Dubai

Oude Arabische markten en nieuwe winkelcentra 
Hoogste gebouw van de wereld
Het Duizend- en- één- nacht  Hotel

Vind Dubai, Abu Dhabi & Qatar cruises

Dubai

Kitsche charme en 7-sterren hotels

Een excursie aan wal tijdens uw MSC Emiraten- en Qatar-cruise biedt u de kans om Bur Dubai te ontdekken, in het hart van de metropolis Dubai, aan de zuidkant van de winderige beek. Het is het oudste gedeelte van Dubai en biedt een fascinerende blik in de traditionele origine van de stad.
Hier vindt u vele interessante Arabische oude huisjes, bij elkaar in de prachtige oude Iraanse wijk Bastakiya en Shindagha aan de waterkant, evenals het fascinerende Dubai Museum en de sfeervolle textielmarkt.

MSC Emiraten- en Oman-cruises bieden ook excursies naar het bruisende Deira: het centrum van Dubai's traditionele commerciële activiteiten, die nog steeds uitgeoefend worden op de levendige ouderwetse markten (souks), met onder meer de beroemde goud- en specerijenmarkten. Een paar kilometer ten zuiden van het oude stadscentrum begint het moderne Dubai in spectaculaire stijl met de Sheikh Zayed Road, waar een overweldigend scala aan wolkenkrabbers te bewonderen is, waaronder de schitterende Emirates Towers.

Maar zelfs deze worden overschaduwd door de immense uitbouw in het centrum van Dubai aan het zuidelijke eind van de weg, rondom de enorme Burj Khalifa,het hoogste gebouw ter wereld, geflankeerd door recordbrekende bezienswaardigheden zoals de gigantische Dubai Mall en de spectaculaire Dubai Fountain.

Aan de westelijke kant van Sheikh Zayed Road vindt u de uitgestrekte buitenwijk aan zee, Jumeirah , een populaire plek voor Dubai's Europese expats, met eindeloze ommuurde villa's bezaaid met talrijke winkelcentra en een aantal minder opvallende bezienswaardigheden. Aan de zuidelijke kant van Jumeirah zijn er meer iconische bezienswaardigheden te vinden in de rustige buitenwijk Umm Suqeim, waaronder het golfvormige Jumeirah Beach Hotel, het buitengewone schijn-Arabische Madinat Jumeirah complex en het onvergetelijke Burj al Arab hotel.

Must sees in Dubai

Ontdek onze excursies

  Verenigde Arabische Emiraten

  Fonkelende diamanten in de woestijn
  Fonkelende diamanten in de woestijn

  Dubai is eigenlijk slechts een van de zeven staten die gezamenlijk de Verenigde Arabische Emiraten of VAE vormen, een confederatie opgericht in 1971 na het vertrek van de Britten uit de Golf.

  Technisch gezien worden de zeven emiraten als gelijkwaardig beschouwd en genieten ze een redelijke hoeveelheid wettelijke autonomie, in tegenstelling tot de verschillende staten van de Verenigde Staten. Dat verklaart waarom lokale wetten in Dubai zo anders zijn dan die in het naburige Sharjah.

  Zoals u kunt zien tijdens een cruise naar de Emiraten heerst er in de praktijk echter een bepaalde hiërarchie. Abu Dhabi, duidelijk de grootste en rijkste van de Emiraten, fungeert als de hoofdstad (ook al is Abu Dhabi-stad amper half zo groot als Dubai) en heeft de meeste invloed op het nationaal beleid en levert de president voor de VAE.

  Dubai staat op de tweede plaats, gevolgd door Sharjah en dan de andere emiraten van Umm al Quwain, Ras al Khaimah, Ajman en Fujairah, die grotendeels onontwikkeld blijven en die op sommige plekken zelfs verarmd zijn.

  Het feit dat de eenheid zich staande heeft gehouden ondanks de grote meningsverschillen tussen Dubai en Abu Dhabi is te danken aan lokale diplomatie, hoewel het ook voor vijandigheid heeft gezorgd, waarbij Dubai, met zijn internationale status, zelfs niet de hoofdstad is van zijn eigen land.