Scarborough

Tobago Tropical Garden
Fort King George
Pigeon Point Beach

Vind Caribbean & Antilles Cruises

Scarborough

Een bloeiende Caribische stad

Tijdens uw cruise in de Caraïbische zee gaat u van boord in de haven van Scarborough, de hoofdstad van Tobago, en ontdekt u een verrassend aantrekkelijke plek met huizen en wegen die chaotisch uitwaaieren naar de voet van een heuvel, met de Atlantische oceaan die een mooie achtergrond vormt voor Fort King George aan de top.


Scarborough, het administratief centrum van het eiland en ook de grootste haven, is een welvarende en bruisende stad. In het straatbeeld, zonder enige toeristische pretentie, zijn er op elke hoek locals te vinden die van rondhangen een sport maken, terwijl kijklustigen rondneuzen in de straatkraampjes en de bars ook gewoon op straat serveren.


Verder weg van de drukte zijn er in de schaduwrijke buitenwijk Bacolet enkele van de tophotels van Tobago te vinden en ook het afgelegen strand van de baai van Bacolet. Hoewel Scarborough de grootste stad op het eiland is, blijft het nog best klein en het gros van de commerciële activiteit reikt van de haven tot langs de zeer steile Main Street.


Tijdens uw vakantie in de Caraïbische zee kunt u ook een uitstap doen naar de botanische tuinen van Scarborough, die dateren van het einde van de negentiende eeuw.

Vandaag zouden de brede lanen met hier en daar beplante volumes en lommerrijke bomen kunnen doorgaan voor een Engels park, afgezien van het felle karmozijnrood van de enorme Afrikaanse tulpen, de bloemrijke bomen en de gele en roze watervallen van de poui-bomen.


Fort Street, een zijstraat van Main Street, gaat via een steile heuvel helemaal naar de top tot een van de mooiste vergezichten van de stad, Fort King George. Dit complex is de grootste vesting in Tobago, gebouwd door de Britten in 1777 en bezet door de Franse troepen tussen 1781 en 1793, die ook de stevige vestingmuren optrokken. Er zijn verscheidene infoborden overal in het complex die achtergrondinformatie verschaffen over de gebouwen. Slechts een halfuurtje van de hoofdstad vindt u Pigeon Point Beach met de typisch Caraïbische kustlijn; rul zand en een kalme turquoise zee aan de ene kant en massa’s wiegende palmbomen aan de andere kant. 

Must sees in Scarborough

Ontdek onze excursies

  Trinidad en Tobago

  Tinten van het koraalrif
  Tinten van het koraalrif

  Trinidad en Tobago. Zo dichtbij en zo verschillend. Een cruise naar Trinidad neemt u mee naar Port of Spain, de hoofdstad, bijna twintig keer dichter bevolkt dan Scarborough, het belangrijkste centrum van Tobago.


  Negentiende-eeuwse koloniale gebouwen staan langs twee voetgangerswegen die samen Independence Square vormen, het centrale plein met tal van winkels en restaurants. In de noordoostelijke hoek van Queen’s Park Savannah, ooit een suikerplantage en vandaag de dag een openbaar park met een eigen renbaan, kunt u een bezoek brengen aan de mooie rotstuin met waterlelies die een vijver tussen de rotsen bedekken. Aan de overkant geniet u van een adembenemend uitzicht op het kleine plaatsje. De Magnificent Seven vallen op: een prachtige groep van koloniale gebouwen waar de balustrades en torentjes van het Stollmeyer Castle, een stukje Schotland in de Caribische Zee, uw aandacht zullen trekken.

  Ongereptenatuur kan worden gevonden op beide eilanden, maar voor een rustigere sfeer moet u in Tobago zijn. U zult er nog steeds kleurrijke vissersdorpen vinden, die er nog net hetzelfde uitzien als vijftig jaar geleden, zoals Charlotteville en Speyside. In Speyside vindt u unieke duikplekken in het koraalrif dat de stranden beschermt, tussen sponzen zo lang als mensen en struiken van zwart koraal.