Santo Domingo

Een oude koloniale wijk
Plaza de la Cultura-complex
Salto de Socoa

Vind Caribische en Franse Antillen Cruises

Santo Domingo

Een bruisende hoofdstad

Een bezoek aan de Dominicaanse Republiek tijdens een MSC cruise naar het Caribisch gebied en de Antillen betekent dat u het alledaagse leven in Santo Domingo kunt ervaren.

Aardbevingen en piraten hebben het grootste deel van de stad die werd opgericht door de Spanjaarden in de 16e eeuw gewist. 

Desondanks beschikt het oude koloniale deel van de stad over enkele mooi gerestaureerde gebouwen uit die periode, die u gemakkelijk kunt bezoeken zodra u uitgestapt bent uit uw cruiseschip. Enkele van de belangrijkste architecturale locaties zijn onder andere de kathedraal van Santa María la Menor en Alcázar de Colón, de voormalige woning van de gouverneur van het eiland, die uitzicht biedt op het nabijgelegen Río Ozama


Vijfhonderd jaar geleden paste de hele stad Santo Domingo in deze kleine buurt, die werd opgeknapt en gevuld met bars en winkels in de tweede helft van de 20e eeuw. Sporen van de eeuwenoude stadsmuren en de ingang, Puerta de la Misericordia, zijn nog steeds te zien. Voorbij de muren biedt Santo Domingo de bezoekers unieke locaties om te bezoeken. Ten westen van de koloniale wijk en ten noorden van Malecón vindt u het district Gazcue: een rustig woongebied in de schaduw van bomen die deel uitmaken van het culturele complex Plaza de la Cultura


Hier staan vier musea dicht bij elkaar: het Museo del Hombre Dominicano, het Museo de Arte Moderno, het Museo de Historia y Geografía en het Museo de Historia Natural. Ongeveer 70 km van Santo Domingo bevindt zich een populaire toeristische natuurbestemming, een waterval die zo perfect is dat het niet echt lijkt, de Salto de Socoa. Santo Domingo staat bekend om haar watervallen, maar deze ligt het dichtst bij de hoofdstad en is het meest toegankelijk van allemaal. Deze MSC excursie naar de provincie Monte Plata geeft u de unieke kans om de wonderen van het binnenland van het eiland die bedekt zijn met weelderige vegetatie te ontdekken. Blijft u aan de kust dan neemt een andere excursie u mee naar de heldere wateren en het witte zand van Boca Chica, slechts 40 km buiten Santo Domingo. 

Must sees in Santo Domingo

Ontdek onze excursies

  Dominicaanse Republiek

  Waar de zon altijd schijnt
  Waar de zon altijd schijnt

  De Dominicaanse Republiek is een wereldberoemde trekpleister voor zonaanbidders en is de meest bezochte vakantiebestemming van het Caribisch gebied. Desondanks zit het vol met verrassingen.


  Om te beginnen is er de geografische diversiteit. Hoeveel buitenstaanders weten dat het land vijf afzonderlijke bergketens kent en beschikt over oneindig lijkende stukken regenwoud, regio's bestaande uit met cactus bezaaide halfwoestijn, de grootste metropool van het Caribisch gebied is en de hoogste top en het grootste meer heeft? Of dat de hoofdstad, Santo Domingo, de oudste koloniale stad is in Noord- en Zuid-Amerika? Voor een land dat aanzienlijk kleiner is dan Schotland biedt het erg veel. Een cruise naar de Dominicaanse Republiek neemt u mee naar de bekende kustlijn - van meer dan 1000 km - waar zich honderden prachtige witte zandstranden, 166 km koraalrif en 325 vierkante kilometer mangroves bevinden.

  Naast regenwoud vindt u er ook uitgestrekte dennenbossen, waarvan een groot deel kan worden gevonden in de vele nationale parken en natuurreservaten. Minder wilde gronden zijn de verzorgde groene velden van meer dan 25 designer golfbanen als aanvulling op de talloze locaties voor andere buitenactiviteiten. Zoals een van 's werelds beste kitesurflocaties in Cabarete en de grootste kraamkamer voor de Noord-Atlantische bultrugwalvispopulatie in de baai van Samaná, die allemaal als achtergrond dienen van de meest onvergetelijke nautische excursie ooit.