Puerto Limón

Een typische Caribische haven in Costa Rica
Vlinders, kikkers, luiaards en koraalriffen
Houten huizen op palen

Zoek en Boek Caribbean en Franse Antillen Cruises

Puerto Limón

Te midden van mangroves en witte stranden

Tijdens uw Caribische cruise kunt u een langzame boot naar het noorden nemen vanuit Puerto Limón - een van de ‘zwarte’ kuststeden van Midden-Amerika, zoals Bluefields in Nicaragua en Lívingston in Guatemala, een typische Caribische haven - langs het Tortuguero-kanaal om de weelderige beplanting en kleurrijke houten huisjes op palen te bewonderen.


Een andere interessante excursie die u kunt maken is naar het Veragua regenwoud: een fascinerend ‘onderzoeks- en avonturenpark’ dat een weerspiegeling is van de rijke biodiversiteit van de regio. Veragua is het eigendom en in het beheer van Costa Ricanen en houdt een aantal interessante dierententoonstellingen - waaronder een die de nachtelijke habitat van kikkers nabootst - en heeft een kabelbaan, een tokkelbaan en een verhoogd pad door het regenwoud dat leidt naar een waterval.

Het hoogtepunt van deze vakantiebestemming is echter de onderzoeksfaciliteit, waar u kunt praten met de onderzoekers en meer informatie kunt krijgen over het lopende onderzoek naar de prachtige collectie vlinders van het park. Het Parque Nacional Cahuita beslaat een wigvormig stuk land dat het gebied omvat tussen Punta Cahuita en de hoofdsnelweg en vooral het koraalrif (arrecife) rond 500 meter in de open zee. Aan land beschermt Cahuita het regenwoud aan de kust, een laagland habitat van semimangroven met een dak van hoge bomen die langzaam heen en weer wiegen op de witte zandstranden van Playa Vargas naar het zuiden en Playa Cahuita naar het noorden.

Het kleine luiaardreservaat bevindt zich op een klein eilandje aan de mond van de Río Estrella. Het reservaat functioneert als een belangrijk revalidatie- en onderzoekscentrum voor gewonde en verweesde luiaards en het is, niet geheel onverwacht, de beste plek in Costa Rica om ze van dichtbij te zien. Verschillende wandelpaden doorkruisen het terrein en er is een observatieplatform voor vogelspotten. U kunt er ook kapucijn-, brul- en slingerapen zien. Tijdens de anderhalf uur durende kanotocht door de delta kunt u een glimp opvangen van kaaimannen, rivierotters en allerlei soorten vogels.

Must sees in Puerto Limon

Ontdek onze excursies

  Costa Rica

  Tussen twee oceanen
  Tussen twee oceanen

  De kleine republiek Costa Rica is omsloten tussen de Stille en de Atlantische Oceaan in de buurt van het smalste punt van de Midden-Amerikaanse landengte en wordt vaak afgebeeld als een oase van politieke stabiliteit te midden van een turbulente regio.

  Een cruise naar Costa Rica biedt u de unieke kans om een democratische en welvarende natie te bezoeken die ook behoort tot de meest biodiverse gebieden op de planeet. Het is een ecologische schatkamer waarin een uiteenlopende reeks van habitats een fascinerende variëteit van wildleven ondersteunt, waarvan veel wordt beschermd door een nieuw natuurbeschermingssysteem dat alom wordt beschouwd als een voorbeeld. Hoewel dit idyllische beeld geen recht zou doen aan de volledige complexiteit van de hedendaagse Costa Ricaanse maatschappij, is het zo dat de lange democratische traditie van het land en de volledige afwezigheid van een militaire macht in schril contrast staan met de brute interne conflicten die de omringende landen hebben geteisterd.

  Vooral het uitzonderlijke natuurschoon en het wildleven hebben het land een van de populairste ecotoerismebestemmingen gemaakt. Bezoekers van dit land komen hier om te wandelen door het eeuwenoude regenwoud, om te kijken naar actieve vulkanen of om de laatste restanten van hoge Zuid-Amerikaanse nevelwouden te verkennen: de thuisbasis van jaguars, slingerapen en de quetzal vogels.