New Mangalore

Shri Manjunatha Shiva Temple
Kudroli Gokarnanatha Temple
Sri Krishna Temple

Vind Dubai, Abu Dhabi en Qatar Cruises

New Mangalore

"Het Rome van het Oosten"

Wanneer uw MSC cruiseschip aankomt in India en u van boord gaat in de haven van de bruisende, multiculturele stad Mangalore, langs de westkust van het subcontinent, kunt u beginnen aan een bezoek van het stoppunt tussen Goa en Kerala.

Mangalore dankt zijn naam aan de oude tempel van Mangaladevi in Bolar, 3 km van het stadscentrum, en het is een van de beroemdste havens van Zuid-India die vaak werd bezocht door Arabische handelaars.


In de zesde eeuw stond de stad in de overzeese gebieden al bekend als belangrijkste bron van peper. De sterke christelijke invloed in Mangalore dateert van de komst van de heilige Thomas, meer naar het zuiden. Zowat 1400 jaar later, in 1526, bouwden de Portugezen een van de vroegste kerken aan de kust, terwijl de Rosario kathedraal van vandaag, met een koepel geïnspireerd op die van Sint-Pieters in Rome, slechts dateert van 1910.


Dichter bij het centrum, in Lighthouse Road, versieren mooie gerestaureerde muurschilderingen (fresco, tempera en olie) van de Italiaan Antonio Moscheni de romaanse kapel van het St Aloysius-college, gebouwd in 1885. De Manjunatha-tempel uit de tiende eeuw is een belangrijk centrum van het Shaivisme en de tantrische Natha-Pantha cultus in Mangalore. Deze cultus werd beschouwd als een uitvloeisel van het Vajrayana boeddhisme, maar het blijkt een ander soort van hindoeïsme te zijn, te vergelijken met bepaalde cultussen in Nepal. In de schrijnen van het heiligdom zijn een aantal prachtige bronzen te zien, onder meer een zittende Lokeshvara (Matsyendranatha) van 1,5 meter hoog, gemaakt in 958 voor Christus, die beschouwd wordt als een van de mooiste bronzen beelden uit het zuiden, buiten Tamil Nadu.


De Kudroli Gokarnanatha tempel in Mangalore, die dateert uit de twintigste eeuw, ook gewijd aan Shiva, is gebouwd in de Chola-stijl met een witte marmeren vloer. Udupi (ook Udipi gespeld), aan de westkust, 60 km ten noorden van Mangalore, behoort tot de heiligste Vaishnavite-centra van Zuid-India. De hindoeheilige Madhva (XIIIe eeuw) werd hier geboren en de Krishna-tempel en maths (kloosters) die hij oprichtte, worden jaarlijks bezocht door duizenden pelgrims. 

Must sees in New Mangalore

Ontdek onze excursies

  India

  Kleuren, smaken en geuren
  Kleuren, smaken en geuren

  Een vakantie naar India staat niet voor het bezoeken van een land, maar van een continent. Het land strekt zich uit van de bevroren toppen van de Himalaya tot het tropische groen van Kerala, en zijn uitgebreide grenzen omvatten een onvergelijkbaar scala aan landschappen, culturen en mensen.

  Loop op straat in iedere Indiase stad en u komt mensen tegen met verschillende geloofsovertuigingen, verschillende kasten en zelfs kastelozen, lichtgekleurde Punjabi's en donkergekleurde Tamils.
  Op een MSC Grand Voyages cruise naar India wordt u ook geïntroduceerd aan tempelrituelen die sinds de tijden van Egyptische farao's al worden uitgevoerd, stuit u op uivormige koepels van moskeeën die eeuwen vóór de Taj Mahal zijn opgericht en ontdekt u eigenzinnige overblijfselen van de Britse Raj op vrijwel elke hoek.

  Het meest bereisde circuit in het land, dat spectaculaire monumenten combineert met vlak, vruchtbaar landschap, wat voor veel mensen typisch Indiaas is, is de zogenaamde Gouden Driehoek in het noorden: Delhi, het koloniale centrum; Agra, thuis van de Taj Mahal; en de roze stad Jaipur in Rajasthan.
  Rajasthan is waarschijnlijk de populairste staat onder reizigers, die zijn aangetrokken tot de woestijnachtige omgeving, de indrukwekkende middeleeuwse burchten en de paleizen van Jaisalmer, Jodhpur, Udaipur en Bundi, en de kleurrijke traditionele kledij.