Playa del Carmen

La Quinta Avenida
Chacchoben en Kohunlich
Strand van Mahahual

Zoek Caribische en Franse Antillen Cruises

Playa del Carmen

De poort naar Riviera Maya

Tijdens uw MSC cruise naar het Caribisch gebied, Cuba en de Franse Antillen, kunt u voor uzelf beoordelen of Playa del Carmen het potentieel heeft om het Miami Beach van Mexico te worden.

Playa, zoals het door de plaatselijke bevolking wordt genoemd, is een levendige stad: het is de grootste stad van Riviera Maya, een lange kuststrook aan de Caribische Zee. 
Hier is het stadsleven te vinden op La Quinta Avenida, een lange verkeersvrije straat met tal van kleurrijke winkeltjes en gezellige bars en restaurants. Deze straat ligt op korte afstand van waar uw schip aanmeert en is de belangrijkste attractie van Playa del Carmen. Natuurlijk heeft de stad ook haar eigen strand: als u zin heeft in een frisse duik, volg simpelweg de kust richting Cancun. 
 
Een MSC Cruises Mexico-reis is echter niet compleet zonder een bezoek aan de Maya-ruïnes, die Yucatan wereldberoemd hebben gemaakt. Excursies vanuit Playa del Carmen omvatten unieke mogelijkheden om een bezoek te brengen aan de steden Chacchoben en Kohunlich. Chacchoben werd pas veertig jaar geleden ontdekt door archeologen en is nog steeds niet erg bekend onder reizigers (de meeste gebouwen moeten nog opgegraven worden). Het werd tussen de 3e eeuw voor Chr. en de 13e eeuw na Chr. bewoond door de Maya's en kent twee grote gebieden met twee goed geconserveerde piramidetempels.  
 
Kohunlich, meestal alleen bewoond door enorme vlinders en papegaaien, bevindt zich in een mooi bosachtig gebied. Haar gebouwen, waaronder de indrukwekkende Templo de los Mascarones met haar reuzemaskers, dateren uit de 2e-10e eeuw na Chr. Een andere MSC Cruises excursie, gewijd aan zeeliefhebbers, neemt u mee naar Mahahual, door Rough Guides benoemd als een van de beste stranden van Mexico. 

Must sees in Playa del Carmen

Ontdek onze excursies

  Mexico

  In de schaduw van een sombrero
  In de schaduw van een sombrero

  Mexico is een van 's werelds grootste beschavingen en is een geweldige cruisebestemming door de mengeling van meso-Amerikaanse culturen, moderne inheemse stammen en Spaanse tradities. Het is een levendige moderne economie en ook de grootste van Zuid-Amerika na Brazilië.
  Het Mexicaanse landschap is even divers: van de glinsterende blauwe kustlijn van Baja California en de iconische met cactus bezaaide woestijnen in het noorden, tot de Maya-dorpen en prachtige door palm omzoomde stranden van de Caribische Zee. U kunt vulkanen beklimmen, walvissen spotten, ondergronds zwemmen en tequilaboerderijen bezoeken tijdens uw vakantie naar Mexico.

  En in het hele land vindt u rijkelijk versierde koloniale kerken, enorme eeuwenoude piramides en een verfijnde gastronomie die weinig gemeen heeft met de wereld van nacho's en burrito's. Ondanks de onvermijdelijke invloed van de VS en de nauwe banden met de rest van de Spaanstalige wereld, blijft het land uniek. De muziek die de pleinen in de avonden vult, de gebouwen die eromheen cirkelen, zelfs de kleuren die van een rij tacokarren komen: ze laten u niet twijfelen over waar u bent.

   De meeste bezoekers die voor het eerst komen, zijn verrast om te ontdekken dat Mexico ver weg is van een “zich ontwikkelend” land: het land kent een sterke economie (de veertiende grootste van de wereld), een opvallend gedegen en efficiënt binnenlands transportsysteem en een levendige moderne kunst- en muziekwereld.