BRIDGETOWN

De Morgan Lewis suikermolen
De buitengewone Harrison's grot
Transparante wateren en koloniale gebouwen

Zoek en Boek Caribbean en Franse Antillen Cruises

Bridgetown

De hoofdstad van Barbados

Wanneer u aankomt in Barbados op een MSC cruiseschip, begint u met het verkennen van de hoofdstad, Bridgetown. Tot de vele bezienswaardigheden in deze kleine Caribische stad behoren de vele koloniale gebouwen, het parlementsgebouw en het standbeeld van Lord Nelson, allemaal te vinden op het plein van de nationale helden.

De huidige parochiekerk van St. Johannes is de vijfde reconstructie van de oudste lokale kerk. Hij dateert uit 1836. Binnen in de kerk vindt u een beeldhouwwerk van de 18e-eeuwse Britse kunstenaar Richard Westmacott en in het kerkhof is het graf van Ferdinando Paleologus te vinden, een directe afstammeling van de broer van Constantijn XI, de laatste Byzantijnse keizer. 


De meest interessante wijk om te bezoeken is die van St. Andrew. Hier vindt u de Chalky Mount Potteries, een ambachtelijk pottenbakkerscentrum en de Morgan Lewis suikermolen, die kan dienen als een mooie achtergrond voor een foto. 

De geschiedenis van het land kan ontdekt worden in het Barbados Museum en Historische Vereniging in de wijk St. Michael. 


Ga op een excursie naar het oostelijke deel van het eiland om een bezoek te brengen aan de Andromeda botanische tuinen, op korte afstand van de St. Jozef parochie. Ze ontstonden 60 jaar geleden als een privétuin en zijn nu toegankelijk voor het publiek in al hun tropische pracht. Harrison's grot, in de wijk St. Thomas, is nog een natuurwonder met stalactieten, stalagmieten, beken, meren en watervallen. In een van de grotten is het spel van licht op de rotsen zo intens dat hij de bijnaam ‘de kristalruimte’ heeft verdiend'. 


Een andere excursie naar het historische natuurschoon brengt u naar Holetown: een niet te missen stopplaats als u de tradities van het eiland wilt leren kennen. Het was de eerste Engelse nederzetting. Dit feit wordt geëerd door middel van het Holetown Monument, opgericht ter herdenking van de eerste vestiging van de Engelsen. St. James Church, dat dateert uit de 17e eeuw, kunt u ook hier vinden. 


Als u liever naar het strand gaat, kunt u naar Accra Beach, het beroemdste en met alle typische kenmerken van de Caraïben: transparante wateren, wit zand en een prachtig zeeleven dat u al snorkelend kunt bewonderen.

Must sees in Bridgetown

Ontdek onze excursies

  Barbados

  Eten, wijn en rum aan de grenzen van de Atlantische Oceaan
  Eten, wijn en rum aan de grenzen van de Atlantische Oceaan

  Tijdens een Caribische MSC cruise stapt u uit in Bridgetown, Barbados.

  Meer dan drie eeuwen lang was Barbados een Britse kolonie en heeft, misschien niet verrassend, een Brits tintje behouden: de plaatsnamen, het cricket, paardenrennen en polo, Anglicaanse parochiekerken en zelfs een heuvelachtige streek die Scotland heet. Maar de Britse invloeden zijn niet dominerend. Dit is duidelijk een West-Indisch land, bedekt door suikerrietvelden en bezaaid met kleine rumwinkels. Calypso is de populairste muziekstijl, flying fish het favoriete gerecht en invloeden komen net zo goed uit Amerika als Europa. De mensen uit Barbados zijn erg warm en vriendelijk. Onder de meer traditionele bezienswaardigheden in Barbados zijn de indrukwekkende plantagehuizen, kleurrijke botanische tuinen en trotse militaire burchten en seinposten. De hoofdstad Bridgetown is een levendige plek om te bezoeken, met een uitstekend nationaal museum en goede bars en clubs.

  En dan zijn er de stranden, van de vaak drukke kuststroken als Accra Beach en Mullins Bay tot kleine maar prachtige met palmen omzoomde stranden zoals Bottom Bay in het zuidoosten.