Ajaccio

Een cluster van eeuwenoude straten
Napoleon Bonaparte-memorabilia
Een 15e-eeuws citadel

Vind Middellandse Zee cruises

Ajaccio/Corsica

Mild klimaat, ontspanning en chique bars

Tijdens uw Middellandse Zee cruise met MSC Cruises, wat dacht u van een leuke excursie aan wal op Corsica?


Ajaccio is een ontspannen en mooie plaats voor een bezoek aan Corsica en biedt een heerlijk mild klimaat en talloze leuke cafés, restaurants en winkels. De kern van de oude binnenstad van Ajaccio - een cluster van eeuwenoude straatjes die het noorden en zuiden van Place Foch opgaan en eindigt aan zee bij de haven en de jachthaven - is de grootste trekpleister.

Op korte afstand richting het westen vormt Place de Gaulle het moderne centrum en is het de bron van de belangrijkste verkeersader, cours Napoléon, die zich parallel aan zee bijna 2 km uitstrekt naar het noordoosten. Ten westen van Place de Gaulle bevindt zich het moderne deel van het centrum dat aan zee ligt en waarvan het oostelijke einde te zien is vanuit de citadel. Place Foch was ooit de middeleeuwse poort van de stad en ligt in het hart van het oude Ajaccio.

Het mooie schaduwrijke plein dat naar beneden afloopt naar de zee dankt zijn lokale naam - Place des Palmiers - aan de rij palmen die de centrale strook begrenst. Een fontein met vier marmeren leeuwen, die de bovenzijde domineert, vormt een voetstuk voor het onvermijdelijke standbeeld van Napoleon. De zuidkant van Place Foch, op de voormalige grenslijn tussen de arme wijk rond de haven en de wijken van de bourgeoisie, biedt toegang tot rue Bonaparte: de belangrijkste route in het rijke deel. 


De afgelegen straten in dit deel van de stad, gebouwd op de kaap die omhoog gaat richting de citadel - met hun stoffige gebouwen en oude restaurants verlicht door de zee of de lucht aan het eind van de steegjes - hebben het meest de sfeer van het oude Ajaccio weten te behouden.

Must sees in Ajaccio

Ontdek onze excursies

  Frankrijk

  Een discrete en enigszins snobistische charme
  Een discrete en enigszins snobistische charme

  Een vakantie naar het zuiden van Frankrijk neemt u mee naar het paradijs. Deze paradijselijke omgeving omvat de met sneeuw bedekte Alpen en hun uitlopers, die in het oosten rechtstreeks de zee inlopen en in het westen zich bijna tot de Rhône uitstrekken.


  Het achterland van de kust bestaat uit rijen steile, beboste heuvels en de kust is een steeds veranderende cluster van geometrische baaien die plaatsmaken voor chaotische ontsluitingen van glimmende rotsen en diepe, smalle inhammen, zoals kleine fjorden - de calanques. Al deze elementen zouden echter niet goed tot uiting komen zonder het magische mediterrane licht. Het is er het mooist in de lente en de herfst en is zowel zacht als theatraal, alsof een technicus het licht voor ieder landschap heeft ingesteld op maximale kleur en definitie met minimale verblinding. Een cruise naar het zuiden van Frankrijk biedt u de kans om een bezoek te brengen aan de hoofdstad van de Rivièra, Nice - een levendige en intrigerende mengelmoes van Italiaanse invloeden, verbleekte belle èpoque glorie en hoogwaardige kunst.

  Ten oosten van de stad grenst het lage Corniche aan de schilderachtige kustplaatsjes Villefranche, St-Jean-Cap-Ferrat en Beaulieu: de hooggelegen wegen bieden de mooiste kustuitzichten van Europa, onderweg naar het hooggelegen dorpje Èze en het kleine vorstendom Monaco. In het westelijke deel van de Rivièra vindt u de beste stranden - bij het jazzy Juan-les-Pins en bij Cannes, een blits centrum van designerwinkels en film.