Basseterre

Mooie kerken en Georgische huizen
Oude suikerplantage en botanische tuin
Het Nelson Museum

Zoek en Boek Caribbean en Franse Antillen Cruises

Basseterre

Tussen de elegante stoffen en de groene glooiende heuvels

Ondanks het kleine formaat is er voor vakantiegangers die uitstappen van een MSC cruiseschip genoeg te doen in Basseterre.

De twee kathedralen van de stad, St. George’s Anglican Church en de Catholic Cathedral of Immaculate Conception in East Square Street, zijn twee van de voornaamste bezienswaardigheden. 


Op South Square Street kunt u een bezoek brengen aan het Georgische Huis, een van de beter geconserveerde voorbeelden van lokale 18e-eeuwse architectuur


Andere interessante bezienswaardigheden tijdens uw vakantie in St. Kitts bevinden zich allemaal buiten de stad. Onderweg naar Old Road, komt u de Romney Manor tegen, thuisbasis van de Caribische batik, waar u het ontstaan van deze met de hand geverfde stoffen kunt aanschouwen.


Geen enkele Caribbean cruise met MSC is compleet zonder een bezoek aan de oude suikerplantage van Wingfield Estate, waar u ruïnes kunt bekijken en het complexe aquaduct kunt zien dat werd gebouwd om water aan te voeren uit de Wingfield rivier naar de plantage, een uniek systeem op St. Kitts. Het 18e-eeuwse Great House en zijn botanische tuin zijn prachtig om te zien. Bewonder de perfect gerestaureerde structuren, het aparte keukengebouw gemaakt uit lavarotsen, de eetkamer geschikt voor 16 personen met uitzicht over de oceaan, en de badkamer met vulkanisch gesteente als verwarming.


Het nog kleinere Charlestown is de hoofdstad van Basseterres zustereiland Nevis. Hier zijn de kerken van St. Paul en St. Thomas een bezoekje waard. Ze dateren allebei uit de 17e eeuw, evenals de oude Joodse begraafplaats in het stadscentrum. Als u eenmaal hier bent, moet u ook een bezoek brengen aan het Nelson Museum, van waaruit u naar Saint John's Fig Tree Church kunt gaan. Het wordt omringd door grafstenen en hier wordt het huwelijkscertificaat tussen Admiraal Horacio Nelson en Fanny Nisbet van Nevis bewaard. De excursie eindigt bij het Great House van de Montpellier plantage, waar de twee verliefd werden.

Must sees in Basseterre

Ontdek onze excursies

  St Kitts en Nevis

  Een voormalige favoriete locatie van de adel
  Een voormalige favoriete locatie van de adel

  Een cruise naar St Kitts en Nevis introduceert u aan twee eilanden van het Caribisch gebied, die ten minste tweehonderd jaar lang vaak bezocht werden door elitetoeristen; ze waren dé vakantiebestemming van de Europese adel tussen de 19e en 20e eeuw.

  In St Kitts bestaan de stranden van de noordoostelijke kust uit zwart vulkanisch zand, maar in Dieppe Bay kunt u zwemmen in kalme wateren die worden beschermd door een groot koraalrif. Als u de Atlantische golven wilt ervaren, verwarmd door het rif, moet u in Half Moon Bayzijn.

  Vanuit het dorp Sandy Point, aan de noordwestelijke kust, bereikt u via de hellingen van een eeuwenoude vulkaan, het Brimstone Hill Fortress National Park. Vanuit dit door UNESCO beschermde gebied kunt u genieten van prachtige uitzichten die zo ver reiken als St. Maarten en St. Barthélemy.
  Tegelijkertijd kunt u het werk en de volharding van de Engelsen zien, die dit veelhoekige fort bouwden tussen de 18e en 19e eeuw, in zijn hoogtijden ook bekend als een van de Gibraltars van West-Indië (de andere was het fort in Les Saints, Guadeloupe).

  Op Nevis kunt u op excursie gaan naar de Nisbet Plantation, een historisch herenhuis dat nu een hotel is met een prachtig strand en dwergpalmbomen. Of verwen uzelf met een heerlijk bad bij het Bath House Hotel, de overblijfselen van de majestueuze thermale baden die bestemd waren voor de adel van het oude continent in de 17e eeuw.