Fort-de-France

Kokospalmen en milde golven 
De Sacre Coeur de Balata
Een Frans fort en rumstokerijen

Vind Caribbean en Franse Antillen Cruises

Fort-de-France

Onweerstaanbare zeeën

Een van de leukste dingen die u kunt doen wanneer u afstapt van een MSC cruiseschip in Fort-de-France, Martinique, is zwemmen in de Caribische Zee.

Wandel op het Anse Mitan-strand in Trois-Ilets, gelegen op een kaap die de binnenkant van Martiniques voornaamste baai beschermt. Of verken het naburige Anse à l'Ane: witte stranden, kokospalmen voor schaduw en weelderige binnenlandse vegetatie als achtergrond. Het is het perfecte decor voor een vakantie in het Caribisch gebied.

Op minder dan 20 minuten van de hoofdstad van het eiland, in Balata, vindt u de botanische tuin in het midden van het regenwoud. Deze biedt meer dan 3000 soorten tropische planten en bloemen en is zichtbaar langs de paden die soms gedeeltelijk overhangen zijn. In de buurt vindt u ook Balata's Sacre Coeur, een miniatuurreplica van de basiliek in Montmartre, Parijs.

Vanaf de hellingen van Pitons du Carbet heeft u een prachtig uitzicht over de baai van Fort-de-France tot aan Pointe du Bout. Van de stadskerken in de hoofdstad is de St. Louis kathedraal, gebouwd door architect Henry Pick in 1895, vooral een bezoekje waard. De kerk heeft vele branden en stormen doorstaan en de Romeins-Byzantijnse stijl en de 57 meter hoge toren zijn aangepast om het kerkprofiel simpel te houden.

Om de mooiste uitzichten te bewonderen over de baai en de haven, kunt u op een excursie gaan naar Fort Saint-Louis, dat werd gebouwd door de Fransen in 1640 (het werd tot in de Tweede Wereldoorlog gebruikt) aan het oostelijke uiteinde van Flamands Bay. Er is echter ook een andere manier om het Franse erfgoed van het eiland te ervaren: breng een bezoek aan de rumstokerij, of rhum, op zijn Frans. De Depaz-stokerij produceert al sinds 1651 het nationale drankje. De stokerij werd toen opgericht door de familie Depaz op hun eigen landerijen in het noordoosten van het eiland, aan de voet van de vulkaan Mont Pelée.

Niet te missen in Fort-de-France

Ontdek onze excursies

  Martinique

  Een explosie van kleuren
  Een explosie van kleuren

  Waarschijnlijk de meest kleurrijke bestemming tijdens deze Caribische cruise met glinsterende stranden die veranderen van tinten stralend wit tot zilverachtig zwart.

  Waar kunt u een dergelijke opvallende diversiteit van landschappen ervaren? Tijdens een vakantie naar Martinique, op de stranden van Les Salines, de Baies des Anglais en Le François. Nabij Anse Noire in het zuidoosten van het eiland kunt u zelfs een zwart strand tegenkomen dat naast een wit strand ligt.

  Richt uw blik op het binnenland om een groen paradijs te vinden dat van de ene kant naar de andere kant van het eiland blijft veranderen. Het noorden bestaat uit weelderig groen berglandschap en het wilde landschap wordt doorkruist door de vele beken en net zo veel natuurlijke watervallen waar bronwater stroomt.

  Mount Pelée, de Pitons du Carbet, het Canal de Beauregard of de Trace des Jésuites zijn slechts enkele van de bestemmingen voor de verkenners die een van de dertig wandelpaden gaan bewandelen in het hart van het eiland. Niet om over te slaan is hét drankje van het eiland: Rum, vervaardigd in elf verschillende distilleerderijen op het eiland.

  Langs de “Rum Road” vindt u distilleerders die vertellen over het karakter en de eigenaardigheden van hun suikerriet en over hoe de gemaakte keuzes, van het snijden van het suikerriet en verder, de smaak van deze geurige nectar kunnen beïnvloeden.