Dubrovnik

Een oude stad verloren in tijd
Kathedraal van de Hemelvaart van Maria
Het Paleis van de Rector

Vind Middellandse Zee cruises

Dubrovnik

Een elegante mix van stijlen

Dubrovnik is een ommuurde, door zee gehavende stad aan de voet van de grijze berg en de meest populaire cruisebestemming van Kroatië. Het is niet moeilijk te zien waarom. De oorspronkelijk middeleeuwse stad, uiteraard een MSC Middellandse Zee cruise-excursie waard, werd hervormd door barokke ontwerpers na een rampzalige aardbeving in 1667. De tijd in de historische kern van Dubrovnik lijkt sindsdien te hebben stilgestaan.

Maak een wandeling door de stad en bewonder de Kathedraal van de Hemelvaart van Maria. Binnen zijn er een aantal Italiaanse schilderijen waaronder de polyptiek van Titiaan, de Hemelvaart, achter het hoofdaltaar. Onmiddellijk ten zuiden van Luža - het vierkante centrale plein van de middeleeuwse stad - is het Paleis van de Rector; de voormalige zetel van de Ragusaanse regering.

Het huidige paleis is een meesterwerk van serene omvang, omgeven door een sierlijk gewelfde galerij opgehouden door zuilen met fijn ingesneden beeldhouwwerken. Via een smalle doorgang kunt u het veertiende-eeuwse franciscaanse klooster binnengaan, waarvan het laat-Romeinse kloosterhof is versierd met rijen van dubbele bogen bekroond met een warboel van menselijke hoofden en fantastische dieren.

U kunt de mooiste delen van Dubrovnik bewonderen voordat u aan boord gaat van de boot naar het Sveti Jakov-strand, een kleine strook kiezelstrand aan de onderkant van een klif aan de Middellandse Zee, dat kan worden bereikt door treden die naar beneden gaan vanaf het kustpad halverwege het klooster van St-Jacob en het Belvedere-hotel. Fantastisch uitzicht op de oude binnenstad. Het ligt op het westen en vangt zo de middag- en avondzon, geweldig om te ontspannen tijdens uw vakantie.

Ongeveer 20 km ten zuiden van Dubrovnik bevindt zich de Konavle, een strook vruchtbare landbouwgrond ingeklemd tussen de bergen aan de ene kant en de zee aan de andere kant. Het is een rustige, schilderachtige plek om doorheen te rijden en biedt een aantal belonende tussenstops in dorpjes. Traditioneel gezien vormde de Konavle het landelijke achterland van de Republiek van Dubrovnik en zorgde het voor vers voedsel voor de stedelingen.

Must sees in Dubrovnik

Ontdek onze excursies

  Kroatië

  Natuur en glamour
  Natuur en glamour

  Een Middellandse Zee cruise naar Kroatië neemt u mee naar een land gezegend met een grote natuurlijke rijkdom, met bijna 2000 km aan rotsachtige, uitgeholde kustlijn en meer dan duizend eilanden, waarvan vele bedekt zijn met weelderige vegetatie.


  Een vakantie naar Kroatië biedt tevens veel stedelijke glamour met havens gevuld met jachten en vele cocktailbars - vooral op de hippe locaties zoals Dubrovnik en Hvar. Aan het noordelijke eind van de lange kustlijn van Kroatië bevinden zich in Istrië de meest ontwikkelde kustplaatsen van het land, naast oude Venetiaanse steden zoals Poreč en Rovinj en de eigenzinnige haven van Pula: thuisbasis van enkele indrukwekkende Romeinse overblijfselen. De met eilanden bezaaide Kvarnergolf, direct ten zuiden van Istrië, staat onder het beheer van de stad Rijeka en is een hoekvormige havenstad met een bruisend cultureel leven.

  Voorbij de Kvarnergolf ligt Dalmatia, een dramatische met bergen omzoomde kuststrook met eilanden. De belangrijkste stad van het noorden van Dalmatia is Zadar, waarvan de drukke centrale steegjes vol zitten met middeleeuwse kerken. De tweede stad van Kroatië, Split, is de belangrijkste stad van het zuiden van Dalmatia, een levendige en drukke haven met een eeuwenoud centrum rond het paleis van de Romeinse keizer Diocletianus.