Hongkong

Hightech wolkenkrabbers
Man Mo-tempel
The Peak

Vind MSC Grand Voyages Cruises

Hongkong

Een spectaculair stadslandschap

Zoals u zult zien tijdens uw MSC Grand Voyages cruise, is Hongkong de kern van het hele gebied, het bestuurs- en zakencentrum en de locatie van enkele van 's werelds duurste vastgoedprojecten.

Ontwikkeling is geconcentreerd langs de noordoever van het eiland, een 6 km lange strook van financiële, commerciële en amusementsdistricten met uitzicht op Victoria Harbour


In de kern vindt u een verbazingwekkende reeks van hightech hoogbouw, naar het westen gedreven door de kleinere traditionele Chinese bedrijven in Sheung Wan. Hierachter klimt het landschap steil op naar The Peak en het uitzicht daar is, van welke kant dan ook, verbluffend: de dichtbevolkte noordoever, de drukke haven, tot aan Kowloon met zijn laagbouw en de groene pieken van de New Territories. De Man Mo Tempel is een van de oudste in Hongkong en kan worden bezocht tijdens een MSC Grand Voyages excursie.


Het dateert uit de jaren 1840 en werd oorspronkelijk opgericht als een liefdadigheidsinstelling; het centrale atrium is versierd met enorme spiralen wierookspoelen die aan het plafond hangen, waardoor de binnenkant is gevuld met prikkelende, aromatische rook. Terug naar de haven en richting het oosten via Wan Chai en Causeway Bay ligt de nadruk niet meer op financiën, maar op eten, drinken en winkelen. Het zuiden van Hongkong loopt over in de zee met een reeks van bungelende schiereilanden en kleine eilandjes. Hier zijn de bezienswaardigheden kleine plaatsjes als Aberdeen en Stanley, met ieder zijn eigen karakter, en ook stranden, waarvan het bekendste uitzicht heeft op de buitenpost van Shek O. Ten oosten van de Aberdeen snelweg vormt Causeway Bay een cluster van drukke straatjes vol met restaurants, accommodaties en winkelcentra, waarvan het oostelijke deel wordt gedomineerd door Victoria Park, een grote, open ruimte met schaduwrijke paden, zwembaden en andere sportfaciliteiten.

Must sees in Hong Kong

Ontdek onze excursies

  Hongkong

  Koloniale wortels en moderne bedrijven
  Koloniale wortels en moderne bedrijven

  Met de nadruk op economie en consumentisme biedt Hongkong de grootste variëteit aan en de hoogsteconcentratie van winkels op de wereld, samen met een omvangrijke keuze aan gastronomie en uitzichten op land en zee.


  Dankzij de uitstekende infrastructuur is dit de uitgesproken startplek om de Chinese wereld te ontdekken. Hongkong is 1100 vierkante kilometer groot, ligt ten zuiden van de Chinese kustlijn en bestaat uit enkele eilanden ten oosten van de Parelrivierdelta. 


  Tijdens uw MSC Grand Voyages cruise naar Hongkong krijgt u de kans om het voornaamste stadsgebied langs de noordelijke oever van het belangrijkste eiland te verkennen, dat sporen toont van de oude kolonie. Van Engelse namen tot anachronistische dubbeldekkertrams die rijden langs de oever, en ook hypermoderne stadslandschappen van torenhoge gebouwen die opkomen uit onmogelijke hellingen, het stedelijke panorama van de hoogbouw van Hongkong, te zien vanaf Kowloon, is verbluffend, evenals hele districten toegewijd aan de verkoop van traditionele Chinese geneesmiddelen en kruiden. 


  Het zuiden van het eiland biedt een aantal fijne stranden, een groot pretpark en zelfs wandelmogelijkheden. 

  Hongkong blijft een van 's werelds grootste financiële centra, maar achter zijn moderne uiterlijk schuilt een verrassend traditionele cultuur.