad, met futuristische gebouwen en wolkenkrabbers, historische en religieuze monumenten, oude wijken en weelderige parken. En bovendien vindt u er ook kunst, muziek, design, winkels en theater. Deze stad heeft werkelijk alles, zelfs in die mate dat het onmogelijk is om alles te zien. Tijdens de excursies die MSC aanbiedt, kunt u de plaatsen bezoeken die u echt gezien moet hebben. Zoals de historische wijk Asakusa, die werd genoemd naar een bewaker van de stad Tokio, en gekend is voor de Boeddhistische Sensō-ji-tempel, gewijd aan de bodhisattva Kannon.


U kunt ook het moderne Tokio bewonderen, te beginnen bij de beroemde wijk Shibuya en het Shibuya-kruispunt, het drukste kruispunt ter wereld, waar 6 belangrijke wegen samenkomen. Verder kunt u uzelf verliezen in de vele ultramoderne gebouwen van de stad, zoals het Sumida Hokusai Museum, de experimentele architectuur in Ginza of het 90 meter hoge Ao-gebouw. Geniet van een panoramisch uitzicht op de wonderen van Tokio terwijl u struint langs de rivier Sumida, die door de stad stroomt. 


Er is een excursie die u meeneemt naar de belangrijkste musea in deze metropool, zoals het Nationaal Museum van Tokio, dat artistieke en archeologische vondsten herbergt, het MairaKan, met een permanente tentoonstelling van opkomende wetenschap en innovatie, of het Edo Tokyo Open Air Museum, dat het architectonische erfgoed van de stad bewaart. Het National Art Center in Roppongi, dat deel uitmaakt van de Roppongi Art Trial samen met het Mori Art Museum en het Suntory Museum of Art, zijn een absolute must. Ook de wijk Roppongi zelf is een bezoek meer dan waard: de Tokio Tower is een stad op zich, met restaurants, clubs, bars en winkels om naar hartenlust te shoppen.

ONTDEK DE EXCURSIES IN TOKIO

  Japan

  Een andere planeet
  Een andere planeet

  Er gaat niets boven een cruise naar Japan. Het is de kwintessens van de Oosterse cultuur en heeft eeuwenlang tot de verbeelding van het Westen gesproken, met vele van haar geneugten onuitwisbaar gebleken in de gedachten van mensen die oceanen verwijderd zijn.


  Sushi en sake, anime en manga, samurai, ninja en de hoge snelheidstrein: iedereen weet wel iets over de cultuur van deze eilandennatie, maar er is veel meer te ontdekken dan deze erg leuke stereotypes. Bereid u voor om aangenaam gedesoriënteerd te raken. 

  Een van de geneugten van het bezoeken van Japan is om te zien hoe op alledaagse manieren de Japanse esthetiek tot uiting komt. De presentatie van gerechten, een etalage of de simpelste bloemstukken kunnen, meer dan een museum of kunstgalerie, de essentie van Japanse kunst uitdrukken. 


  Een cruise naar Japan zal de grote aantrekkingskracht van dit “Land der tegenstellingen” laten zien; het klinkt misschien als een veelgebruikt reiscliché, maar degenen die een bezoek brengen aan Japan zullen constant versteld staan van het gemakkelijke samengaan van het heden en de toekomst van de natie. 

  Ontdek Japan en zijn onverwachte prachtige landschappen, zijn erg hoffelijke mensen en zijn voelbare eerbied aan geschiedenis en gekoesterde tradities. Weinigen zullen niet geraakt worden door zijn mysterieuze maar toch prikkelende cultuur.