Roseau

Aan de top van Morne Aux Diables 
Het sfeervolle gebied van de oude markt
Het Thousand and One Nights Hotel

Zoek en Boek Caribbean en Franse Antillen Cruises

Roseau

Oude Franse stijl

Op Morne Bruce beschermt een uniek kanon op symbolische wijze de bewoners van Roseau, de hoofdstad van de Dominica gelegen aan de Caribische kust.

Vanuit dit speciale observatiepunt kunt u verder kijken naar Woodbridge Bay, de haven waar MSC cruiseschepen een mooi beeld van de kust vormen, tot aan de botanische tuinen die zich bevinden aan de voet van de berg.

Roseau, de belangrijkste en oudste nederzetting van het eiland, was een Franse buitenpost en werd opgericht in de 16e eeuw aan de oevers van de rivier Roseau. Het ziet er sfeervol uit en is in Franse koloniale stijl gebouwd en de originele stadsstructuur is nog steeds te zien in het gebied van de Oude Markt . U kunt op tal van excursies gaan in de omringende heuvels; kies voor uzelf de interessantste uit. De meest uitgebreide is de zes uur durende klim in heet en vochtig weer naar de warme rivier.

Maar er zijn ook minder belastende wandelingen, zoals een excursie naar de krater aan de top van Morne aux Diables evenals eenvoudige wandeltochten zoals een wandeling naar een toevluchtsoord in Jaco Flats gebouwd door weggelopen slaven. Dit wordt gevolgd door een bad in een van de talrijke grotten nabij Paradise Bar waar de wandeling begint en eindigt. Een andere bezienswaardigheid zijn de dubbele Trafalgar-watervallen op slechts 20 minuten van Roseau. Vanuit het bezoekerscentrum loopt u een kort stukje naar het observatieplatform.

De avontuurlijke bezoeker kan een verfrissend bad nemen in het meer aan de voet van de kleinste waterval; de minder avontuurlijken kunnen ontspannen in de warme baden nabij de voet van de twee watervallen. Een andere niet te missen excursie is die naar Emerald Pool. Een grot in het midden van het eiland omringd door een sprookjesachtig landschap dat in vele films is gebruikt en vaak als bruiloftsdecor heeft gefungeerd. 

Must sees in Roseau

Ontdek onze excursies

  Dominica

  Het land van de zwarte stranden
  Het land van de zwarte stranden

  Wanneer uw cruise u meeneemt naar Dominica, bent u halverwege de grote haak van eilanden, eilandjes, riffen, atollen en kades die de Atlantische Oceaan scheiden van de Caribische Zee.


  Hier zijn de stranden echter zwart, niet wit. Enkele Caribische gemeenschappen, de oude inwoners van deze eilanden die zich hier lang voor de tijd van Columbus hadden gevestigd, leven nog steeds aan de oostkust. Tijdens uw vakantie in Dominica komt u meer te weten over deze oude en trotse etnische groep door een bezoek te brengen aan het KalinagoCultureel Centrum: dit waren de laatste inheemse bewoners die hun land verloren aan kolonisten van het oude continent. Hier bereikt de natuur het toppunt van tropische weelde: het is niet verrassend dat Dominica werd gekozen als de filmlocatie voor een groot deel van Disney's filmtrilogie the Pirates of the Caribbean.

  De magma verborgen in de kern zorgt voor zeldzame en mooie beelden, zoals u zult merken tijdens een excursie naar Kokend Meer, het tweede grootste stomende meer van de wereld en verborgen tussen de vegetatie van het achterland waar aantrekkelijke warmwaterbronnen warme meren en vijvers creëren waarin u kunt ontspannen (of u kunt een paar uur doorbrengen in de nabijgelegen spa). Ze zeggen dat er 365 waterwegen zijn, één voor iedere dag van het jaar, met ongelooflijke watervallen die hun weg door het hart van de jungle banen.