Rhodos

De fascinerende bezienswaardigheden van de oude binnenstad 
Een mooie ommuurde stad uit de middeleeuwen
Het Grootmeesterspaleis

Vind Middellandse Zee cruises

Rhodos/Lindos

De stad van de Kolossus

Het eiland Rhodos wacht op uw komst wanneer uw MSC cruise u meeneemt naar het oostelijke deel van de Middellandse Zee. De noordelijkste landtong wordt bedekt door Rodos-stad, veruit de grootste stad op het eiland, in het volle zicht van Turkije, 20 km ten noorden van de kust.
 
De oude stad die zich voorheen op deze plek bevond, in de vijfde eeuw voor Christus gesticht door Hippodamos van Milete, was bijna tweemaal zo groot als haar moderne tegenhanger en met meer dan 100.000 inwoners ook tweemaal dichter bevolkt. Hoewel de versterkte enclave, nu bekend als de oude binnenstad, nieuwer is - het werd in de veertiende eeuw gesticht door de Maltezer orde - is het een van de mooiste ommuurde steden uit de middeleeuwen die u ooit hebt gezien.

Een MSC Middellandse Zee cruise-excursie naar Rodos zal herinneren aan een van de verloren zeven wonderen van de antieke wereld: de Colossus, een oud standbeeld van Apollo opgericht ter herdenking van het beleg van 305 voor Christus, die vermoedelijk de ingang tot de haven van Mandhraki vernietigde.

De oude binnenstad van Rhodos mag u absoluut niet missen. Het is een prachtig bewaard gebleven middeleeuws geheel dat op unieke wijze de sfeer heeft weten te behouden van een echt geleefd dorp dat nooit is uitgegroeid tot een stad of overdreven is verfraaid voor bezoekers. Hoewel er een aantal mooie bezienswaardigheden en musea te vinden zijn in de oude binnenstad, is de algehele bruisende sfeer van de plaats de echte trekpleister.

De drukste commerciële straten vol met restaurants, cafés en souvenirwinkels die van alles verkopen van t-shirts tot bontjassen en van ijsjes tot juwelen kunnen in de zomer overvol raken - de straat Sokrátous is de voornaamste bron van drukte - maar het is altijd mogelijk om te ontsnappen naar de vergeten wirwar van geplaveide straatjes die verder in het zuiden liggen, verder weg van de zee.

Must sees in Rhodes

Ontdek onze excursies

  Griekenland

  Onder de beschermende vleugels van de goden
  Onder de beschermende vleugels van de goden

  Het zou jaren duren voordat u alle 227 bewoonde Griekse eilanden die verspreid liggen in de Middellandse Zee volledig hebt verkend.
  Het kabbelende water tegen de rotskust met geheime baaien en zandstranden is het ingrediënt van een dromerige reisposter, de definitie van een geprezen Griekse zomer met zon, zee en zand.

  Voor degenen die ook maar een beetje geïnteresseerd zijn in cultuur, zullen de Griekse eilanden niet teleurstellen. Elke cultuur heeft haar sporen nagelaten en bijna elke stad of elk dorp heeft een link naar het verleden: of het nu een delicaat afbrokkelende tempel gewijd aan Aphrodite is, een afschrikwekkend Venetiaans fort of een stoffig Byzantijns klooster versierd met prachtige fresco's.
  Maar een culturele ontdekkingsreis op de Griekse eilanden zal nooit te overweldigend zijn. De hedonistische geneugten van loomheid en warmte - zwemmen in zwoele zeeën in de schemering, praten en drinken onder de sterren - zijn net zo aantrekkelijk.
  Het uitgestrekte, geglobaliseerde Athene is een verplichte, bijna onvermijdelijke kennismaking met Griekenland: naast de fenomenale Akropolis biedt het een grootstedelijke reeks van culturele bezigheden van musea tot concerten, goed gevulde winkels, gastronomische restaurants en opwindende clubs.