ST JOHN'S

De Nelson’s Dockyard
Een schitterend strand
Zeesterren en zeeschildpadden

Zoek en Boek Caribbean en Franse Antillen Cruises

St. John’s

Caribische kleuren met een Brits tintje

Het eiland Antigua, al meer dan 300 jaar een Britse kolonie, heeft het tropische leven geïntroduceerd aan de onderdanen van het rijk.
Als u op Antigua aankomt met een MSC cruiseschip en uitstapt in de Engelse haven langs de zuidelijke kust van het eiland, in plaats van in de hoofdstad van Saint John, heeft u direct toegang tot het historische centrum van het eiland.

Hier vindt u Nelson’s Dockyard, een oude gerestaureerde scheepswerf en het Royal Navy-district. Tussen april en begin mei is het dé locatie voor de meest belangrijke zeilwedstrijden van de wereld, zoals de Antigua Sailing Week. De vaste gasten van het Terrace, een gerenommeerd restaurant in de Inn in de Engelse haven, kiezen vaak voor de uitstekende kreeft en red snapper. Het hele eiland is een ware afspiegeling van wat een vakantie in de Franse Antillen inhoudt.

Aan de kust vindt u volop stranden: er worden er 365 geteld, evenveel als de dagen in een jaar (zoals de bewoners zeggen). Er zijn populaire en minder bekende stranden, maar ook stranden die zich in vulkaankraters bevinden. Sommige zijn interessanter voor mensen die erg van gezelligheid en gezelschap houden, zoals Dickenson Bay en Runaway Beach. Diegenen die meer van afgelegen locaties houden, kunnen naar het Five Island schiereiland gaan, waar zij kunnen genieten van de stranden van Deep Bay, evenals de lange en onberispelijke Lignumvitae Bay.

Voor duikers is er de Cades Bay aan de zuidwestelijke kust, evenals het Cades Reef; een 4 kilometer lang koraalrif. Enorme zeesterren duiken op aan de waterkant, op het privé-eiland Long Island, dat aan de voorkant van de westelijke kust van het eiland ligt en waar het luxe Jumby Bay Hotel te vinden is. Op hetzelfde eiland, in Pasture Bay, komen elk jaar in april en mei zeeschildpadden op het strand om eieren te leggen. Voor prachtige zonsondergangen (of de beste feesten) kunt u naar Shirley Heights, van waaruit u een prachtig uitzicht hebt over de Engelse haven. Een uitgaansplek waar Caribische cruisegangers en lokale bewoners al 30 jaar samen genieten van de beste feesten.

Qué ver en St Johns

Ontdek onze excursies

    Antigua en Barbuda

    De ziel van het Caribisch gebied
    De ziel van het Caribisch gebied

    Als u houdt van Caribische eilanden met een Engels tintje kunt u geen vakantie naar Antigua en Barbuda missen. Vanuit Saint John’s, de hoofdstad van Antigua, is het de moeite waard om Runaway Beach te bezoeken. Het ligt tussen de zee en het zoutmeer en vormt een thuishaven voor de grote pelikanen die op het eiland leven. Dickinson Bay strekt zich uit naar het noorden en is één van de best uitgeruste in Antigua. Een excursie rond het achterland, wat voelt als een reis terug in de tijd, neemt u mee naar het dorp Pares van waaruit u Betty’s Hope kunt bereiken. Het is de oudste suikerrietplantage van het land. Vervolgens gaat u naar Long Bay waar de wateren van de baai worden beschermd door het koraalrif. In Antigua heeft de zee de schitterende Devil’s Bridge uitgegraven.

    In Barbuda, zo'n 20 zeemijlen te noorden van Antigua, kunt u de grootste broedkolonie van zeevogels van het gebied bezoeken met daarachter het lange Eleven Miles Beach. De oude geschiedenis van de Kleine Antillen onthult sporen van de pre-Colombiaanse bevolkingsgroepen zoals de Arawak, de inheemse bevolking van deze eilandengroepen. Enkele artefacten zijn te bewonderen in Old Court House in Saint John en Amerindiaanse rotstekeningen zijn te zien in de Indian Cave in Barbuda.