Cuba

Oud Havana
Strand bij Varadero
Het eiland Cayo Largo   

Havana

Een onweerstaanbare charme

Wanneer u aan wal gaat in Havana tijdens een cruise naar het Caribisch gebied, wordt u gelijk getroffen door de sensualiteit van de stad.


De gebouwen hebben er golvende lijnen en de kleuren en gekruide aroma's zijn er bedwelmend. De geur van de beroemde sigaren van de stad zweeft door de lucht, de suikerkleurige stranden gaan vlot over in het heldere water van de zee, muziek begeleidt de meeslepende bewegingen van de Caribische dansen en auto's uit een andere eeuw creëren een bewegende tentoonstelling in de straten van het stadscentrum. Varen met MSC Cruises naar Cuba stelt u in staat om deze fascinerende wereld zelf te ervaren.

Tijdens uw reis zal op het moment dat u uit uw cruiseschip stapt een excursie u meenemen op ontdekkingsreis naar de hoofdstad: een dichtbevolkte stad van meer dan twee miljoen inwoners die vol zit met tegenstellingen. Een van de niet te missen plekken om te bezoeken is Castillo del Morro: een burcht in de 16e eeuw gebouwd op een heuvel die zijn naam ontleent aan de Bijbelse wijze mannen. Van hieruit bereikt u Vieja Habana (Oud Havana) bereiken, een UNESCO-werelderfgoed, met haar Plaza San Francisco de Asis, Plaza de Armas, Plaza Vieja en Plaza de la Catedral. Bodeguita del Medio, een plek waar figuren als Ernst Hemingway, Salvador Allende en Pablo Neruda een mojito hebben gedronken, is een bezoekje waard. El Capitolio (het overheidsgebouw), een van de symbolen van Cuba, valt door zijn witte kleur op tussen de gekleurde koloniale gebouwen. Plaza de la Revolución is ook indrukwekkend. Hier bevinden zich het monument ter ere van nationale held José Martí en het ministerie van Binnenlandse Zaken met de beroemde afbeelding van Che Guevara gemaakt door Enrique Ávila en geïnspireerd door een standbeeld van Alberto Korda. Maar een reis naar Havana neemt u mee naar meer plekken dan pleinen en gebouwen. Varadero bijvoorbeeld wordt gezien als het mooiste strand ter wereld.

Must sees in Havana

Ontdek onze excursies

  REACH THE PORT

  Haven van Havana

  Dit deel bevat informatie betreffende het bereik van de haven

  Cruise Terminal:

  Terminal de Cruceros - San Pedro, n. 1 – Avenida del Puerto, Muelle San Francisco, Centro Histórico Habana Vieja – Habana Cuba

  Bereik de haven met

  • Vliegtuig

   Het internationaal luchthaven Jose Martí is 30 min. ver gelegen van de haven van Havana. Indien u op het 2de luchthaven van Havana aankomt, moet u 1u40 tellen. 
     
   Er is een beperkt aantal transportmogelijkheden beschikbaar aan de luchthaven, en his is aangeraden om de officiële Havana taxi's te nemen dan de vintage wagen die ook buiten de luchthavens beschikbaar zijn.  
     
   Deze informatie kan nog wijzigen, en de passagiers zijn zelf verantwoordelijk voor het nakijken van hun transport routes alvorens het vertrek.
   Vliegtuig

  Cuba

  Luchtigheid, zon en geschiedenis
  Articles[0].Title  

  Varen met MSC Cruises naar het Caribisch gebied neemt u - naast andere juwelen van de regio - mee op ontdekkingsreis naar Cuba; een op-en-top vermakelijke bestemming.


  Van de vele Caribische eilanden die kunnen worden bezocht met MSC Cruises is Cuba een historische en artistieke schat om te bewonderen - vanuit zee of vanop het land. Dit prachtige eiland bevindt zich tussen de Caribische Zee, de Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan. Het wordt gestreeld door de passaatwinden en heeft een tropisch klimaat met vochtige zomers en droge winters.
  Bij de fantastische natuurlijke inhammen bevinden zich de belangrijkste steden: Havana, Cienfuegos en Santiago de Cuba. Cuba doet denken aan de witte stranden van Varadero en Cayo Largo, kristalhelder water en weelderige vegetatie van alle tinten groen, evenals gebouwen met felle kleuren, muziek, eten en een cultuur die het Spaanse kolonialisme met de tradities van Afrikaanse slaven combineert.

  Degenen die naar Cuba komen, kunnen onmogelijk niet gecharmeerd raken van dit land. Het is niet verrassend dat Christopher Columbus ooit riep “Het mooiste land dat het menselijk oog ooit heeft gezien!” toen hij hier aankwam. En wat dacht u van de Nobelprijswinnaar Ernest Hemingway? Hij was zo gefascineerd door het eiland dat hij besloot om hier naartoe te verhuizen en de volgende twintig jaar in zijn Finca Vigia (uitkijkpost) te verblijven.