Road Town

Suikerriet en rumfabrieken
Idyllische grotten en stranden
Fantastische uitzichten vanuit Skyworld

Zoek en Boek Caribbean en Franse Antillen Cruises

Road Town/Tortola

In de voetsporen van piraten

Een vakantie in de Britse Maagdeneilanden in de Caribische Zee is ideaal voor liefhebbers van piratenfilms. Een bezoek aan het eiland van Jost Van Dyke brengt een eerbetoon aan deze Nederlandse kolonist en piraat, die op het eiland leefde in de 17e eeuw.


Het moment dat u uitstapt uit uw MSC cruiseschip in de haven van Road Town waant u zich in een avonturenfilm. De hoofdstad van de Britse Maagdeneilanden, Road Town, ligt in de grootste baai van Tortola, het grootste eiland. Om goed uitzicht te hebben op alle Britse Maagdeneilanden, moet u lunchen bij Skyworld, een panoramarestaurant op het hoogste punt van het eiland, zo'n 400 meter boven zeeniveau.

Een van Tortola's mooiste stranden is Sugar Cane Bay dat zijn naam te danken heeft aan de grote suikerrietplantage erachter. In deze heldere wateren kunt u heerlijk zwemmen en op het witte zand kunt u lekker luieren, terwijl in de mooie blauwe lucht zeevogels boven u rondvliegen. Uw verblijf hier kan nog interessanter worden door middel van een bezoek aan de Callwood rumstokerij, waar u de originele structuur van een suikerrietstokerij kunt zien en rum kunt proeven.

De oude verwarming in de stokerij werkt nog steeds en de rum die er wordt geproduceerd wordt opgeslagen in oude tonnen. Het Old Guard House, wat nog steeds intact is, is omgetoverd tot een kunstgalerij en een souvenirwinkel. Iedere baai van deze eilanden biedt iets speciaals: elk jaar kunt u de grootste luxe jachten bewonderen die aanmeren aan de mooie baaien van deze eilanden: vooral het mooie Virgin Gorda Island, dat zeker een bezoek waard is. Hier bereiken de mangroven de zee en de beste zwemmers zwemmen in The Bath, een baai waar enorme vulkanische massa's het strand versieren en bochtige tunnels vormen die moeten worden gevolgd om de zee te bereiken. 

Must sees in Road Town

Ontdek onze excursies

  Britse Maagdeneilanden

  Het zachte wiegen van de zee
  Het zachte wiegen van de zee

  Op de Britse Maagdeneilanden zijn de telefooncellen rood net als in Londen, rijdt u aan de linkerkant van de weg en wordt het typisch lokale drankje bereid met Pusser, de favoriete rum van de officieren van de Koninklijke Marine.

  Als u voet aan land zet tijdens een cruise naar de Britse Maagdeneilanden vindt u tal van discotheken maar ook cafés, steel bands en koloniale huizen met veranda's met uitzicht op de turquoise zee. De Britse Maagdeneilanden - meer dan honderd kleine eilanden verspreid over het mythische Francis Drake Channel - zijn vooral de favoriete bestemming van zeilliefhebbers en zijn vaak de locatie van regatta's in de zeeën die de eilanden omringen.

  Enkele minuten per motorboot vanuit Tortola, het hoofdeiland, brengt u naar Salt Island waar de Rhone zich bevindt: het postschip dat in 1867 zonk tijdens een zeestorm en door Jacques Cousteau als één van de meest spectaculaire wrakken ter wereld is genoemd en de achtergrond is geweest voor de film Abyss met Jacqueline Bisset. Tot november kunt u bultrugwalvissen langs de Virgin Gorda zien zwemmen en hun liefdesliedjes horen.

  Maar een echt hoogtepunt is een excursie naar Anegada. Het is een smalle strook fijn wit zand, 20 km in lengte en minder dan 3 km breed en omgeven door koraalrif en een natuurreservaat waar boten zijn vergaan zoals men kan opmaken uit de driehonderd wrakken die gevonden zijn op de bodem van de zee. Het is een ware trekpleister voor duikers van over de hele wereld.