La Romana

Glamoureuze en luxe strandresorts
De Cueva de las Maravillas
Nette straten, dwergpalmen en gezellige cafés

Vind Caribische en Franse Antillen Cruises

La Romana

Treuzelen langs de rivieroevers

Bezoekers van La Romana, 115 km ten oosten van Santo Domingo, kunnen genieten van het nabijgelegen bloeiende resort Bayahibe. Het glamoureuze Casa de Campo-complex, dat ook in de buurt ligt, staat ook klaar voor uw bezoek tijdens een MSC Caribische en Antillen excursie.
Echter met enkele aantrekkelijke restaurants aan de rivier en de nabijheid van bezienswaardigheden zoals de Isla Catalina en de Cueva de las Maravillas, is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan La Romana tijdens uw Caribische vakantie, dat ook een goede locatie is als overstaplocatie tussen Santo Domingo en de stranden aan de oostkust.

Het stadscentrum van La Romana is een fijne plek om rond te slenteren, mede dankzij de nette straten die gedecoreerd zijn met dwergpalmen, de gezellige cafés en een aantal uitstekende eetgelegenheden. Vanuit de meeste delen van het centrum is de rivier helaas niet te zien en de rivieroevers zijn niet direct toegankelijk.

Het prachtige schaduwrijke Parque Central daarentegen is een grote ontmoetingsplaats, bezaaid met een eclectische mix van metalen sculpturen en glasvezel standbeelden van voormalige lokale honkbalhelden. U kunt kijken naar de huidige lichting spelers tijdens de winterarmaturen in het Estadio Francisco Micheli, thuis van Los Toros del Este, in Abreu en Luperón aan de westkant van de stad. In het westen van de arena vindt u de gemeentelijke markt waar producten en vlees in overvloed zijn. Kijk ook uit naar de kleine botánicas die verschillende producten gerelateerd aan Vodú Dominicana verkopen.

Must sees in La Romana

Ontdek onze excursies

  Dominicaanse Republiek

  Waar de zon altijd schijnt
  Waar de zon altijd schijnt

  De Dominicaanse Republiek is een wereldberoemde trekpleister voor zonaanbidders en is de meest bezochte vakantiebestemming van het Caribisch gebied. Desondanks zit het vol met verrassingen.


  Om te beginnen is er de geografische diversiteit. Hoeveel buitenstaanders weten dat het land vijf afzonderlijke bergketens kent en beschikt over oneindig lijkende stukken regenwoud, regio's bestaande uit met cactus bezaaide halfwoestijn, de grootste metropool van het Caribisch gebied is en de hoogste top en het grootste meer heeft? Of dat de hoofdstad, Santo Domingo, de oudste koloniale stad is in Noord- en Zuid-Amerika? Voor een land dat aanzienlijk kleiner is dan Schotland biedt het erg veel. Een cruise naar de Dominicaanse Republiek neemt u mee naar de bekende kustlijn - van meer dan 1000 km - waar zich honderden prachtige witte zandstranden, 166 km koraalrif en 325 vierkante kilometer mangroves bevinden.

  Naast regenwoud vindt u er ook uitgestrekte dennenbossen, waarvan een groot deel kan worden gevonden in de vele nationale parken en natuurreservaten. Minder wilde gronden zijn de verzorgde groene velden van meer dan 25 designer golfbanen als aanvulling op de talloze locaties voor andere buitenactiviteiten. Zoals een van 's werelds beste kitesurflocaties in Cabarete en de grootste kraamkamer voor de Noord-Atlantische bultrugwalvispopulatie in de baai van Samaná, die allemaal als achtergrond dienen van de meest onvergetelijke nautische excursie ooit.