Haifa

De Bahai-tuinen op het Karmelgebergte
Het Stella Maris Carmelite-klooster
De bruisende stad Tel Aviv

Vind Middellandse Zee cruises

Haifa

Waar de drie grootste monotheïstische godsdiensten samenkomen

Tijdens een MSC cruise in de Middellandse Zee is Haifa, een grote haven in het noorden van Israël, de perfecte uitvalsbasis voor interessante excursies, vooral als u tijdens uw reis meer wilt weten over de drie grootste monotheïstische godsdiensten ter wereld.

In Israël komen de drie religies van het Boek - het jodendom, christendom en de islam - samen. MSC Cruises biedt bijvoorbeeld een rondleiding naar plekken die worden beschreven in de Bijbel. Na op plekken zoals Bethlehem, Nazareth, Kana en Jeruzalem te zijn geweest kunt u zeggen dat u in de voetsporen bent getreden van de profeten, discipelen van Jezus en Arabische veroveraars.

Of, als u meer geïnteresseerd bent in geschiedenis en goed fit bent, neemt een excursie naar Massada u mee naar de top van de berg waar de Joden het voor het laatst opnamen tegen de Romeinen. Terwijl u in Haifa bent tijdens uw cruise, krijgt u ook de kans om de natuur van Israël op haar extreemst te zien. Op korte afstand van Massada vindt u een binnenmeer dat zo zout is dat het de bijnaam de Dode Zee heeft gekregen.

In Mt. Carmel Park daarentegen vindt u een pad dat tussen de natuurlijke schoonheden van het Midden-Oosten, de bossen, archeologische vindplaatsen en heilige plekken loopt. Een cruise op de Middellandse Zee biedt zowel niet te missen natuurlijke als historische excursies en minder veeleisende tijdverdrijven; met een andere MSC excursie kunt u vanuit Haifa de bruisende stad Tel Aviv bezoeken.

Het wordt niet voor niets de modernste stad van Israël genoemd, niet alleen door de wolkenkrabbers maar ook door de manier van leven. Tijdens een comfortabele bustoer die u meeneemt naar de oude wijk van de stad krijgt u ook de kans om Tel Avivs architecturale erfgoed te bewonderen dat dateert uit de vroege 20e eeuw.

Must sees in Haifa

Ontdek onze excursies

  Israël

  Welkom in het Heilige Land
  Welkom in het Heilige Land

  Een vakantie in Israël laat haar sporen na. Er zijn zoveel interessante dingen te zien in het Heilige Land dat in iedere behoefte kan worden voorzien. Natuur, geschiedenis, traditie, religie, ontspannen op het strand, vrijduiken, wandelen... alles wat op een vakantieafvinklijstje kan staan is hier te vinden.

  In alle streken, van Galilea in het zuiden, bekend als het Zwitserland van Israël, tot de Hermonberg in het noorden en de lakte van Jizreël, de locatie van de Bijbelse Apocalyps, vindt u genoeg mogelijkheden. U kunt beginnen bij de plaatsjes die geassocieerd worden met het leven van Christus door een bezoek te brengen aan de Geboortekerk in Bethlehem en dan in Nazareth aan de Basiliek van de Aankondiging.

  Langs het doolhof van straatjes, dat u rustig moet verkennen, vindt u oude kerken uit verschillende tijdsperiodes, vaak herbouwd en aangevuld met Byzantijnse elementen of elementen uit de tijd van de kruistochten.
  Mis geen excursie naar Acri, de stad die de zetel was van de Tempeliers en die nog steeds hun markering draagt.
  Of naar Akko, waar de golven van de Middellandse Zee tegen de majestueuze oude stadsmuren slaan.

  De meer alledaagse, feestliefhebbende en bruisende stad is Tel Aviv, de modernste stad van Israël die 24 uur per dag actief is. Ook aan te raden is een bezoek aan de woestijn van Judea, een rotsachtig en droog landschap dat uitmondt in de spectaculaire Dode Zee.