Saint George

19e-eeuwse Creoolse huizen 
Een rondleiding door de Franse vestingen
Tal van watervallen

Zoek en Boek Caribbean en Franse Antillen Cruises

St. George’s

Een dip in de stille wateren van de meren

Degenen die aankomen met een Caribische cruise in St. George’s, de hoofdstad van Grenada, komen aan in de haven van Carenage die de vorm heeft van een hoefijzer.

Hier zal uw cruiseschip op u wachten. Terwijl u wandelt door de straten die richting de omliggende heuvels gaan, kunt u een aantal 19e-eeuwse Creoolse huizen bewonderen, die nog steeds daken van rode tegels hebben die werden gebruikt als ballast door de schepen van de Oude Wereld.
Als u eenmaal bent uitgestapt van uw MSC cruiseschip, kunt u een bezoek brengen aan het Grenada Nationale Museum, gevestigd in Franse barakken uit 1704, waar Amerikaans-Indiaans aardewerk, een distilleerketel voor het distilleren van rum en een marmeren bad dat ooit van Joséphine de Beauharnais was, tentoongesteld staan.

Een andere interessante excursie die u kunt maken tijdens uw vakantie in Grenada, is die naar de Franse vestingen: Fort George (1705); Fort Frederick, de best bewaarde; en Fort Matthew, die werd gebombardeerd door de Amerikanen in 1983. Bij Fort George kunt u graffiti zien waarop staat: “No pain no gain, brother” en een paal met kogelgaten van het schieten van Maurice Bishop, leider van de Grenadiaanse revolutie van 1979, die tot op de dag van vandaag nog zeer geliefd is.

Als een excursie u naar hogere plekken brengt, zult u tal van watervallen vinden. Ze zijn niet erg groot, maar hebben wel hun eigen charme: ze verschijnen uit het niets in het midden van het woud en hebben elk een klein meertje waar u heerlijk kunt afkoelen na een lange wandeling. Kiezen tussen deze watervallen is ontzettend moeilijk. Annandale, Concordes, Seven Sisters, Mt. Carmel, Honeymoon of Paraclete; ze zijn allemaal een bezoek waard.

Als u het Mt. Qua Qua-pad volgt, bereikt u het Grand Etang regenwoud en de top van de berg, van waaruit u alle zuidoostelijke Caribische eilanden kunt zien. Grenada heeft, zoals elk tropisch eiland, prachtige stranden waar u kunt zwemmen, snorkelen en duiken.

Must sees in Saint George

Ontdek onze excursies

  Grenada

  De geur van kruiden
  De geur van kruiden

  Wanneer uw cruise Grenada nadert, zullen de groene heuvels van het achterland u het eerste opvallen. Deze heuvels herinnerden de Spaanse veroveraars aan de heuvels achter de Andalusische plaats Granada en daarom hadden ze voor die naam gekozen. Vandaag is het “het eiland van de kruiden”.
  Zoals u kunt zien tijdens uw vakantie in Grenada, vindt u er grote teelten van kaneel, kruidnagel en gember maar bovenal nootmuskaat en prachtige planten om naar te zoeken tijdens uw excursies naar het bos.

  Degenen die een bezoek brengen aan Grenada zullen onder de indruk zijn van de zorg voor het natuurlijk erfgoed: 100% van het grondgebied wordt beschermd, hetzij volledig dan wel gedeeltelijk, wat in het voordeel is van wandelaars op de bergen van het achterland. Goede ecotoeristische attracties zijn de excursies naar de gebieden van Saint John in het westen en Saint David in het zuidoosten.

  Als u op zoek bent naar stranden hoeft u niet ver weg te gaan van de hoofdstad Saint George. Hier in het zuidwestelijke deel van het eiland vindt u de mooiste locaties, zoals Grand Anse Beach, door velen beschouwd als een van de 10 mooiste stranden ter wereld.
  En als dit 3 km lange strand niet genoeg is, zijn er andere stroken zand te vinden langs de kusten van het schiereiland Lance aux Épines of de witte stranden van de kust van Morne Rouge Bay in het zuideinde van het eiland.