Ponta Delgada

Portas da Cidade's driedubbele poort
Het indrukwekkende Forte de São Brás
De Santuário do Senhor Santo Cristo dos Milagres

Vind MSC Grand Voyages Cruises

Ponta Delgada/Azoren

Weelderige natuur

Zoals u zult merken wanneer u aankomt op het eiland São Miguel tijdens uw vakantie naar de Azoren met MSC Cruises, waait er op Ponta Delgada altijd een bries en wisselen de witte wolken zich af met een helderblauwe hemel.

Ponta Delgada, de havenstad die MSC cruiseschepen verwelkomt, is onmiskenbaar.

Vanuit het schip kunt u genieten van het uitzicht op het indrukwekkende Forte de São Brás, daterend uit de veertiende eeuw, dat boven de haven uittorent. Eenmaal aan wal kunt u het fort van dichtbij bekijken. Het centrum van Ponta Delgada kent twee belangrijke gebedshuizen, de Kerk van Sao Jose en de kathedraal Igreja Matriz de Sao Sebastiao (opgericht tijdens de renaissance maar met een interieur uit de 18e eeuw), en een opvallende driedubbele boog nabij, genoemd Portas da Cidade (1783). Deze poort is het enige dat is overgebleven van de muur die Ponta Delgada beschermde tot aan het begin van de moderne tijd.

De gevels van de belangrijkste gebouwen en het straatmeubilair van het centrum van de stad hebben uitgebreide zwart-witdecoraties. De keien op een aantal van de pleinen vormen bijvoorbeeld elegante figuren op uw looppad. Andere plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken zijn het Museu Carlos Machado, gevestigd in een voormalig klooster, en Convento da Esperança, een enorme vierkante toren van vier verdiepingen hoog die tot op de dag van vandaag in gebruik is. Daarnaast staat de vereerde Santuário do Senhor Santo Cristo dos Milagres.

Tijdens een MSC Grand Voyages cruise naar Ponta Delgada is het mogelijk om op excursie te gaan naar Vale das Furnas, ongeveer 50 km verwijderd van de stad. Het groene meer dat een deel van deze oude caldera beslaat, lijkt op iets uit een sprookje, terwijl de hele stad Furnas, waar u een betoverende botanische tuin kunt bezoeken, is omgeven door bloemen.

Must sees in Ponta Delgada

Ontdek onze excursies

  Portugal

  Gouden stranden en gekleurde azulejos
  Gouden stranden en gekleurde azulejos

  Vijfhonderd jaar geleden verlieten de Portugezen Lissabon voor het onbekende, in vloten van houten schepen die niet door motoren werden aangedreven, maar door wind en roeispanen.

  Sommigen belandden in Afrika, anderen in de Chinese kuststreken, terwijl nog anderen in Zuid-Amerika belandden. Kolonisatie veranderde permanent het ontwikkelingsverloop van de bevolkingen die deze moedige reizigers tegenkwamen tijdens hun verkenningen en beïnvloedde hun gewoonten, gebruiken en zelfs talen. Het is in feite geen toeval dat de officiële taal van een land zo groot als Brazilië, Portugees is. En net zoals die onverschrokken ontdekkingsreizigers uit het verleden zult u met een MSC cruise naar Portugal beginnen in Lissabon en afscheid nemen van de charme van de oude stad, langs de karakteristieke straten, zwaaiend naar de toren van Belém, van waaruit ontdekkingsreiziger Vasco da Gama vertrok, en aan een trans-Atlantische reis beginnen richting Brazilië en Argentinië.

  MSC Grand Voyages neemt u mee op ontdekkingsreis naar de kleuren en ritmes van Rio de Janeiro, de pastelkleurige huizen van Recife en de prachtige barokke kerken van Salvador de Bahia.