Montego Bay

De Hip Strip
De Doctor’s Cave
De Rose Hall Great House

Vind Caribische en Franse Antillen Cruises

Montego Bay

Zwarte magie en groene wateren

Een MSC cruise naar het Caribisch gebied en de Franse Antillen neemt u mee naar een tropisch paradijs. Ons schip zal aankomen in Montego Bay, Jamaica.


Het ligt langs de noordwestkust van Jamaica en is een van de belangrijkste steden van het eiland. Er wordt gedacht dat Christopher Columbus zijn schepen hier in 1494 verankerde toen hij Jamaica “ontdekte” onderweg naar Cuba en hij noemde het nieuwe land Santiago.

Het levendige stadscentrum wordt gedomineerd door Gloucester Avenue, de belangrijkste straat of “Hip Strip” waar toeristen en plaatselijke bewoners rondlopen op zoek naar leuke bars. In het midden ervan kan men ook de St. James Parish Church bewonderen, een 18e-eeuws religieus gebouw in Georgiaanse stijl dat wordt omringd door een weelderige tropische tuin.
In dezelfde straat bevinden zich ook het Court House en de kleurrijke Craft Market. Het is onmogelijk om weg te gaan zonder een souvenir te kopen bij een van de kraampjes met lokale handwerken: van kleding tot geweven strohoeden en juwelen.

Een MSC excursie neemt u mee naar het “Land of Wood and Water”: terwijl u geniet van adembenemende uitzichten vaart u heerlijk rond op houten vlotten op Marta Brae, een rivier met smaragdgroene wateren. Uw reis naar het Caribisch gebied met MSC Cruises laat u ook kennismaken met de geschiedenis en de cultuur van Montego Bay aan boord van een 4x4 Land Cruiser. Niet te missen: de Doctor’s Cave, mogelijk het bekendste strand van deze kusten en de stranden van Walter Fletcher, Gloucester Avenue en Cornwall.

Een cruise naar Jamaica betekent ook een introductie aan zwarte magie en eeuwenoude legendes. Een excursie neemt u mee naar de kronkelende hallen van Rose Hall Great House: er wordt gezegd dat het huis geplaagd wordt door het spook van Annie Palmer, de White Witch of Rose Hall. Zij was eigenaar van het huis en schuldig aan de dood van haar vier echtgenoten en talloze slaven die werkten op de omringende suikerplantage.

Must see places in Montego Bay

Ontdek onze excursies

  Jamaica

  Prachtige landschappen
  Prachtige landschappen

  Hoewel Jamaica terecht bekendstaat om haar stranden en muziek, heeft het land veel meer te bieden. Er is zeker genoeg aan wit zand, turquoise Caribische zee en wuivende palmbomen, maar er zijn ook spectaculaire bergen en rivieren, tuimelende watervallen en met cactussen bezaaide savannevlakten.
   
  Het eiland is meer dan een resort. Het beschikt over levendige dorpen en steden zoals het uitbundige Kingston, dat de muziek van Bob Marley heeft geïnspireerd en talloze andere reggae-supersterren van eigen bodem.
  Jamaica is een land met een eigen zwier; trots op haar geschiedenis, sportsucces en muzikale erfgoed. Maar het is ook een land met een last op de schouders.

  Als de geboorteplaats van het “all-inclusive”-hotel, is Jamaica zeer geschikt voor reizigers die rechtstreeks vanuit hun cruiseschepen naar het strand willen. Maar om het land tijdens uw cruise naar Jamaica beter te leren kennen, moet u eropuit gaan.

  Het zal ongetwijfeld de moeite waard zijn, aangezien dit een eiland is dat gevuld is met prachtige bezienswaardigheden en rijk is aan muzikaal en cultureel erfgoed. Als u van reggae houdt, is dit voor u een droombestemming.