Castries

Een oude schuilplaats voor piraten
De beste winkelcentra van het Caribische Gebied
Vissersdorpen, slangen en ongerepte stranden

Zoek en Boek Caribbean en Franse Antillen Cruises

Castries

Een filmset

Een vakantie in Castries, de hoofdstad van Saint Lucia, is niet compleet zonder een bezoek aan het Howelton House.

De geboorteplaats van Caribelle Batik, op de heuvels over Castries en de Caribische Zee. Hier is het mogelijk om de creatie van prachtige met de hand geverfde stoffen te aanschouwen die batik, kleding en accessoires worden, nog voordat u ze koopt en mee naar uw kajuit neemt op uw MSC cruiseschip

U kunt ook winkelen op de centrale markt waar u het werk vindt van lokale kunstenaars: producten van hout, aardewerk, mandjes en producten gemaakt uit natuurlijke stoffen. 


In Castries kunt u belastingvrij winkelen in de winkelcentra La Place Carenage en Pointe Seraphine, die beschouwd worden als de beste winkelcentra in de Caribbean.

Om te ontspannen kunt u naar Marigot Bay, de mooiste baai van de Caribbean volgens de Engelse schrijver James Michener. Het is zo diep als een fjord en werd vele jaren gebruikt als een schuilplaats voor piraten en door Duitse U-boten in de Tweede Wereldoorlog.


Richting het zuiden, langs de kust, komt u in Anse La Raye, wat vaak is gebruikt als filmdecor, waaronder een film met Sophia Loren, puur door de schoonheid ervan. Het is een karakteristiek vissersdorpje langs de kust. Hier kunt u de zwarte magie voelen, ook bekend als Obeah (vergelijkbaar met voodoo), en Obeah-mannen (de sjamanen) tegenkomen, die nog steeds geëerd en gevreesd worden door de lokale bewoners.


Een excursie naar de oostelijke kust brengt u naar het meest ongerepte gedeelte van het eiland. Een niet te missen bezienswaardigheid is het Fregate Island Natuurreservaat, waar reigers, boa constrictors, en fer-de-lances (een addersoort) te vinden zijn. Er zijn vele wandel- en off-road excursies en avonturenparken waaruit u kunt kiezen.


Wij raden u ook aan om naar het strand Anse l'Ivrogne te gaan, dat ook bekend staat als het Zwarte Gat. Hier bereikt de zeebodem snel een diepte van 600 meter.

Must sees in Castries

Ontdek onze excursies

  Saint Lucia

  Tussen vissersdorpen en zwavelbronnen
  Tussen vissersdorpen en zwavelbronnen

  Wanneer u aankomt in St Lucia zal waarschijnlijk niet Mount Gimie als eerste indruk op u maken, het hoogste punt van het eiland (bijna duizend meter), maar wel de twee spectaculaire vulkanische toppen, de zogenaamde Pitons. De Petit Piton en de Gros Piton; ze zijn het symbool van St Lucia en de bestemming van meerdere excursies tijdens cruises naar het Caribisch gebied met MSC.

  Onder deze twee pieken bevindt zich Soufrière, opgericht door de Fransen in 1746, een klein en levendig stadje verscholen in de mooie baai gedomineerd door de Pitons. Soufrière ontleent zijn naam aan de zwavelbronnen die deze regio rijk is. Aan te raden zijn bezoeken aan de Diamond Botanical Gardens met haar mineraalbaden, aan de Toraille waterval die omringd wordt door een tropische tuin, of aan de zwavelige watervalvan Piton.

  Tijdens uw cruise naar St Lucia kunt u de plaatselijke levensstijl in Choiseul ervaren, een vissersdorpje met een kerk aan de kusten van de heldere blauwe zee en een kleine vissersmarkt nabij. Iets meer naar het noorden bevindt zich het Sab Wee-Sha Beach, een mooi zwart zandstrand dat weinig wordt bezocht door toeristen.

  De bijna ongerepte flora en fauna van St. Lucia kunnen bewonderd worden in het natuurreservaat op de Maria Islands die enkele van de zeldzaamste reptielen kennen , zoals de Cnemidophorus vanzoi hagedis of de Dromicus ornatus, een zeldzame niet-giftige slang.