Costa Maya

Adembenemende Mayaruïnes 
Wilde dieren en weelderige vegetatie 
Spannende en leuke zeewateractiviteiten

Zoek en Boek Caribbean en Franse Antillen Cruises

Costa Maya

Ontdek een fascinerende beschaving

Puerto Costa Maya, waar de Caribische en Franse Antillen MSC cruiseschepen aankomen, ligt buiten het zicht ten noorden van Mahahual. De invloed van de cruiseschepen is merkbaar, want als ze aanleggen bij het dorpje gevuld met souvenirkraampjes en jetskiverhuur langs de mooie boulevard aan zee (een zeer kleine versie van Playa del Carmen) komt het dorpje tot leven.

De twee dorpjes in de omgeving, Mahahual en het kleinere Xcalak, werden in 2007 aanzienlijk getroffen door de orkaan Dean. Mahahual werd herbouwd, maar Xcalak ligt er nog steeds gehavend bij. Tijdens uw MSC Caribische en Franse Antillen cruise zult u gewoonlijk rond Mahahual blijven, terwijl duikers en vissers meestal in zuidelijke richting gaan naar Xcalak. Als u van plan bent om slechts een oude bezienswaardigheid te bezoeken in het gebied Río Bec, dan is Kohunlich de beste keuze.

De ruïnes worden zelden bezocht door iemand anders dan enorme vlinders en wilde papegaaien. Ze zijn prachtig gelegen en steken boven de boomtoppen uit. De gebouwen dateren uit de late preklassieke tot klassieke periodes (100-900 v. Chr.) en de meeste zijn in de architecturale stijl van Río Bec gebouwd. De meeste zijn vol met beplanting, behalve de Templo de los Mascarones, welke is vernoemd naar de vijf stuccomaskers van twee meter hoog die de gevel versieren.

Deze afbeeldingen van de zonnegod met grote ogen en open mond, Kinich Ahau, hingen eerst tegen een achtergrond van glad, helderrood pleisterwerk. U kunt ook een bezoek brengen aan de chique woonwijk 27 Escalones, de moeite waard vanwege de prachtige uitzichten over de jungle vanaf de klif waarop het is gebouwd. Deze twee naburige ruïnes, in een droger gebied met minder bomen, bieden een interessant contrast met Kohunlich.

De kolossale piramide van Kinichná, die door opeenvolgende leiders gebouwd is door metershoge stenen laag op laag te stapelen, steekt uit boven de bomen, maar u kunt nog over het omliggende gebied uitkijken (en een glimp opvangen van de oude Maya archeologische vindplaats Dzibanché), dat nu is opgedeeld in landbouwgrond.

Must see places in Costa Maya

Ontdek onze excursies

  Mexico

  In de schaduw van een sombrero
  In de schaduw van een sombrero

  Mexico is een van 's werelds grootste beschavingen en is een geweldige cruisebestemming door de mengeling van meso-Amerikaanse culturen, moderne inheemse stammen en Spaanse tradities. Het is een levendige moderne economie en ook de grootste van Zuid-Amerika na Brazilië.
  Het Mexicaanse landschap is even divers: van de glinsterende blauwe kustlijn van Baja California en de iconische met cactus bezaaide woestijnen in het noorden, tot de Maya-dorpen en prachtige door palm omzoomde stranden van de Caribische Zee. U kunt vulkanen beklimmen, walvissen spotten, ondergronds zwemmen en tequilaboerderijen bezoeken tijdens uw vakantie naar Mexico.

  En in het hele land vindt u rijkelijk versierde koloniale kerken, enorme eeuwenoude piramides en een verfijnde gastronomie die weinig gemeen heeft met de wereld van nacho's en burrito's. Ondanks de onvermijdelijke invloed van de VS en de nauwe banden met de rest van de Spaanstalige wereld, blijft het land uniek. De muziek die de pleinen in de avonden vult, de gebouwen die eromheen cirkelen, zelfs de kleuren die van een rij tacokarren komen: ze laten u niet twijfelen over waar u bent.

   De meeste bezoekers die voor het eerst komen, zijn verrast om te ontdekken dat Mexico ver weg is van een “zich ontwikkelend” land: het land kent een sterke economie (de veertiende grootste van de wereld), een opvallend gedegen en efficiënt binnenlands transportsysteem en een levendige moderne kunst- en muziekwereld.