Muscat

Een glorieus verleden
De souk van Muttrah
De Grote Moskee van Sultan Qabus

Vind Dubai, Abu Dhabi & Qatar cruises

Muscat

De duizend jaar oude stad

Uw aankomst in de hoofdstad van Oman, Muscat, als uw MSC cruise u naar de Emiraten en Qatar vervoert, betekent aankomen in een van de oudste steden van het Midden-Oosten. Dit is de plek vanwaar wierook naar Griekenland en Rome werd verscheept, al vanaf de 2e eeuw.


Tegenwoordig is het nog steeds mogelijk om sporen te vinden van het glorieuze verleden in het oude centrum waar, tot het laatste deel van de afgelopen eeuw, de poorten die de verschillende kwartalen scheidden drie uur na zonsopgang werden gesloten. Muttrah, het historische centrum van handel en activiteit van de hoofdstad, is een van de meest intrigerende en goed bewaarde delen van het stadscentrum.
 
De commerciële functie van de stad is te danken aan de nabijheid van de grote haven, die vernoemd is naar de vorst Qabus, waar uw MSC schip u opwacht. Breng een deel van uw vakantie door in Masqat en breng een bezoek aan de bezienswaardigheden zoals de Portugese vesting, en vooral de souk van Muttrah, een van de meest populaire bestemmingen. 
 
U kunt uw route vervolgen langs de zeeroute richting de oude stad Muscat waar, rond 200 jaar geleden, de voorganger van het huidige staatshoofd het Al Alam (Vlagpaleis) bouwde. Het paleis werd gerestaureerd in de jaren zeventig en sindsdien is het de officiële residentie van de Sultan. Het is een mooi voorbeeld van hedendaagse Arabische architectuur, gelegen in het centrum van het deel van Masqat dat nog steeds door haar 17e-eeuwse muren omgeven wordt.
 
Nabijgelegen, in de wijk Bawshar, vindt u de Grote Moskee van Sultan Qabus. Ongeveer 6500 toegewijden komen samen om te bidden in de belangrijkste gebedshal die beschikt over een enkel, groot tapijt van ongeveer 4200 vierkante meter, gemaakt van een miljard en 700 miljoen knopen en met een gewicht van 21 ton. Alle hallen, die bezocht mogen worden door niet-moslims, zijn versierd met patronen die de Arabische cultuur eren.

Niet te missen in Muscat

Ontdek onze excursies

  Oman

  Sferen uit duizend-en-een-nachten
  Sferen uit duizend-en-een-nachten

  Verscholen tussen de zee, de woestijn en de indrukwekkende bergen en als het product van een duizendjarige cultuur, zal het Sultanaat van Oman uw hart veroveren.

  De grote zandvlakte, de Wahiba Sands, is de voornaamste toeristische attractie, een onmisbare stop tijdens uw cruise naar Oman en de Emiraten. 

  Onderweg van Nizwa naar Sur wagen we ons in de woestijn, langs zanderige paden die zich banen door de koperkleurige zandduinen en de onvergetelijke omgeving. 


  Degenen die op zoek zijn naar een echt avontuur tijdens hun stop in Oman, kunnen op een wadi-excursie gaan, ravijnen die de periodieke vloed uit dit land snijden en vervolgens de rivierbeddingen droog laten. 

  We bereiken Wadi Bani Awf op een 4x4 pad dat de Hajar bergen oversteekt en we rijden zo langs de hoogste pieken en duizelingwekkende ravijnen over spannende paden. Degenen die houden van wandelen, zullen de Wadi Shab geweldig vinden. 


  De overblijfselen van Omans oorlogzuchtig verleden zijn te zien in de vele forten. Een van de meest unieke is het fort van Nizwa, met zijn enorme ronde toren in het midden. Het heeft een doorsnee van 45 meter en werd in de 17e eeuw gebouwd door Sultan Bin Saif Al Ya’rubi om de stad te beschermen. 

  Jabrin Fort daarentegen is een van Omansmeest indrukwekkende en best bewaarde forten. Het zandachtige gebouw dateert uit de 16e eeuw en ligt midden in de woestijn, in het midden van een palmenbos, slechts vijf kilometer van Bahla.