Mindelo

Een baai van vulkanische oorsprong
Een onvergetelijke omgeving
Replica van Lissabons Belém-toren

Vind cruises in Zuid-Afrika

Mindelo

Een reis naar de 19e eeuw

Bij aankomst in Kaapverdiëmet een MSC cruise wordt de vulkanische oorsprong van het eiland São Vicente onmiddellijk zichtbaar. De baai waar de hoofdstad van São Vicente, Mindelo zich bevindt, bestaat eigenlijk uit de overblijfselen van een caldera, de meest herkenbare van het eiland.
 
Dit bevolkingsgebied werd opgericht in de tweede helft van de 19e eeuw toen het een tankstop was voor motorschepen op trans-Atlantische reizen. Mindelois grotendeels hetzelfde gebleven.

Als u eenmaal bent uitgestapt uit uw MSCcruiseschip, wordt u verwelkomd door winkels die lokale ambachtelijke productenverkopen. Textielwerk is erg populair, echter, keramiek, objecten gemaakt van kokosnoten en sieraden gemaakt van Kaapverdische schelpen en lavastenen worden ook erg gewaardeerd. Op elke hoek vindt u winkels, galerijen en kleine cafés. Nog voordat u de haven verlaat, zult u historische overblijfselen tegenkomen, zoals de Fortim do Rei en een fantastisch panoramisch punt dat dateert uit de 19e eeuw.

Voorbij de oude commerciële kade ligt het oude douanegebouw, Alfandega, dat tegenwoordig dient als cultureel centrum. Vlak daarna komt u bij de Belém-toren, een kopie van de toren in Lissabon, die is hersteld nadat de vismarkt werd verplaatst. Vanaf hier kunt u een wandeling maken door Rua Libertad d'Africa, of de Rua de Lisboa zoals hij vóór de onafhankelijkheid van Portugal werd genoemd. U komt dan uit aan de voorkant van Palacio do Povo (het Volkspaleis), de voormalige residentie van de gouverneur.

Verder in de straat die leidt naar het gemeentehuis en de kerk van Nossa Senhora da Luz, komt u inPraça Estrela, bekend om zijn azulejos, beschilderde tegels, typisch voor de Portugese architectuur. Wat betreft de stranden zijn de mogelijkheden eindeloos, om te beginnen metLaginha: dicht bij de haven en een favoriet van de bewoners van Mindelo. Vergeet zeker ook niet een bezoek te brengen aan de Baya de Gatas, de baai van de katten: een grote natuurlijke baai in een onvergetelijke omgeving.

Must sees in Mindelo

Ontdek onze excursies

  Kaapverdië

  De Sahara midden in de oceaan
  De Sahara midden in de oceaan

  Kaapverdië is een ongelooflijke eilandengroep gevormd door tien eilanden van vulkanische origine, in de Atlantische Oceaan voor de kusten van Afrika. Iemand heeft de enorme Kaapverdiaanse zandstranden bestempeld als “een stukje Sahara in het midden van de oceaan”. Tijdens uw vakantie in Kaapverdië vindt u imposante bergen, zoals de Pico do Fogo, 2829 meter boven zeeniveau, die torent over de eilandengroep en weelderige valleien.

  De twee belangrijkste steden van koloniale origine in de eilandengroep zijn levendige stedelijke centra. Een daarvan is Mindelo, op het eiland São Vicente, ten noordwesten van de groep barloventoeilanden (bovenwinds voor zeelieden die hier varen op de passaatwinden), de andere is Praia, de hoofdstad op het eiland Santiago, op het zuidelijke uiteinde en de sotavento eilanden (of benedenwinds).

  In Mindelo kunt u de lokale creoolse cultuur en passie voor muziek ervaren: dit is waar de beroemde zangeres Cesaria Evora werd geboren. De Kaapverdische eilanden zijn fascinerend en veel van hen zijn nog niet bekend bij het grote publiek, wat zorgt voor een heerlijk ontspannen omgeving (‘geen stress’ is karakteristiek voor deze gebieden). U kunt er de prachtige landschappen bewonderen, met dezelfde instelling als de plaatselijke bewoners, samengevat in het begrip morabeza: spontaniteit, onzelfzuchtige vriendelijkheid en een blijvende glimlach.