George Town

Ambachtelijke workshops en zakenbanken
Het Queen Elizabeth II Botanic Park
Zeldzame dieren en luxe auto's

Zoek en Boek Caribbean en Franse Antillen Cruises

George Town

Een belastingvrij paradijs

Eenmaal uitgestapt van een MSC cruiseschip op de Kaaimaneilanden, wordt de cruiseganger verwelkomd in de haven van Georgetown. Het is de hoofdstad van het eiland en van het land, en is een traditionele Caribische stad met kleurrijke, houten huizen die worden afgewisseld met nieuwere gebouwen.

De huizen in de smalle straten van Georgetown liggen zij aan zij met ambachtelijke workshops, waar u zeldzame producten kunt kopen als herinnering aan uw MSC Caribische cruise. U kunt de geschiedenis van het eiland leren kennen bij het Nationale Museum van Georgetown: u kunt er exemplaren vinden van de interessantste inheemse flora en fauna en de lange interessante geschiedenis van het eiland ontdekken.

Maar als u meer te weten wilt komen over de levens van de eerste Europese kolonisten is een excursie naar Bodden Town, op vijf kilometer van de hoofdstad, een echte aanrader. In deze voormalige hoofdstad van de Kaaimaneilandenkunt u een bezoek brengen aan het Mission House, een gebouw dat gebruikt werd als woning door leraren en missionarissen tijdens de 18e eeuw. U kunt ook een bezoek brengen aan het Queen Elizabeth IIBotanical Park, dat zich bevindt in het oostelijke deel van het eiland. Hier kunt u, als u geluk hebt, de zeer zeldzame blauwe leguaan zien, naast tal van prachtige tropische planten.

Voor winkelliefhebbers zijn de Kaaimaneilanden ook een mooie plek: het hele land is belastingvrij. U hoeft alleen te kiezen tussen wat u het mooiste vindt tussen alle horloges, likeuren, sieraden en porselein. Er is zelfs een museum voor rariteiten. Niet ver van de Turtle Farm vindt u het Cayman Motor Museum, dat de indrukwekkende collectie van Noorse zakenman Andreas Ugland tentoonstelt. Zijn beroemdste werken zijn onder ander de originele Batmobile en Batcycle van de Batman tv-serie en een replica van de 1886 Benz Patent-Motorwagen, beschouwd als de eerste auto in de wereld, evenals zeventig andere zeldzame auto's en motors.

Must sees in George Town

Ontdek onze excursies

  Kaaimaneilanden

  Een met de natuur
  Een met de natuur

  Tijdens een vakantie op de Kaaimaneilanden maakt u kennis met een prachtig onderwaterleven en indrukwekkende locaties aan de kust die beginnen bij Seven Miles Beach: een lange halvemaanvormige baai die een van de populairste van de Grote Antillen is.

  Niet zeven, zoals de naam zou doen denken, maar vijf en een halve mijl (8,9 km) van puur Caribisch strand met een keuze aan bars en restaurants en de kans om te gaan snorkelen in de ondiepe wateren. Mocht u een actievere ervaring willen opdoen, mis dan niet een excursie naar Sting Ray City.

  Het wordt beschermd door het rif dat zich uitstrekt naar het noorden van Grand Cayman en in de vrij ondiepe wateren (tussen de 50 centimeter en twee meter) is er een plek waar u kunt zwemmen langs grote vriendelijke roggen (met een totale vleugelspanwijdte van tot wel twee meter). Deze prachtige en rustige wezens genieten van contact met mensen.

  En als u geluk hebt, kunt u de grote murenen die hier leven zien. Als u geïnteresseerd bent in het waterleven van het Caribisch gebied zou u de Cayman Turtle Farm aan het verre noordwesten van het eiland moeten bezoeken. Dit is een mooi maritiem park waar u kunt zwemmen met zeeschildpadden en naar het voeden van de haaien kunt kijken.