Las Palmas de Gran Canaria

Het Cueva Pintada museum 
Een 500 jaar oude geschiedenis
Zeeduinen aan zee

Vind MSC Grand Voyages cruises

Las Palmas

Gelegen tussen het zand en de coniferen

Gran Canaria biedt vele bezienswaardigheden voor bezoekers van de Canarische Eilanden tijdens een MSC cruise. Kleine dorpen die verschijnen en dan weer verdwijnen, zoals Tejeda in de bergachtige omgeving van Gran Canaria, die af en toe bedekt wordt door wolken.
Als de wolken verdwijnen, ziet u de mooie top van Roque Nublo, het vreemde landschap langs de hellingen en verderop een uitgestrekt coniferenbos. Tijdens uw verblijf in Gran Canaria tijdens uw MSC cruise zult u ook zeldzame miniatuurkustwoestijnen zien, met duinen die afrollen richting de zee in Maspalomas, een strand- en surfbestemming.

Om de eeuwenoude geschiedenis van het eiland te ervaren, kunt u op excursie gaan naar de noordelijke kant van Gran Canaria, naar het Cueva Pintada Museum, de ‘Sixtijnse kapel’ van de prehistorische periode. Het gebouw is versierd met geometrische figuren, waarvan men vermoedt dat het een kalender is. Op deze archeologische vindplaats kunt u ook de inheemse onderkomens met alledaagse gebruiksvoorwerpen bewonderen.

Zelfs in het centrum van Las Palmas de Gran Canaria vindt u genoeg redenen om even te stoppen, zodra u van uwcruiseschip afkomt. Bijvoorbeeld het levendige, kilometerslange strand van Las Canteras, beschermd door een rotsachtig uitsteeksel genoemd de Barra, dat de kust tegen de golven verdedigt. Of wandel over de paseo (promenade), die wordt geflankeerd door kleine winkels, restaurants en bars een groot openluchtaquarium aan het einde.

De meer recente geschiedenis van deze plek kan ervaren worden door simpelweg een wandeling te maken door het stadscentrum. In de straten van het oude Vegueta kunt u alle vijf eeuwen geschiedenis nog voelen. Alle soorten reizigers, vanaf Columbus, hebben deze geplaveide straten bewandeld. Als alternatief kunt u naar het zuiden reizen om te wandelen door de Caldera de Bandama, in de buurt van de wijngaarden van Tafira, waar u een wijnkelder kunt bezoeken.

Must see places in Las Palmas

Ontdek onze excursies

  Reach the port

  Port of Las Palmas

  This section contains information on how to reach the port.

  Cruise Terminal:

  Muelle Santa Catalina S/N, 35008

  Reach the port by

  • Car

   Ferry connections to the island are provided by Fred Olsen and Armas. 
   From the ferry terminal take the G1 highway to Las Palmas Port.

   FERRY BUS
   Fred Olsen ferries arrive at Agaete Port, which is 35 km away from the Santa Catalina Bus Station by the cruise ship port. A free Ferry Bus service is provided to carry you the distance in approximately 32 minutes, operating to coincide with the schedules of the ferry service between Las Palmas and Santa Cruz de Tenerife.
   Car
  • Plane

   Gando Airport, which serves international and domestic flights, is 27 km (17-mile) from the port along highway GC-1. There is a taxi rank just outside the airport building and a bus service to Santa Catalina bus station, alongside the port.
   Plane

  Spanje

  Liefde op het eerste gezicht
  Liefde op het eerste gezicht

  Als u Spanje voor de eerste keer bezoekt, wees gewaarschuwd: dit is een land waar u verslaafd aan kunt raken. U was misschien aanvankelijk van plan om een cruisevakantie te houden, een wandeltocht te nemen of van een stadsvakantie te genieten, maar voordat u het weet bent u verslaafd geraakt aan iets heel anders - misschien de viering van een lokale fiesta of de adembenemende architectuur van Barcelona.

  Zelfs in de uiterst toeristische mediterrane vakantieoorden van de Costa del Sol kunt u nog een authentieke bar of een authentiek restaurant vinden waar de plaatselijke inwoners verblijven, of een dorpje niet ver gelegen waar een eeuwenoude stierengevechttraditie onaangetast is gebleven ondanks het toerisme. 


  Een vakantie naar Spanje biedt u ook de mogelijkheid om de grote steden van het noorden te bezoeken, zoals Barcelona. Dit soort steden hebben zichzelf opnieuw uitgevonden als vooral culturele bestemmingen (en waar niet alles in de middag een aantal uur gesloten is). 


  En aangezien Spanje nu op de kaart staat wat betreft gastronomie - het land is de herkomst van enkele topchefs en innovatieve restaurants uit de hele wereld - is het duidelijk dat dingen er veranderd zijn. Spanje ziet zichzelf nu, ondanks de huidige economische instabiliteit, anders dan een generatie geleden. 

  En dat zou u ook moeten doen - dus wees bereid om te worden verrast.