Singapore

Little India, Chinatown en de Arabische wijk
Het Koloniale District
De Singapore Zoo en het eiland Sentosa

Vind MSC Grand Voyages Cruise

Singapore

Waar mensen samenkomen

Singapore is een geweldige aanleghaven tijdens uw reis met MSC Cruises.


Ieder van de oorspronkelijke etnische enclaves van Singapore kent een behoorlijk authentieke architectuur in de vorm van keurig gerestaureerde winkelpanden en heeft zijn eigen, aparte sfeer behouden: In Little India vindt u guirlande-verkopers en curryrestaurants, Chinatown heeft kalligrafen en waarzeggers en Arab Street is de thuisbasis van rommelige winkels die fijne stoffen en curiosa verkopen. Precies in het hart van het centrum van Singapore vindt u historische openbare gebouwen en de statige kathedraal van de Colonial District.

Het oude Singapore ziet er beter uit dan ooit dankzij restauratiewerken, en die historische nadruk wordt ook gelegd op een reeks van goede musea – waaronder het Nationale Museum, dat Singapore's verleden vanaf de veertiende eeuw vertelt; het Chinatown Heritage Centre, dat een beeld oproept van de zware omstandigheden geleden door de vroegere Chinese bewoners; en het Peranakan Museum en Baba House, die het Baba-Nonya erfgoed van Singapore eren, net zo belangrijk als dat van Melaka en Penang.

MSC Grand Voyages cruises bieden ook excursies naar Singapore Zoo. Die bevindt zich op een kaap die overgaat in het rustige Seletar Reservoir, bij de Bukit Timah Expressway, en kent een “open” filosofie, waarbij het de voorkeur geeft om dieren te beperken in natuurlijke omgevingen achter slotgrachten, hoewel wilde katten nog steeds moeten worden gekooid. De hele dag door zijn er dierenshows en voederdemonstraties, waaronder de uitstekende Splash Safari, met pinguïns, zeekoeien en zeeleeuwen. Dertig jaar van ongebreidelde ontwikkeling hebben nog een cruise-excursie, Sentosa, wiens naam ironisch genoeg “rustig” betekent in het Maleis, tot de meest ontwikkelde van de zuidelijke eilanden van Singapore getransformeerd.

Sentosa is gekunsteld, maar aangenaam in bepaalde delen en is een mengeling van een vakantie-eiland en een attractiepark, met zijn attracties, redelijke stranden en het nieuwe enorme casino-resort op zijn noordelijke oever, waaronder een Universal Studiosattractiepark en een scheepvaartmuseum.

Must sees in Singapore

Ontdek onze excursies

  De Republiek Singapore

  De gastronomische bakermat van Azië
  De gastronomische bakermat van Azië

  Een vakantie naar Singapore, als eerste introductie op Zuidoost-Azië, is uitzonderlijk veilig: het is geordend en toegankelijk dankzij de geringe omvang en uitstekende moderne infrastructuur.

  Het eiland kent fascinerende Chinese en Indiase wijken, uitstekende historische musea en is bezaaid met koloniale architectuur en goede shopmogelijkheden. 


  Tijdens een cruise naar Singapore kunt u zelf zien waarom het als een van Azië's beste gastronomische bestemmingen is bestempeld: u kunt genieten van sublieme snacks uit simpele eetkraampjes als van een uitgebreid Chinees banket in een luxe restaurant. 

  In de 19e eeuw werd de Singapore River, ooit niets meer dan een beek, de belangrijkste slagader van Singapore's groeiende handel, en zat het vol met bumboats – traditionele ladingsboten, zo groot als woonboten, met ogen geschilderd op hun boegen alsof ze konden zien waar ze naartoe voeren. 

  In de jaren 1880 was de rivier zo druk dat het bijna mogelijk was om van de ene kant naar de andere kant te lopen zonder dat uw voeten nat werden. 


  Als u vandaag de dag langs de rivier loopt, die geheel gezuiverd is en nu wordt omzoomd door hippe bars en restaurants, is het moeilijk te geloven dat het in de jaren 70 nog steeds een rivier was die volop werd gebruikt.