Port Victoria

Botanische tuin en creoolse huizen
Een witte en kleine Big Ben
Sainte Anne Marine nationaal park

Vind MSC Grand Voyages Cruises

Port Victoria

De kleine - maar geweldige - hoofdstad van de Seychellen

Als u aankomt in de Seychellenmet een MSC cruise meert u aan in Victoria, de hoofdstad van dit land dat bestaat uit 115 eilanden verspreid over de Indische Oceaan. Zoals u zult ontdekken tijdens uw vakantie bevindt Victoria zich op Mahé, een van de grootste, belangrijkste en drukste eilanden van de archipel.
 
Victoria is een van de kleinste en jongste hoofdsteden in de wereld. De stad werd pas in 1770 opgericht door een groep Fransen, wiens invloed nog steeds sterk te voelen is op het eiland, ondanks de lange bezetting door de Britten, welke eindigde met de onafhankelijkheid van de eilanden in 1976. Victoria is meerdere malen gereconstrueerd, maar de oorspronkelijke koloniale stijl is nog te zien aan het Paleis van Justitie en de Klokkentoren van de Rotonde, een kleinere reproductie van de Big Ben, gebouwd in 1903 ter ere van koningin Victoria.

Voor degenen die liever niet het bos in gaan, maar wel meer willen weten over de lokale biodiversiteit, bevelen wij een excursie aan naar de Victoria botanische tuinen. Het park beslaat zes hectare grond en is de thuisbasis van de Aldabra reuzenschildpadden, maar ook van 200 soorten planten, waaronder interessante bomen die nergens anders groeien, zoals de coco-de-mer.

Als u in Victoria bent, mis dan vooral het bruisende dagelijkse leven niet in de bazaar, een markt met typische lokale producten, specerijen, vis, groenten en fruit; en de prachtige winkels met handwerk geflankeerd door mooie creoolse huizen.

Als u een lokale cocktail wilt uitproberen, ga dan naar de Pirate’s Arms: het bevindt zich bovenop een heuvel en is de bekendste bar van de hele archipel. Vervolgens kunt u op excursie gaan naar het Sainte Anne Marine nationaal park, dat zes eilanden beslaat. Hier zijn mangroven, tropische bomen en zelfs de beruchte krokodillen in groten getale aanwezig. Ga om te ontspannen in de zon naar het Mahe-strand. Hier, op enkele kilometers van de stad, vindt u alles wat u nodig hebt om te genieten van een dagje strand.

Must sees in Port Victoria

Ontdek onze excursies

2 resultaten gevonden

 • ST. ANNE MARINE NATIONAL PARK

  WONDERLIJKE NATUUR
  • Drankje inbegrepen

  • Mogelijkheid tot zwemmen

  • aantal plaatsen is beperkt

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of relatief lange momenten van rechtop stilstaan voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duurtijd
   4 u

  • Vanafprijs volwassenen72Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen52Prijs per persoon

  PVC09

  Join us on a pleasant excursion unveiling us the wonders of Ste Anne Marine National Park. Leave the port and reach the Park, just 5 km away from the capital city of the Seychelles. As you enjoy the lovely landscape of Victoria Harbour with its lush mountainous backdrop, your guide will introduce you to the story of the Park. Encompassing six small islands, the Park was created in 1973 for the preservation of the wildlife. Have fun by feeding fish from your own hands and enjoy interacting with various species of fish before boarding a semi-submarine. Get ready to enter an amazing world that you will admire through the semi-submersible windows: exotic coral formations, abundant fish life perfectly preserved in an underwater ecosystem. You will also have the opportunity to do snorkelling (equipment supplied) or simply relax on Moyenne beach and get tanned. Return to the port. Please note: guides available only in English. This tour is not suitable for guests with walking difficulties or using a wheelchair.
 • TRANSFER TO THE BEACH

  ZEE & ZON
  • Drankje inbegrepen

  • Excursie zonder gids

  • Mogelijkheid tot zwemmen

  • aantal plaatsen is beperkt

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een beperkt aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van rechtop stilstaan voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemakkelijk

  • Duurtijd
   3:30 u

  • Vanafprijs volwassenen39Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen29Prijs per persoon

  PVC08

  Beach time beckons at one of the most beautiful beaches on Mahé island, so pack your beach bag and first board a coach at the pier. You'll then be taken on a short drive-by look at Victoria - the capital city of the Seychelles - en route to Berjava B/Vallon Bay Hotel. Soft sand, the hot sun and the crystal-clear waters of the Indian Ocean provide a setting that is as comfortable as it is scenic - perfect for chilling out to your heart's content. Your time at the hotel includes a complimentary drink and the tour later comes to a close with your return to the ship. Please note: beach chairs and sun umbrellas not guaranteed the resort is equipped with showers and toilets.

De excursies in het bovenstaand programma geven een indicatie van beschikbare excursies in elke haven. Het programma is slechts een beschrijving van de excursie. Het definitieve programma en de prijzen ontvangt u tijdens uw cruise.

Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de excursie en de route variëren.


Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

Kinderen:

Kinderen: 2 t/m 13 jaar voor Middellandse Zee, Noord-Europa en MSC Grand Voyages (Europese havens) en 2 t/m 11 jaar voor de Caraïben, Cuba & Franse Antillen, Zuid-Amerika en MSC Grand Voyages (niet-Europese havens)
Volwassenen: 14 jaar en ouder voor Middellandse Zee, Noord-Europa en MSC Grand Voyages (Europese havens) en 12 jaar en ouder voor Caraïben, Cuba & Franse Antillen, Zuid-Amerika en MSC Grand Voyages (niet-Europese havens)

Seychellen

De pracht van de atollen
De pracht van de atollen

Een cruise naar de Seychellen laat u kennismaken met de 115 eilanden die pas 200 jaar permanent bewoond zijn. Ze liggen in het midden van de Indische Oceaan, 805 kilometer van het dichtstbijzijnde vasteland en beschikken over een opvallende milieu- en culturele diversiteit die bezoekers zullen doen verbazen.

De buiteneilanden zijn koraalatollen met uitzonderlijk witte stranden die opkomen uit wateren die veranderen van kleur, van lichtblauw tot turquoise. 

Wanneer u aankomt op de Seychellen met een MSC Grand Voyages cruise lijkt het alsof er een brochure tot leven komt en het is dan ook geen toeval dat 50% van het territorium hoort bij een nationaal park of bij een natuurreservaat


Twee plaatsen worden beschermd door UNESCO: Aldabra, de grootste ontstane atol van de wereld, waar u het grootste zaad ter wereld, de coco de mer, kunt vinden, in de Vallée de Mai in Praslin, een waar paradijs op aarde


Op deze eilanden vindt u de enige acht soorten van de jellyfish boom in de wereld, evenals de zwarte papegaai of de nachtegaal van de Seychellen, de kleinste kikker op aarde en de zwaarste van de reuzenschildpadden. 

En als al deze natuurlijke wonderen te veel zijn om in u op te nemen, kunt u ook ontspannen op de witte stranden en in de warme wateren van een van de ontelbare baaien van deze eilandengroep.