Philipsburg

Witte gebouwen en mooie winkels
Nederlandse en Franse vestingen
Houten huizen en luxe jachten

Zoek en Boek Caribbean en Franse Antillen Cruises

Philipsburg

17e-eeuwse sferen

Tijdens uw cruise op de Caribische Zee nadat u uw cruiseschip bent uitgestapt in de Nederlandse haven Philipsburg en het gerechtsgebouw, de kern van de stad (een wit met blauw gebouw uit 1793 dat nu een postkantoor is) heeft bezocht, kunt u op een excursie gaan naar het Franse deel van het eiland.

Marigot, de hoofdstad van Sint Maarten gelegen aan de westkust van het eiland en beschermd door de lagune van Simpson Bay. Het heeft nog steeds de sfeer van het einde van de 17e eeuw, toen het werd opgericht. Een bezoek aan het historische centrum is zeker de moeite waard, waar de vele houten huisjes nu leuke winkels hebben.


Ga vervolgens op een excursie naar Fort St. Louis, gebouwd op een heuvel in opdracht van Lodewijk XVI. Van hieruit kunt u het prachtige uitzicht over Marigot Bay bewonderen en de mooie jachtclub met de magnifieke gedokte jachten.


Maar u kunt een beter uitzicht krijgen vanuit Pic du Paradis, van waaruit u Anguilla, Saba, St. Eustatius en St. Barth kunt zien. Aangezien hier de zee het meest karakteristieke beeld is van het Caribische Gebied, moet u de stranden van St. Maarten zeker niet missen. U kunt beginnen bij Great Bay Beach, een stuk strand in de vorm van een halve maan van anderhalve kilometer lang, gelegen tegenover Philipsburg. Voorbij het erfgoed Fort Amsterdam (een Nederlandse vesting gebouwd in 1620 met prachtige historische overblijfselen) vindt u het intieme Little Bay Beach. Van hieruit bereikt u het begin van de Cay Bay, met een prachtige zeebodem ideaal om te snorkelen.


Vanuit de hoofdstad gaan surfers en golfers naar het westen. De surfers vertoeven graag in de wateren van Mullet Bay; de golfers bevinden zich graag op de golfbaan erachter. Niet ver hier vandaan vindt u Cupecoy, opgegraven uit de basis van een klif om kleine stranden te vormen. Verder naar het westelijke uiteinde van het eiland, komt u in Terre Basse, het Franse gedeelte. Het grootste strand van St. Maarten, Baie Longue, ligt op een steenworp afstand.

Niet te missen in Philipsburg

Ontdek onze excursies

  Sint Maarten

  Ivoren stranden en turquoise wateren
  Ivoren stranden en turquoise wateren

  Eén eiland, twee identiteiten. Sint Maarten is een eiland waarvan het zuidelijke deel bij Nederland hoort en het noordelijke deel, Saint Martin, bij Frankrijk.

  Tijdens een cruise naar Sint Maarten gaat u van boord in de Nederlandse hoofdstad Philipsburg, slechts enkele kilometers verwijderd van de luchthaven. 

  Vanuit het prachtige Maho Beach dat aan het einde van een landingsbaan ligt, kunt u laagvliegende vliegtuigen zien overvliegen: een prachtig uitzicht! 


  Net iets naar het oosten bevindt zich de fantastische Simpson Bay die twee mogelijkheden biedt: ontbijt bij de Yacht Club bar op de Isle de Sol, waar aan de kade enkele van de opmerkelijkste megajachten liggen die door het Caribische Gebied varen; of het strand van Kim Sha, met palmbomen, witte stranden en turquoise wateren (als u ook andere typische Caribische stranden wilt bezoeken, ga naar Bay Rouge, Plum Bay, Long Bay en Mullet Bay, waar toeristische faciliteiten te vinden zijn). 


  In het Franse deel van het eiland vindt u Orient Beach, in Orient Bay, tegenover het eiland Tintamarre, het naaktstrand dat mogelijk het bekendste en meest gewaardeerde naaktstrand in het Caribisch gebied is. 

  In Sint Maarten kunt u ook heerlijk winkelen. Zo vindt u in de hoofdstad Marigot een dagelijkse Franse markt, evenals meer dan 100 kraampjes aan het strand, gevuld met kruiden, groentes en fruit, rum en lokaal handwerk.