Doha Haven

De Aspire Toren
Het Pearl Complex
Historische soeks en eeuwenoude burchten

Vind Dubai, Abu Dhabi & Qatar cruises

Doha

Kunstmatige eilanden en natuurlijke rijkdom

Een reis naar Qatar wordt iets speciaals op een MSC cruise.

Een cruise naar de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar laat u kennismaken met Doha, de futuristische hoofdstad van het land aan de Golf. De stad bereidt zich voor om gastheer te zijn van de World Cup van 2022 en breidt daarom haar al indrukwekkende skyline uit met nieuwe supermoderne wolkenkrabbers


De Aspire Tower in Doha (300 meter) domineert de skyline. Het is het hoogste gebouw van het land en het lijkt op een fakkel. Het gebouw bevindt zich naast de sportstad, die al eerder evenementen zoals de XII Pan Arab games heeft gehouden en die een centrale rol zal spelen tijdens de World Cup. Vele plekken in Doha, waaronder gebedsplaatsen zoals de nieuwe moskee in de Faculteit der Islamitische wetenschappen van Qatar, lijken zich al te bevinden in de toekomst. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de Pearl, een futuristische ronde haven, die ten noorden van het stadscentrum wordt gebouwd, maar tegelijkertijd, zoals u kunt zien tijdens uw MSC excursie, klopt het eeuwenoude hart van de stad nog even hard. 


In het historische centrum van Doha vindt u een soek waar alles, van kamelen tot goud, kan worden verhandeld, evenals de Al Khoot burcht, daterend uit het einde van de negentiende eeuw en die nu is omgebouwd tot een museum. Tijdens uw cruise naar Doha met MSC Cruises leiden sommige excursies tot de ontdekking van het noorden van het land en de geschiedenis van dit fascinerende emiraat. In Ash Shamal, daterend uit de jaren 30 van de vorige eeuw, verrijst de Al-Zubara burcht uit het zand. Het gebouw, dat er op het eerste gezicht uitziet als een enorm zandkasteel, is volledig gerestaureerd en omgebouwd tot een museum. Nabij de burcht kunt u ook een bezoek brengen aan de archeologische overblijfselen van een ander, nog ouder, verdedigingsgebouw Qal’ at Murair. U vindt er ook Zubara, een dorp van handelaren en parelduikers, een nederzetting die dateert uit de negentiende eeuw en die later werd verlaten.

Must see places in Doha

Ontdek onze excursies

  Qatar

  Een verrassing in de woestijn
  Een verrassing in de woestijn

  Een reis naar Qatar op een MSC schip is de beste manier om dit kleine, halfwoestijnachtige land te bereiken, dat zich uitstrekt tot de turquoise wateren van de Golf.


  Het grootste deel van het Qatareseterritorium is onvruchtbaar en bedolven onder zand. De bevolking is geconcentreerd op de oostelijke kust van het emiraat, waar zijn ultratechnologische hoofdstad, Doha, te vinden is. 


  Tijdens MSC Cruises excursies komt u meer te weten over het belang van deze stad. Het wordt duidelijker wanneer u zich bedenkt dat in Doha minstens een kwart van de hele bevolking woont. 


  Qatar stond ooit bekend om zijn parels die uit de zee werden gehaald, maar in de 20e eeuw heeft het geprofiteerd van de inkomsten uit zijn oliebronnen, die het land heeft gebruikt om Doha te transformeren tot een van de modernste en veiligste hoofdsteden van het Arabische schiereiland


  In de laatste jaren heeft de Qatarese overheid ook geprobeerd om faam te maken door middel van sport en heeft zo als gastheer opgetreden voor internationale atletiek- en voetbalevenementen. Dit beleid heeft de woestijn niet gespaard: u kunt zelfs “skiën” over de zandduinen bij Khor al-Adaid, de binnenzee van Qatar ten zuiden van het land, vlak bij de Saudi-Arabische grens.