Pointe-à-Pitre

Een handvol bruisende markten
Het Guadeloupe Nationaal Park 
Het Musée du Rhum in Sainte-Rose

Zoek en Boek Caribbean en Franse Antillen Cruises

Pointe-à-Pitre

De noten en smaken van het eiland

De dingen die de gasten bijblijven tijdens hun bezoek aan Guadeloupe in Pointe-à-Pitre zijn de smaken en geluiden van de vele kleine markten. Bijvoorbeeld de Centrale Markt, ook de Marché Saint Antoine genoemd, die zich bevindt op het plein met dezelfde naam in het stadscentrum. De Bloemenmarkt op het Gourbeyre-plein, tegenover de Kerk van St. Pieter en St. Paul en de Keruland Havenmarkt aan de Caribische Zee, recht tegenover uw MSC cruiseschip.
Een bezoek aan het Guadeloupe Nationaal Park, door UNESCO aangewezen als biosfeerreservaat, is ook de moeite waard. Het bevindt zich in het zuiden van Basse-Terre, waar u een van de mooiste bossen van de Antillen kunt vinden. Het is te bereiken via de Route de l'Habituée, die het park in tweeën deelt.

Vervolgens kunt u op een excursie gaan naar de vulkaan Soufrière en naar de drie watervallen van Carbet in de buurt. De tweede waterval is het meest toegankelijk. Hij is honderdtien meter hoog en kan bewonderd worden vanaf een hangbrug. Als u geïnteresseerd bent in de archeologische vindplaatsen in Basse-Terre, kunt u een bezoek brengen aan Roches Gravées (gegraveerde rotsen) in Trois-Rivières, in het zuidelijke deel van het eiland; of u gaat naar Plessis in het noorden. U kunt ook een excursie maken naar het Désirade geologische reservaat. Franse overblijfselen zijn te bewonderen bij Fort Delgres, in 1650 gebouwd om Guadeloupe te beschermen tegen de Britten.

Passagiers van een MSC cruise kunnen ook een bezoek brengen aan de botanische tuinen van Domaine de Valombreuse. Het ligt tussen de bergen en de zee en staat vol met tropische planten en bloemen, die u alleen in een beperkt aantal andere tuinen in de wereld kunt vinden. Om de sfeer van het eiland te proeven, kunt u ook een bezoek brengen aan het Musée du Rhum in Sainte-Rose. Het museum bevindt zich in de Reimonenq stokerij en hier worden de technieken en geheimen voor het maken van rum onthuld. U kunt tal van historische instrumenten bekijken die worden gebruikt voor het snijden, bewerken en transformeren van suikerriet tot rum, evenals oude insnijdingen, voorwerpen en documenten.

Must sees in Pointe a Pitre

Ontdek onze excursies

  Guadeloupe

  Charmante groene baaien
  Charmante groene baaien

  Probeer een vakantie in Guadeloupe om een voorproefje te krijgen van het Frans-Caribisch gebied. De eilandengroep Guadeloupe ziet er adembenemend uit voor de bezoekers die arriveren op een cruise van het Caribisch gebied. De turquoise wateren zijn ideaal voor watersporten. Het grote Grande Anse in Les Saintes wordt beschouwd als een van de mooiste ter wereld.

  U kunt de stranden bereiken door de velden met ruïnes van oude molens te bewandelen en de prachtige landschappen zoals Pointe Vigie bereiken, waar het water 84 meter naar beneden valt in de Atlantische Oceaan. En met een rondleiding naar Port d’Enfer, 25 km van Le Moule, kunt u de kleine lagune bewonderen die gecreëerd is door de oceaan en is opgeslokt door rotsen en weilanden. Als u roze zandstranden of de vulkanische strandenwilt zien, kunt u naar Basse Terre gaan en als u op zoek bent naar wilde natuur kunt u naar Désirade gaan, het eiland dat gevormd is als een sigaar.

  Mis de excursie naar Marie Galante niet, waar u de mooiste strandenvindt. En u moet de lokale keuken uitproberen: Caribische en Afrikaanse ingrediënten, met kruiden van de meest afgelegen eilanden. Enkele aan te raden gerechten zijn: Cashewnoten, de Tourments d'Amour (snoepjes gemaakt in Les Saintes - de eilandengroep binnen de eilandengroep) met kokosjam, bladerdeeg, rietsuiker, bloem, vla (optioneel) en eieren of een verfrissende kokossorbet.